יום רביעי, 11 בינואר 2017

שקשוקה ב5 דקות או איך דר' שקשוקה הגיע לביתי


את ד"ר שקשוקה או בינו גבסו  אני מכירה עוד שהייתי נערה
ב1991 הקים בינו את המסעדה שלו ד"ר שקשוקה ששכנה בסמטאות יפו, ליד המשטרה
וכולם דברו על השקשוקה הכי טעימה ביפו..וגם הכי חריפה
להשיג מקום היה מאוד קשה...המקום היה מפוצץ באנשים.
ואני הלכתי למסעדה  והתאהבתי במאכלים הטריפוליטאים ובמיוחד בשקשוקה החריפה שלו
להכין שקשוקה כל אחד יודע אבל השקשוקה שלו היתה כל כך טעימה..ולמרות כמות השמן הרבה ,פשוט ליקקתיאת האצבעות
ובפעמים הבאות שהגעתי למסעדה נחשפתי למרק השעועית שלו, הכמוניה, והלימונדה עם מי הורדים..תענוג

אז למה אני מספרת לכם את כל זה 
כי ד"ר שקשוקה חבר לשופרסל וביחד יצרו סידרת  סלטים, בסיס לחריימה וכמובן רוטב בסיס לשקשוקה
ואני הייתי חייבת לטעום
5 דקות בישול

ותוך 3 דקות הכל חוסל..זה היה ממש טעים ולא איכזב 



אז אם אתם מהסוג שמחפש חיים קלים, אם באים אורחים במפתיע..
אם אין לכם זמן ..תקנו לא תצטערו



אז מה צריך
קופסא של רוטב בסיס  של ד"ר שקשוקה
כף גדושה של ממרח פלפלטומה של ד"ר שקשוקה
4 ביצים
וזהו








לחמם במחבת את הרוטב
להוסיף כף גדושה פלפל'טומה(משדרג כפליים את המנה ונותן לו טאצ של חריפות)
שמתחיל לבעבע,לעשות גומות ברוטב , להוסיף 4 ביצים ולבשל כ5 דקות עד לדרגה הרצויה של הביצים
לפזר בהגשה פטרוזיליה קצוצה
ולהתענג


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה