יום שבת, 17 בפברואר 2018

יינות היוצר-תטעם תבין


פסח אוטוטו בפינה.....
ורובינו נסוב לשולחן החג עם מיטב המאכלים וכמובן יהיו גם יינות טובים ומשובחים
אז לפני שאתם שולפים מהמדף את  היינות הקבועים, הרשו לי לעניין אתכם ביינות מייקב היוצר.
אני נחשפתי ליינות המיוחדים והטעימים באירוע בלוגרים טעים ומשכר במסעדת דקא עם עוד מס' בלוגרים, שבאו לטעום וללמוד על היקב
זו היתה חוויה משכרת 








באירוע הושק גם היין החדש מסדרת וירטואוזו , סידרת עטורת פרסים
יין גוורצטרמינר 2017, יין לבן משגע חצי יבש מעודן ורענן , פשוט יין מושלם, הטעם מתקתק עם טעם ארומטי של ליצי , קיווי, תבלינים שושנים ופירות תפוזים





אז איך הכל התחיל....

יקב היוצר הינו יקב בוטיק, היקב הוקם בשנת 1847  בהשקעה של 7.5 מליון ש"ח
הכרמים משתרעים על פני מאות דונמים משפלת יהודה , חבל לכיש בדרום ועד איזור הגליל בצפון הארץ
היקב הוקם ע"י אמן היין הצרפתי פיליפ ליכטנשטיין , שלמד את רזי המקצוע וסודות המסורת הצרפתית של ייצור היין באוניברסיטת מונפלייה , והביא את החלום לייצר יין איכותי,   מענג וחושי מכרמי פרובנס לערי ירושלים 
וכך החלום יצר מציאות , וניתן למצוא סדרות  יוקרתיות  שזכו לפרסים בארץ ובעולם.
היקב מאמין שיין הוא יצירת אומנות והיינן הוא שיוצר אותה. 
המוטו של יקב היוצר לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים על פני דומיננטיות של טעמי העץ 


הכירו את הסדרות

  • סדרת בראשית - הזנים השונים נוצרו מכרמים רעננים מצפון הארץ ועד דרומה. תחילתה של יצירת בראשית נעוצה באופן גידולם הייחודי של הכרמים המספק ליינן את חומרי הגלם הראויים ביותר.
  • סדרת VIRTUOSO - הסדרה הקלאסית המבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה סוביניון, מרלו ושיראז. ויין אחד לבן – הגוורצטרמינר. היינות מתיישנים במשך תשעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. הסדרה בעלת עיצוב בקבוק ייחודי הנוטל השראה מעולמות המוזיקה וכלי הנגינה.
  • סדרת SPECIAL EDITION - סדרת הפרימיום של יקב היוצר, מבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה, שיראז ומרלו ועל שני יינות לבנים – שרדונה ורוזה. היינות מתיישנים במשך 9 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.

  • סדרת Lyricaהסדרה הים תיכונית עטורת הפרסים, יינות הסדרה נוצרו ממבחר זני ענבים שמוצאם באגן הים התיכון ומתאימים מאד לאקלים הישראלי בהם: מורבד, סירה, ארגמן, ארמוני, GSM. הענבים מגיעים מכרמים באזור הכרמל וסביבת הר תבור שבגליל העליון. היינות מתיישנים במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
  • סדרת Auteur סדרת יינות עטורת פרסים, יצירה אישית ייחודית של יינן היקב, פיליפ ליכטנשטיין. היין מהווה תוצר של בחירותיו של היינן, ללא מגבלות של אזורי גידול, זני ענבים וטיפול בכרם, ולפיכך מהווה ביטוי אישי שלו. שם הסדרה AUTEUR –  (יוצר בצרפתית) , מבטא קשר מיוחד זה בין היינן היוצר לבין היין. היינות מתיישנים במשך 24-26 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.



ומה הכי אהבתי?
 יין הקינוח, מוסקטו  היה כל כך טעים שלא הפסקתי ללגום ממנו






לאתר של יקב היוצר

http://hayotzerwine.co.il

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה