יום חמישי, 16 במרץ 2017

תבשיל עוף ושעועית צהובה

כמה שאני אוהבת את התבשיל הזה
המון שעות על הגז
ויוצא תבשיל מושלם
ועל מצע של אורז זה מושלם




קבלו מתכון טעים שרשום לי במחברת -תבשיל של תקווה המרוקאית חההה
(אין לי מושג מי זו תקווה)
 המתכון הזה הוא מפני 10 שנים..כבר דהוי במחבת מרוב שהוא מבוקש אצלנו







החומרים
-------
1 בצל קצוץ
3-5 שיני שום שחתכנו לקוביות קטנות
נתחי עוף -כקילו
2 כפות רסק
מעט אבקת עוף -אפשר לוותר 
חצי שקית שעועית ירוקה או צהובה קפואה אני מעדיפה של סנפרוסט

תבלינים
--------
פפריקה מתוקה
כורכום
פלפל שחור
מלח
פפריקה חריפה מעט

ההכנה
------
לטגן  בצל
להוסיף שום 
עד שמזהיב
להוסיף את נתחי העוף
לתבל את העוף בכל התבלינים ממש לפזר עליהם את הפפריקה, הכורכום, פלפל, ומלח


כמה אתם שואלים?-לפי הטעם
אני אוהבת הרבה פפריקה..ומעט כורכום
אחרי שהצד של העוף למטה שינה את צבעו
להפוך את העוף לצד השני ושוב לתבל בכל התבלינים שציינתי
אחרי שהצד של העוף למטה שינה את צבעו
להוסיף רסק 
לשפוך מים בצד עד שיגיע לגובה העוף..לא להגזים עם המים אנחנו לא רוצים מרק
לתבל במעט אבקת מרק עוף
להביא לרתיחה על אש בינונית
כשרתח לשפוך את השעועית הירוקה או הצהובה


להביא שוב לרתיחה
להנמיך להבה לאש נמוכה
ולבשל כשעתיים או יותר 
להגיש עם אורז








חפשו אותי בפייסבוק
https://www.facebook.com/groups/538468113026467/?ref=group_cover


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה