יום שבת, 16 ביולי 2016

ופל בלגי בתבנית סיליקון



את התבנית הזו רכשתי בשקלים בודדים באלי אקספרס..
והוא עושה יופי של עבודה ממש כמו מכונה.
בטח יגידו לכם זה לא בריא, זה מפריש חומרים , מסוכן לבריאות
אבל כמו שאומרים על תבניות האלומיניום, המיקרוגל, הקרינה מהפלאפונים, צריך לקחת בערבון מוגבל 

 אבל עצה שלי - אם צבע הסיליקון משנה את צבעו והופך מצבע אדום לצבע אחר-אין להשתמש(אצלי לא קרה)

המתכון מהרשת עם שינויים שלי




1 ו3/4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה.
4 כפות  סוכר
מעט קינמון (אני ויתרתי)
קורט מלח...
100 גרם חמאה
כוס ו3/4 חלב..(אני השתמשתי במשקה חלב בטעם וניל)
2 ביצים...
1 כפית תמצית וניל


לערבב בקערה את היבשים..
בקערה אחרת את הביצים עם החלב והחמאה ושאר החומרים
להוסיף לתערובת החלב והחמאה את תערובת הקמח לערבב היטב

לצקת לתבנית אחרי ששימנו אותה היטב בשמן, אחרת זה לא יצא .
לאפות בתנור שחומם מראש ל230 מעלות 8 דקות
אחרי 8 דקות שרואים שזה לא רוטט 
להוציא להפוך בזהירות על נייר אפיה בתבנית אחרת ולאפות עוד 5 דקות




להגיש עם אבקת סוכר, כדור גלידה, קצפת טריה וכל מה שעולה בדעתכם






קצת הסברים
-------------
חייב לשמן היטב את התבנית מכל הכיוונים אחרת תלחמו להוציא את הופל
יצא יום אחד ששכחתי במיקרו את החמאה שהמסתי ולא הוספתי למצרכים ויצא משגע-אז רק שתדעו שאפשר בלי שומן
אחרי 8 דקות הסיליקון רותח אז חכו שניה ואל תהפכו ישר..השתמשו במגבת שאתם אוחזים בתבנית


רוצים עוד מתכונים שווים
עצות סבתא
בואו הצטרפו לקבוצה שלי
https://www.facebook.com/groups/538468113026467/

BBQ-טבעוני על האש

אם הייתם אומרים לי לפני שנה ,שאכניס הביתה מוצרים טבעוניים ..הייתי צוחקת או אפילו מתפוצצת מצחוק.
אנחנו.?? 
הרי אנחנו משפחה של קניבורים ,שאוהבים מאוד בשר ואוכלים הרבה אפילו את החלקים הפנימיים.
אבל זה קורה במשפחות הכי טובות..
הבן שלי בן ה10, החליט להפסיק לאכול בשר.
זה לא קרה בבום ולא ביום בהיר אחד ,זה תהליך הדרגתי.
 עוד שהיה תינוק,סירב בכל תוקף לאכול מרק טחון עם עוף..והיינו צריכים למצוא לו תחליפים או לעבוד עליו.
ועבר בבגרות לטעימה קלה של עופות ובשר, והיה משאיר הכל בצלחת.
אבל השיא היה בחופשה בכריתים,כל דבר הגעיל אותו שם התחיל לדבר על כדור הארץ, על החיות,ועל טל מהשרדות
מקווה שיעבור לו..אבל אם לא נמצא תחליפים ויש הרבה בנמצא..צריך רק לחפש
אז בתור תחליפים אני מספקת לו מזונות על כגון צ'יה ואגוז המאקה
שיספקו לו  את החוסר בברזל וחלבון ושאר הויטמינים 


אחד התחליפים שנתקלתי בו הוא של חברת "טבע דלי "שהשיקה לאחרונה את סדרת BBQ.
לא תאמינו אבל סדרת המבורגרים מעולה מהצומח..כן כן טעמתי והיה לי טעים
ניתן לצליה על הגריל, על הפלנצ'ה ואפילו במחבת
המראה כמו של המבורגר..
והטעם עסיסי ונפלא...יש לציין שנתתי לבן והוא היה בטוח שזה המבורגר מבשר כי הטעם מאוד מזכיר טעם של "על האש"

אז מה יש בסידרה
-----------------
בורגר ניו יורק בטעם קלאסי
בורגר קליפורניה BBQ עם ברוקולי
בורגר טקסס עם פטריות( זה היה ממש טעים לי , הטעם נפלא)
ובורגרקבב BBQ עם פטרוזיליה




בכל אריזה יש 4 בורגרים.


כל הבורגרים מבוססים על סויה וסייטן, המהווים מקור חלבון איכותי וטבעוני.
השילוב בין חלבון מהצומח לבין סיבים תזונתיים מהווה מקור לחלבון איכותי.

אז אם אתם נמנעים מטעמי אידיאולוגיה לאכול בשר
אם אתם נמנעים מבשר, מטעמי בריאות ובגלל תזונה מאוזנת
אם אורח החיים שלכם מבוסס על מזון מהצומח ומחפשים גיוון
הסידרה הזו מושלמת בשבילכם.




וזו הבחירה שלי..התענגתי

והבחירה של הבן -קלאסי