יום שני, 29 במאי 2017

לחם עשבי תיבול


ומה תביאי? שאלה המארחת ..
סומכת עלייך שתביאי משהו מיוחד
חשבתי לעצמי ואז נזכרתי בלחם עשבי תיבול
הלחם הזה שגנב את "ההצגה"
הלחם הזה שלא נשאר ממנו פירור
הוא כל כך טעים ומיוחד ועם הגבינות,הממרחים המיוחדים שהיו על השולחן,זה ליגה
אז הכנתי..ופשוט קיבלתי ים מחמאות
שאני חייבת לשתף אתכם במתכון שקיבלתי לפני יותר מ14 שנה
והוא רשום לי במחבת שכבר ידעה ימים יפים יותר
הלחם קראנצי הקרום קשה
ובפנים רך  









החומרים ל4 כיכרות
-------------------
1 ק"ג קמח
1שקית שמרית או קוביה או 2 כפות שמרים יבשים
1 משפר אפיה 
חצי כוס שמן (100 מ"ל)
1 כף מלח
1 3/4 כוסות מים (450 מ"ל)

עשבי תיבול
-------------
אפשר טרי אפשר מיובש
לא חובה להוסיף את כולם
הקיבולת 2 כפות מכל אחד


רוזמרין
אורגנו
בזיליקום
שמיר
טימין
פטרוזיליה
קימל
קצח
עגבניות מיובשות

(אני השתמשתי ב2 טבליות בזיליקום של דורות
ב2 טבליות פטרוזיליה של דורות, שגירדתי בפומפיה


אופן ההכנה
-------------
מכניסים את כל חומרי הבצק והתבלינים לקערת המיקסר
מלבד הנוזלים ומתחילים לערבב
מפעילים מיקסר מהירות איטית תוך כדי הוספת השמן והמים
מגבירים מהירות מוסיפים מלח ולשים עד שמתקבל בצק רך ונעים
שאינו נדבק לדפנות בערך 10 דקות או 20 דקות לישה ביד

מוציאים את הבצק מהקערה בידיים מקומחות ומניחים אותו למנוחה של 15 דקות

מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים ומכדררים לצורה של כיכר עגולה
אפשר גם מאורך
משהים לתפיחה שניה בתבנית אפיה מכוסה עם מגבת כשעתיים



אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ30 דקות או יותר עד שמזהיב
מוציאים ומצננים על גבי רשת





הבצק אחרי התפחה שניה




ככה אחרי האפיה
מי שמעוניין בצבע יותר כהה ניתן להמשיך לאפות אך להזהר שלא ישרף





יום ראשון, 28 במאי 2017

מהפכת הסוכר בקטשופ אסם ומתכון לכנפי עוף אפויות ללקק את האצבעות

משהו טוב קורה בארץ וגם בעולם
מהפיכת הסוכר הגיעה
לשוקו כמעט ואין סוכר
בקורנפלקס הפחיתו גם
ועכשיו הגיע  הרוטב הפופולרי -הקטשופ
קטשופ אסם עובר מהפכה...הפחיתו את הסוכר ב50% וטוב שכך
גם ככה ניתן למצוא בכל בית כמעט ,את הרוטב הטעים של אסם שמכיל 18 עגבניות בבקבוק 
ובפנים יש מרכיבים טבעיים ובלי חומרים משמרים

אז טוב עשתה חברת אסם שהחליטה להפוך את הרוטב מרוטב בריא לרוטב יותר בריא..חשוב לילדים שצורכים הרבה קטשופ



אז מה ניתן לעשות מהקטשופ
חוץ מלנגב איתו ציפס ?או עם נקניקיה בלחמניה?
אני משתמשת בו כשאני מכינה כנפי עוף צלויות בתנור
זו מנה שפשוט ללקק את האצבעות
אז קבלו מתכון טעים
את המתכון מצאתי במדור  "בית ספר לבישול" שהיה בעיתון לאישה
ומאז לא מחליפה אותו

המרכיבים

8 כנפי עוף, אפשר ורצוי לחצות אותם ל16 חלקים

למרינדה
-------
2 כפות שמן זית
1 כף דבש
3 כפות רוטב סויה
3 כפות קטשופ
חצי כפית פפריקה מתוקה
אני שמה גם 1/4 כפית פפריקה חריפה
2 שיני שום טריות כתושות
1 כפית מחוקה מלח


שמים בקערה את כל המרכיבים בלי המלח
מערבבים היטב
מכניסים את הכנפיים החצויות לקערה ומערבבים היטב שיכוסו לגמרי ברוטב
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעתיים עדיף כל הלילה
במהלך הקירור מערבבים מידי פעם את הכנפיים ברוטב

מחממים  תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה
מוציאים מהקערה את הניילון ומפזרים את המלח מערבבים היטב

מעבירים את הכנפים לתבנית ומסדרים בשכבה אחידה
מכסים בנייר אלומיניום ומהדקים היטב 
צריך שהתבנית תהיה אטומה לגמרי

אופים כ40 דקות
מוציאים את רדיד האלומיניום
ונותנים עוד 15 דקות לצליה
צריך שיהיה צבע זהוב עמוק
הופכים את הכנפיים לצד השני ואופים עוד 10 דקות בערך
מוציאים
ומלקקים את האצבעות







יום שבת, 27 במאי 2017

חטיפי מיני חלוה-של אחוה


במסגרת השינויים שאני מיישמת בבית , לשינוי תזונה לילדים
לאורח חיים בריא יותר
ובגלל הוצאה לא קטנה במרפאת השיניים..שהכאיב לי גם בכיס
החלטתי שבבית יהיה חטיפים בריאים יותר
במקום ממרח שוקולד-יהיה ממרח חלוה
במקום שוקולד יהיה ממתקי שוקולד חרובים
וגם חלוה יכנס לרשימה
החלוה ידועה כממתק הבריא ביותר והמתוק בקרב שלל הממתקים שיש ברשתות להציע 

וכך התודאתי למארזי חטיפי חלבה בסופרמרקט  של אחוה
יצרנית הטחינה, החלוה ודברי מאפה








המחיר שווה לכל כיס 10 ש"ח למארז
חברת אחוה משיקה מארזים חדשים למוצרי החלוה הידועים והמוכרים
מארז חטיפי מיני חלוה בטעמים
ומארז חטיפי מיני חלוה ללא סוכר






מארז מיני חלוה בטעמים מכיל 18 יחידות
6 בטעם וניל
6 עם פולי קקאו
ו6 יחידות עם פיסטוקים
והם טעימים ומיוחדים
מכילים 50% טחינה גולמית, שידוע לנו מה היתרונות הבריאותיים ובכמות הויטמינים המנרליים
והסידן שחשוב לבניית העצם והשיניים
וכמובן ברזל



מארז מיני חלבה ללא סוכר מכיל 15 יחידות
 עם 49 קלוריות בלבד ליחידה
מסייעים לשמירה על תזונה מאוזנת ומאפשרת צריכה של מתוק במנות אישיות
הטעם עשיר ומרענן והמרקם אחיד 

המארזים שקופים ומהודרים וכל יחידה  באריזה אישית 






כשר בהשגחת בד"ץ החרדית ירושלים
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות המובחרות
.

יום רביעי, 24 במאי 2017

בואיקוס-לחמניות גבינה של שכנתי הבולגרית


את הבואיקוס אכלתי לראשונה לפני 20 שנה אצל שכנתי הבולגריה,סופי 
והם היו כל כך טעימות שיש לקחתי מתכון
בזמנו חיפשתי מתכונים קלים..בלי שמרים כי פחדתי להתעסק איתם
בלי להפריד ביצים 
וזה היה מושלם מבחינתי
קערה אחת ומצרכים זמינים 











ההכנה
----
2 וחצי כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
חצי כוס שמן או חבילה קטנה של חמאה מומסת
גביע שמנת חמוצה הגביע הגדול, הכוונה לרגיל 200 מ"ל ולא לחצי מנה
גביע יוגורט
חצי קופסא גבינה לבנה
3 כפות ממרח בולגרית או חתיכה קטנה של בולגרית מפוררת
200 גרם פירורי גבינה צהובה (אפשר קשקבל..אפשר גלבוע או אפילו עמק
כפית מלח
ביצה אחת 

לציפוי
-----
שומשום
ביצה טרופה

לערבב את כל החומרים היבשים כולל המלח
להוסיף את כל הגבינות
את השמן
ולערבב היטב
הבצק קצת דביק וזה בסדר

לשמן היטב תבניות שקעים
עדיף תבנית סיליקון כי הם יוצאות מיד ולא נדבקות
אפשר לעשות בתבנית רגילה על נייר אפיה משומן
להרטיב מעט את הידיים ולעשות עיגולים
לא גדולים מדי כי הם תופחים
להכניס לשקעים
להבריש בביצה טרופה
לזרות שומשום
180 מעלות
20 דקות בערך או עד שמזהיב

קלי קלות נכון?









יום שלישי, 23 במאי 2017

מאפה גבינות ובזיליקום לשבועות


רוצים להכין מאפה קל בכלום זמן?
מאפה מבצק עלים חמאה טעים, במילוי מהמם
מאפה שהאורחים יגידו וואו
אז מה שצריך זה חבילת בצק עלים חמאה של מעדנות..
אם כבר קונים בצק עלים לכו על האיכותי בטעם חמאה של "מעדנות"
המאפה יוצא קריספי..והטעם מעולה










החומרים
--------
בצק עלים חמאה של מעדנות

1גביע קוטג'
1 כוס גבינה צהובה
1כפית שום גרגירי או 2 שיני שום כתושות
1 כף בזיליקום יבש או 2 טבליות בזיליקום של דורות או 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק
מלח לפי הטעם

ביצה טרופה למריחה
שומשום 

ההכנה
-------
להפשיר את הבצק במקרר למשך 8 שעות לפחות

לערבב היטב את כל חומרי המלית

להניח את הבצק עלים פרוס
לחתוך לריבועים לפי הגודל המתאים לכם
לשים במרכז הריבוע כפית גדושה של המלית
ולסגור למעטפה

למרוח ביצה 
לפזר שומשום
להניח אותם בתבנית מרופדת בנייר אפיה 
במהלך האפיה הבצק יפתח וזה בסדר


180 מעלות כ20 דקות או עד שמזהיב










כשיוצא לחתוך עגבניות שרי לחצאים ולהניח במרכז לקישוט





רוצים רעיון למאפה מתוק?
מאותו בצק לחתוך למשולשים
למרוח נוטלה או כל ממרח מתוק אחר
לגלגל לרוגלך
לפזר שוקולד מריר מגורד על הבצק
ולאפות עד שמזהיב




יום שישי, 12 במאי 2017

אחת..שתיים..שלוש-דומינוס פיצה באפליקציה או באתר


היום לא מבשלים..הכרזתי ביום שישי
מה זאת אומרת אמר בעלי..מה עם מסדר הסירים שאת מעמידה?
חלאס..כמות הבישולים שטרחתי והכנתי מפסח עד יום העצמאות
גרמו לי לברוח מהמטבח

יש ימים כאלה...עניתי לבעלי
 היום אנחנו נזמין באפליקציה פיצות
ובערב נאכל בחוץ



יש מבצע מטורף בדומינוס פיצה..ואני אוהבת מבצעים
פתחתי את האפליקציה של דומינוס פיצה
למרות שהיא מאוד ידידותית וקלה
אני הסתבכתי
מה לי ולאפליקציות...מעולם לא הזמנתי מאפליקציה
 התקשרתי לסניף במערב ראשל"צ , סניף ברחוב גדולי ישראל 10 והבחורציק שענה לי אמר לי בואי לכאן ונעשה את זה ביחד..היחס כבש אותי
תוך 7 דקות הגעתי לסניף
 העובד הנחמד לקח את הסמרטפון והסביר לי מה היתה הטעות שלי
צריך להזמין 3 פיצות עם תוספות ואז לעבור לתשלום, ולא 2.
פשוט אה...

click@collect שלוש פיצות מיני משפחתיות +3 תוספות ב90 ש"ח
אז כמו שאמרתי צריך להוריד את האפליקציה, להזמין ולאסוף מהסניף..אין משלוחים

הפיצות מהממות, טעימות, הבצק שלהם מיוחד
והם בהחלט מספיקות למשפחה בת 5 נפשות..כמונו
ועוד נשאר לנו..
הגודל 11 אינץ' והיא מחולקת ל6 משולשים לעומת פיצה משפחתית שהגודל 14 אינץ' ויש 8 משולשים
לא כזה הבדל גדול..

אפשר להזמין קומבינציות שונות
המבחר ענק החל מהתוספות המוכרות..זיתים, בצל, טונה, בולגרית ועוד
ועד המיוחדות, אננס, נקניק...אקסטרה מוצרלה

אז נחזור לסיפור..בצענו בשניה את ההזמנה
וחיכיתי 10 דקות בלבד ,תוך כדי שאני רואה ובודקת את רמת הנקיון..
הסדר מופתי..כל התוספות מול העובד עומדים כמו חיילים
והם לא מתקמצנים הם שמים בשפע
העובד השתמש בכפפות, סינר וכובע 
הכל היה מושלם מבחינתי
ואפילו צילמתי אותו..בהסכמתו כמובן 



 מה בחרנו?
הגדול הזהיר אותי שרק זיתים מתקבל




הקטנטנים לא אוהבים תוספות אז ביקשתי אקסטרה גבינת מוצרלה





ואנחנו אוהבים בצל..







הפיצות היו מדהימות
הבצק איכותי וטעים
מומלץ













יום רביעי, 10 במאי 2017

צזיקי -משקה יוגורט מלפפונים נענע ושום


גדלתי בבית טורקי , שבכל שבועות היו מכינים את המשקה הזה
הבלקנים עושים אותו במרקם סמיך מאוד 
ואצלהם יש שמיר ונענע

מאחר וילדיי לא אוהבים שמיר, החלטתי לאמץ רק  את הנענע,למדתי ממתכון ערבי. 
היא מכניסה המון נענע וזה נותן טעם מרענן וטעים
אפשר להוסיף גם מעט שמן זית
זה כל כך טעים ומרווה וכל כולו בריאות


והכי טעים זה לטגן במעט שמן זית קישואים שחתכנו לעיגולים
להקפיץ אותם קלות
ואז לערום בצלחת קישואים ומעל את הצזיקי





3 כוסות של משקה יוגורט או 2 גביעים של יוגורט, אני השתמשתי במשקה עיזים
2 שיני שום כתושות
מלפפון אחד גדול חתוך לקוביות
10 עלי נענע קצוצים 
מעט מלח
מעט פלפל שחור טרי

לחתוך את המלפפון לקוביות קטנות ולשים בקערה
לשפוך את היוגורט לערבב היטב
להוסיף נענע, שום ולתבל
לשמור בקירור לספיגת הטעמים
חייב שיהיה קר








יום שלישי, 9 במאי 2017

קינוח שכבות שוקולד וגבינה


"אסם" איתגרו אותי וביקשו שאכין קינוח לשבועות מהפתי בר המהמם שלהם
ואני החלטתי ללכת על שילוב שוקולד וגבינה
ובינהם  שכבות של פתי בר שוקולד מריר,
ופתי בר קלאסי שכולם מכירים 

יצא קינוח טעים מאוד.
את המתכון מצאתי לפני כמה שנים מאחורי חבילת פתי בר אסם
ומאז אימצתי אותו
למרות שהביצים לא מבושלות..(טוב גם קרמבו אני אוכלת..)
העוגה טעימה מאוד וקלה להכנה 



החומרים
----------
100 גרם שוקולד מריר

5 כפות סוכר
3 כפות חלב
2 כפות קקאו
1 כפית קפה נמס
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 חלמונים
250 גרם גבינה לבנה
3 חלבונים
חצי כוס סוכר

שרוול-פתי בר אסם בטעם שוקולד מריר
שרוול -פתי בר אסם בטעם קלאסי

חלב או יין או ליקר

ההכנה
------
מכינים מראש תבנית פיירקס מלבנית במידה של 20/30 ס"מ

מכינים קערה ובה נוזל(או יין או חלב או ליקר) לטבילת הביסקויטים

מכינים קרם
-----------
מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה מתמדה את השוקולד, הסוכר, החלב
הקקאו והקפה

מסירים מהאש ומוסיפים קוביות חמאה עד  להמסה מוחלטת
נותנים מעט להתקרר
מוסיפים חלמונים תוך טריפה
מוסיפים את כל גביע הגבינה הלבנה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה

מקציפים חלבונים תוך הוספת סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף מבריק ויציב
מקפלים בעדינות לתערובת הקרם


טובלים את הביסקויטים בטעם השוקולד מריר בנוזל ומניחים על תחתית התבנית

מורחים כשליש מהתערובת על הביסקויטים ומעל מסדרים עוד שכבת ביסקויטים הפעם בטעם הקלאסי , אחרי שהרטבנו אותם בנוזל

מורחים עוד כשליש תערובת קרם ושוב ביסקויטים בטעם שוקולד מריר
מסיימים בשכבת קרם

מיישרים ומקשטים בשבבי שוקולד מגורד
מצננים היטב לפחות 4 שעות לפני ההגשה


























יום שני, 8 במאי 2017

קריספי ברוסקטה לאירוח מושלם


לפעמים הדברים הקטנים הם אלו שגונבים את ההצגה
מגשי אירוח עם טורטיות
לחמניות מיני ממולאות בממרחים שווים
מיני בורקסים בשלל טעמים
ותתפלאו גם ברוסקטה..


כן כן פרוסות מאפה קלויות ומתובלות בטעמים מפתיעים.

דמיינו מגש מהמם עם עיגולי ברוסקטה
שעליהם יש חומוס, איקרה, טפנד זיתים, וגבינות
שכל נגיסה מאחד קטן מתגלה טעם מפתיע, ומרקם קרנצי

אז זה מה שאני הולכת להגיש בחג השבועות
עיגולי ברוסקטה איטלקית ועליהם גבינת שמנת, גבינת גאודה משובחת
אפילו ילך טוב סלט ביצים ומעל עם זית שחור
וגם סלט טונה גם יעשה את העבודה
אסדר בצורת פרחים עם ירקות חתוכים שיראו כמו גבעול...
ומטבל ליד....


אז לא משנה מה תמרחו
האורחים יגידו וואו






 אסם מציגה לקראת שבועות
ברוסקטה איטלקית בטעמים מפתיעים
ברוסקטה עם שמן זית ובזיליקום
וברוסקטה עם שמן זית ואורגנו

המוצרים החדשים פותחו בהשראת ,האהבה העזה של הקהל הישראלי למטבח האיטלקי



יום ראשון, 7 במאי 2017

לחמניות גבינה ובצל עם נגיעות חציל לשבועות


חשבתם כבר מה יהיה בשולחן לשבועות?


אז אני מציעה לכם לצד הגבינות המשובחות, מול הלזניה המטריפה
תוסיפו גם מגש  לחמניות גבינה ובצל עם נגיעות חציל
מבטיחה לכם שתוך שניה לא ישאר כלום
הם טעימות ונחטפות



החומרים
----------
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
350 גרם קמח תופח
1/2 כוס חלב 
200 גרם חמאת רכה
50 גרם גבינת קצקבל או גבינה קשה אחרת מגוררת
3 כפות קוטז 9% או 5%
גביע  קופסא ממרח בולגרית למריחה 5% עם חציל קלוי
100 גרם פתיתי עמק

מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות ריחן קצוץ
1/2 כוס עירית קצוצה

לציפוי
-------
1 ביצה טרופה
פרג'קצח/שומשום

תבנית שקעים משומנת


ההכנה
------
מחממים במחבת שמן זית
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב מעט
מסננים מהשמן ומעבירים לקערה
מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים
לשים לבצק אחיד
אם הבצק רך מדי מוסיפים מעט קמח
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים שעתיים

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
צרים מהבצק כדורים בגודל שזיף בינוני
ושמים בתוך השקעים

מורחים בביצה טרופה 
זורים מעל פרג שלם או שומשום או קצח
ואופים כ25 דקות עד להזהבה

מגישים חם
























יום שישי, 5 במאי 2017

NETURE VALLEY-הבחירה הבריאה שלי


משהו טוב קורה באוויר
חברות המזון עוברות לייצר דברים בריאים.
בשוקו כבר כמעט ואין סוכר
הבייגלה הפך לאפוי
בחלב מוציאים את הלקטוז
וכך גם חברת נייצ'ר וואלי מציגה סדרות בריאות, שהם גם טעימים מאוד
המרכיבים איכותיים
החטיפים עשויים משיבולת שועל
והם מכילים ויטמינים, סיבים תזונתיים ומגיעים במגוון טעמים


אם תשוטטו בסופר תראו המון חטיפי בריאות על המדף
לילדים למבוגרים, ממש מבלבל
יש כאלה שרשום עליהם מכילים כוס חלב אבל אם תסתכלו במרכיבים הם עתירי סוכר
וכשהבת שלי הודיעה לי ,שלשעה השביעית בבית ספר היא מבקשת חטיף בריאות טעים,
הלכתי ובדקתי מה יש לחברות להציע 

וכך התוודאתי לנייצ'ר וואלי 





אז בואו נתחיל

הסידרה הראשונה-צ'ואי
-------------------------
עשויה משיבולת שועל
עשיר בסיבים תזונתיים
החטיף עשוי מבוטנים ושקדים שלמים ופחות מ30% מכמות הסוכר
מכיל מינרלים ממקורות טבעיים
וללא תוספת של חומרים משמרים
השילוב בין טעם המתוק למלוח מוצא חן בעיניי טעם מיוחד

הטעמים שנמצא על המדף: חטיף צ'ואי שוקולד מריר מעולה עם ציפוי בטעם שוקולד
וחטיף צ'ואי בוטנים בציפוי חמאת בוטנים אמיתית

מחיר מומלץ לצרכן: 19.90 ש"ח







הסידרה השניה-פרוטאין (ללא גלוטן)
----------------------------------------
מתאים ומומלץ לאדם בוגר

מקור נוסף לחלבון ואלטרנטיבה מצויינת לחובבי ספורט
לאחרונה יש התגברות וביקוש למוצרים ללא גלוטן
מענה מצויין לחולי צליאק או אלו שסובלים מרגישות מסויימת
יש 2 טעמים בסידרה
בוטנים ושוקולד
קרמל מלוח

מחיר מומלץ לצרכן: 23.90 ש"ח 






הסידרה השלישית - קרנצ'י
----------------------------
חטיף שיבולת שועל בעל מרקם פריך עשיר בדגנים מלאים
בעל מרכיבים איכותיים, טעם מצויין
החטיפים מכילים סיבים תזונתיים המעניקים תחושת שובע
הטעמים שתמצאו- שיבולת שועל עם שבבי שוקולד מריר
שיבולת שועל עם קינמון
שיבולת שועל עם שבבי קוקוס
שיבולת שועל עם דבש
שיבולת שועל עם מייפל קנדי
ושיבולת שועל עם שוקולד מריר 

מחיר מומלץ לצרכן: 19.90 ש"ח



הסידרה האחרונה -פופקורן
----------------------------
בשורה חדשה לחובבי חטיפי הדגנים, המחפשים לשמור על הגיזרה
92 קלוריות בלבד
מגיע בטעמי חמוציות וגרעיני חמניות בציפוי יוגורט
ובוטנים וגרעיני חמניות בציפוי קרם שקדים
השילוב המיוחד של פופקורן בתוך חטיף בריאות ממש טעים ומיוחד

מחיר מומלץ לצרכן: 19.90 ש"ח





--------------------------------------------------------------------------------


וזו בחירתי..