יום שבת, 16 ביולי 2016

ופל בלגי בתבנית סיליקון



את התבנית הזו רכשתי בשקלים בודדים באלי אקספרס..
והוא עושה יופי של עבודה ממש כמו מכונה.
בטח יגידו לכם זה לא בריא, זה מפריש חומרים , מסוכן לבריאות
אבל כמו שאומרים על תבניות האלומיניום, המיקרוגל, הקרינה מהפלאפונים, צריך לקחת בערבון מוגבל 

 אבל עצה שלי - אם צבע הסיליקון משנה את צבעו והופך מצבע אדום לצבע אחר-אין להשתמש(אצלי לא קרה)

המתכון מהרשת עם שינויים שלי




1 ו3/4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה.
4 כפות  סוכר
מעט קינמון (אני ויתרתי)
קורט מלח...
100 גרם חמאה
כוס ו3/4 חלב..(אני השתמשתי במשקה חלב בטעם וניל)
2 ביצים...
1 כפית תמצית וניל


לערבב בקערה את היבשים..
בקערה אחרת את הביצים עם החלב והחמאה ושאר החומרים
להוסיף לתערובת החלב והחמאה את תערובת הקמח לערבב היטב

לצקת לתבנית אחרי ששימנו אותה היטב בשמן, אחרת זה לא יצא .
לאפות בתנור שחומם מראש ל230 מעלות 8 דקות
אחרי 8 דקות שרואים שזה לא רוטט 
להוציא להפוך בזהירות על נייר אפיה בתבנית אחרת ולאפות עוד 5 דקות




להגיש עם אבקת סוכר, כדור גלידה, קצפת טריה וכל מה שעולה בדעתכם






קצת הסברים
-------------
חייב לשמן היטב את התבנית מכל הכיוונים אחרת תלחמו להוציא את הופל
יצא יום אחד ששכחתי במיקרו את החמאה שהמסתי ולא הוספתי למצרכים ויצא משגע-אז רק שתדעו שאפשר בלי שומן
אחרי 8 דקות הסיליקון רותח אז חכו שניה ואל תהפכו ישר..השתמשו במגבת שאתם אוחזים בתבנית


רוצים עוד מתכונים שווים
עצות סבתא
בואו הצטרפו לקבוצה שלי
https://www.facebook.com/groups/538468113026467/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה