יום רביעי, 27 בדצמבר 2017

קציצות הודו ובטטה אפויות


מעולם לא השתמשתי בבשר הודו טחון, מודה
תמיד הרתיע אותי הצבע הלבנבן והמחשבה שאולי לא יהיה טעים
אבל לאחרונה לאחר שקיבלנו את תוצאות בדיקות הדם החלטנו לעבור לתזונה נכונה,תזונה בריאה יותר
והודו הוא חלק מאוד בריא ויש בו המון ברזל
אז שוטטתי ברשת ועיני נתקלו במתכון של ניקי בי
החלטתי להכין את הקציצות אפיות בתנור עם מעט שינויים שלי בתיבול
ויצאו קציצות מושלמות
אפילו יותר טעימות ממטוגנות







החומרים
--------
חצי קילו בשר הודו טחון 
בצל אחד -אפשר מגורר בפומפיה אפשר מטוגן, אני השתמשתי בטבלית של "דורות" בצל מטוגן
בטטה מגורדת גס בפומפיה
פטרוזיליה קצוצה-רבע כוס אני השתמשתי ב2 טבליות של דורות
ביצה
2 פרוסות לחם שהרטבנו במים ונסחטו

תבלינים
-------
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית בהרט (ניקי שמה קינמון אצלי לא ממש אוהבים, אפשר להחליף לתבלין ראס אל חנות
פלפל שחור לפי הטעם
מלח-בערך כפית
כפית אבקת מרק עוף
מעט תבלין כוסברה יבשה 

לערבב את כל החומרים ולשים במקרר לרבע שעה
לרפד תבנית עם נייר אפיה 
ליצור קציצות ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות 20 דקות
לאחר 20 דקות להפוך לצד השני עד שכל צד מזהיב

*מי שלא רוצה להשתמש בלחם אפשר במקום הלחם חצי כוס קוואקר דק
*אפשר להוסיף חצי גזר מגורד דק
*אפשר להוסיף לתערובת מעט צילי מתוק ומעט רוטב טריאקי, משדרג
*לילדים-ניתן להוסיף רבע כוס גרגירי תירס








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה