יום שלישי, 16 בינואר 2018

עוגת לימון מדהימה

ביום שישי, שכנתי דפקה לי בדלת והביאה לי שקית מלאה בלימונים צהובים, בשלים  ישר מהעץ
חשבתי איך ניתן להנות מהם חוץ מאשר לשים בסלט, בתה ,או סתם שישכבו במקרר עד  שהם יתרקבו
התוצאה עוגת לימון ריחנית ומדהימה, שתוך יום חוסלה
לא ממש הצלחתי לצלם אותה פרט לתמונה אחת , מרוב שהיתה טעימה כל שניה חתכו וישרו 
העוגה עסיסית  ורכה ומאוד מומלצת עם כוס תה 








תבנית 24 משומנת 

החומרים
--------
5 חלבונים גודל L
כוס ורבע סוכר
5 חלמונים
1/4 כוס שמן
גרידה מ2 לימונים 
מיץ לימון , מלימון אחד (כ1/3 כוס)
כוס קמח מנופה
שקית אבקת אפיה


ההכנה
------
בקערת מיקסר נקציף את החלבונים עם כוס ורבע הסוכר לקצף אוורירי ובהיר
נחליף את המקצף לגיטרה ונוסיף במהירות איטית את השמן, החלמונים, מיץ הלימון
גרידת הלימון 
נמשיך להקציף במהירות איטית
עכשיו בא תור הקמח , שערבבנו עם אבקת האפיה נוסיף בהדרגה 
חשוב מאוד לא לערבב יותר  מדי את הקמח , רק עד שהוא נבלע
אחרת העוגה תצנח 
נשפוך את הבלילה לתבנית 24 , ששימנו אותה 
נאפה בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ40 דקות 


3 תגובות:

  1. להוסיף את השמן והחלמונים לאותה קערת מיקסר על החלבונים המוקצפים או בקערה נפרדת ואז לאחד בין התערובות?

    השבמחק