יום שני, 12 ביוני 2017

סלק ממולא בשר ברוטב חמוץ מתוק


אני אוהבת חיים קלים...מי לא?
פתרונות נוחים ומהירים שמקצרים לי משמעותית את זמן ההכנה
ולא כמו בילדות...
אימי היתה קונה המון אפונה טריה בשוק והיינו יושבות שעות ומקלפות את אפונים מהקליפה
ואז שמות בשקית ומקפיאות
אז התקופה הזו נגמרה...למי יש זמן לחתוך ולקלף...

סנפרוסט השכילה להבין את הצורך בפתרונות בריאים ונוחים
והוציאה חידוש נוסף של סלק
הסלק שלם קלוף ומבושל
סלק למי שלא יודע זה מזון על והרבה צורכים אותו
עשיר בחומצה פולית ובסיבים תזונתיים
ומוריד ומווסת לחץ דם 

הסלק שסנפרוסט הוציאה -רק להוציא מהמקפיא ולהכין מטעמים
החלטתי להכין מהסלק תבשיל שבדרך כלל לוקח לי המון זמן הכנה ובישול
לשטוף ,לקלף מהקליפה כל סלק וסלק..לרוקן את הדפנות בכדי שאוכל למלא
והבישול-לקח לי בערך שעה וחצי אם לא יותר
הפעם תענוג היה להכין את התבשיל הזה..הסלק כבר מבושל, הריקון בקלי קלות
לקח לי בערך 40 דקות
קיצור זמן משמעותי 
והטעם מושלם





למצרכים
----------

חבילת סלק אדום שלם קלוף ומוקפא של סנפרוסט



לקציצות
--------
300 גרם בשר בקר טחון
חצי בצל קצוץ דק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף כוסברה קצוצה
פרוסת לחם רטובה וסחוטה היטב ומפוררת  או 2 כפות פירורי לחם
ביצה
כפית בהרט
מלח
פלפל לפי הטעם

לרוטב
------
בצל קצוץ דק
2 סלקים חתוכים לרצועות דקות
מיץ מחצי לימון סחוט או חצי כפית מלח לימון
כף סוכר
כפית פלפל שחור


לחתוך את הסלקים לחצי ולרוקן עם כף פריזיאן או כפית עגולה 
ולהשאיר דפנות דקות 
להשאיר 2 סלקים לרוטב


לערבב את כל חומרי המלית ולשים במקרר
להכין מהמלית קציצות
לקחת קציצה ולהכניס לתוך גומת הסלק


לרוטב
------
לקצוץ בצל ולטגן בסיר גדול עם 2 כפות שמן
עד שהבצל שקוף
להוסיף כפית פלפל שחור
לפרוס 2 סלקים לפרוסות דקות ולהוסיף לבצל
לטגן 5 דקות
לאחר 5 דקות להוסיף 2 כוסות מים
לתת לרתיחה
לאחר שהרוטב רותח להנמיך להבה ולבשל רבע שעה
להוסיף את הסלקים הממולאים ולבשל כ20 דקות
אחרי 20 דקות להוסיף את הלימון או המלח לימון והסוכר
ולבשל עד שהרוטב מצטמצם בערך עוד 10 דקות

















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה