יום שבת, 17 ביוני 2017

חביתת ירק


תכיני חביתות וניקח לבריכה אמר בעלי..
ואני..נמאס לי מהחביתה הרגילה, הנדושה
החלטתי לעשות חביתת ירק שאכלתי אצל שכנתי הפרסיה
חביתה שבפנים יש המון בריאות
אין קמח לא צריך 
רק המון עשבי תיבול שאני כל כך אוהבת


החביתה טעימה חמה או קרה
ועם ירקות זה היה מושלם






החומרים
--------
בצל קטן קצוץ דק
תפוח אדמה בינוני מגורר דק
פטרוזילה-3 כפות פיטרוזיליה שקצצנו אותה דק
כוסברה-2 כפות שקצצנו דק
שמיר-כף גדושה שמיר קצוץ
2 ביצים

כף שמן גדושה לטיגון



תבלינים
-------
מלח לפי הטעם
פלפל-חצי כפית
רבע כפית כורכום

לגרד את תפוח האדמה בפומפיה על החלק הדק
לסחוט היטב מנוזלים
לשים בקערה
להוסיף את כל עשבי התיבול
להוסיף תבלינים
 זהירות עם המלח זה יכול להפיל את החביתה הזו
לערבב היטב

לחמם את השמן במחבת
כשרותח השמן לשפוך את כל התערובת וליישר
לתת לזה להטגן עד שמזהיב למטה, כ5 דקות בערך
לקחת צלחת ולהפוך את החביתה 
זהירות שלא תתפרק
להחזיר את החביתה בזהירות למחבת שהצד המטוגן שלה כלפי מעלה
לתת לזה להטגן עוד כמה דקות
להוציא
ולחלק למשולשים






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה