יום רביעי, 1 בנובמבר 2017

צלי אסאדו עם תפוחי אדמה



רק מתחיל להיות קריר אני מחפשת לבשל מתכונים מחממים ומנחמים
אבל די נמאס לילדים מטבית או חמין שעועית וחיטה
ומיד אני שולפת את המתכון המדהים הזה שכתבתי  במחברת לפני 20 שנה
בעיקרון במתכון משתמשים בבשר בקר רגיל וזה מצויין ויוצא טעים
אני שידרגתי עם נתחי אסאדו שמתאימים לבישול ארוך ואיטי ויצא תבשיל ללקק את האצבעות
בתבשיל הזה אין הרבה תבלינים גם לא צריך כל הטעם מגיע מהבשר



החומרים
--------
1 ק"ג בשר אסאדו. אפשר ורצוי להשתמש בבשר בקר רגיל לתבשילי קדרה או חמין
2 בצלים קצוצים גס
7 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים גדולים
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה..כמה? הרבה
פפריקה חריפה-ניתן לוותר אם לא אוהבים חריף אבל זה משדרג 

במתכון רשום גם כף רסק-אני מוותרת 

ההכנה
-------
שוטפים היטב את נתחי הבשר וחותכים לקוביות גדולות 
שמים אותם בסיר רחב וכבד ומטגנים עם מעט שמן עד לסגירת הבשר מכל הכיוונים
מוסיפים לבשר את הבצל וממשיכים בטיגון

בנתיים את תפוחי האדמה שמים בקערה ולתבל בכל התבלינים
ואני ממליצה לשים הרבה פלפל שחור והרבה פפריקה מתוקה
לערבב היטב שכל תפוחי אדמה יכוסו בתבלינים

אם משתמשים בסיר לבישול איטי
-----------------------------------
להעביר את  הבשר והבצל לסיר לבישול איטי
להוסיף את תפוחי האדמה לסיר ולערבב 
למלא את הקערה של תפוחי האדמה כי שם נשארו עדיין תבלינים, במים רותחים
לערבב היטב ולשפוך על התבשיל עד גובה כיסוי כל התבשיל
לבשל בהתחלה בחום גבוה, כשעה ולהעביר לחום נמוך כ3-4 שעות

אם משתמשים בסיר רגיל
---------------------------
בסיר שטיגנו את הבשר והבצל
להוסיף את תפוחי האדמה 
להוסיף מים רותחים בקערה ולשפוך על כל התכולה עד כיסוי התבשיל
אם צריך מים, מוסיפים עוד מים רותחים
מבשלים על אש גבוהה 15 דקות ולאחר מכן מורידים את האש לנמוכה ומבשלים כ2-3 שעות עד שהכל רך ונימוח

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה