יום שלישי, 24 באוקטובר 2017

עינוגי שוקולד-קוביות פתי בר בציפוי טרפלס שוקולד



כמויות הפתי בר בארון כבר זעקו תעשי איתנו משהו
ותכלס כבר נמאס מכדורי שוקולד ועוגות ביסקויטים
הפעם התחשק לי להכין משהו מושחת
משהו שאי אפשר להפסיק לאכול
למרות שבמתכון הזה צריך להמתין בסבלנות 4 שעות או יותר
זה היה שווה
קבלו מתכון קלי קלות כלום עבודה והטעם מושלם




החומרים
--------
תבנית אפיה בגודל 24/36 ס"מ-התבנית המומלצת
(אם אתם רוצים שכבה גבוהה השתמשו בתבנית קטנה, אבל כל תבנית תעשה את העבודה פשוט יהיה לכם קוביות דקות

500 גרם פתי בר -אני השתמשתי בפתי בר פלוס של אסם עם 50% קמח מלא, שבור גס
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס חלב
4 כפות סוכר
3 כפות וודקה או ליקר קפה(לא חובה)

לשכבת הטרפלס שוקולד
-----------------------
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
250 גרם שוקולד מריר איכותי (2.5 חבילות)

ההכנה
-----
להכנת הבסיס

מחממים בסיר בינוני על אש קטנה שוקולד מריר, חמאה,חלב וסוכר עד להיווצרות תערובת אחידה
מומלץ להוסיף ליקר או וודקה

מוסיפים לתערובת את הפתי בר השבור
מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית דוחסים ומישרים
מעבירים את התבנית לקירור במקפיא למשך רבע שעה

בנתיים מכינים את הטרפלס
מחממים שמנת מתוקה, אני מוסיפה גם 2 כפות סוכר אבל לא חייב
לקראת הרתיחה מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים בעדינות עד שאין גושים והתערובת מבריקה

שופכים לתבנית שהוצאנו מהמקפיא שהכל יכסה
מקררים את התבנית במקרר לפחות ל4 שעות או יותר
חותכים לקוביות או למעויינים

וטורפים







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה