יום שישי, 17 ביוני 2016

הסידרה החדשה של לחמית-זה לא סתם קרקר


משהו טוב קורה באוויר...
חברות מזון עוברות לייצר דברים בריאים
בשוקו-כבר כמעט ואין סוכר
הבייגלה הופך להיות אפוי ולא מטוגן
בחלב מוציאים את הלקטוז..
ואפילו ממתקים ללא גלוטן ניתן למצוא כל ימות השנה ולא רק בפסח


גם אסם  הבינו את המגמה הברורה של הצרכנים,שחוץ מחטיף משמין מחפשים מוצרים בריאים..
ולכן  השיקה סידרה חדשה ובריאה וכמובן טעימה
סידרה בעל ערך תזונתי ויתרונות בריאותיים ולא סתם חטיף




גם אני כמו 81% מהאנשים (לפי סקר שנערך) מנשנשים בין הארוחות
ובדרך כלל אני מנשנשת מול הטלויזיה
אבל אם כבר לנשנש אז רצוי שיהיה עשוי מדגנים מלאים, עם סיבים תזונתיים ובלי הרבה קלוריות מיותרות


אז מה יש בסידרה החדשה

לחמית עם ירקות קלויים המכילה 22% ירקות
לחמית כפרית עם דגנים מלאים המהווה מקור מושלם לסיבים תזונתיים
לחמית אגוזים-מקמח מלא עם אגוזי לוז טעימים

והפתעה שמצאתי ואני כל כך שמחה
קרקר עדשים כתומות, בתוספת זרעי צ'יה 
שמלבד שהוא טעים וממכר ואי אפשר להפסיק לאכול אותו-הוא בריא .

כאחת שצורכת מזונות על ובעיקר כל יום כף זרעי צ'יה 
שמחתי לגלות ששמו את זה בקרקר 
צ'יה למי שלא יודע  יש בו אחוז גבוה של אומגה 3
חלבונים...סיבים תזונתיים
בצ'יה יש כמות אדירה של ברזל ומגנזיום פי 2 מתרד
והוא מעולה לדיאטה כי הוא גורם לשובע 
בקיצור אסם השכילו לשלב את זה בקרקר וכך תרמו לאספקת אנרגיה חשובה לגוף 





אז אם שיגרת החיים שלכם די עמוסה..בית ילדים עבודה
אם אתם בלחץ ודאגה אין סופית
ואתם מוצאים נחמה בנשנושים 
עזבו אתכם מ"שטויות" ,שאין להם תרומה תזונתית
החזיקו בתיק שקית אישית או אריזה ויש לכם נשנוש בריא


   

מסעדת כיתאבון-כשמטבח ערבי מסורתי ותרבות נפגשים


הרחוב ההומה והצפוף בנצרת, רחוב הבשורה  לא הסגיר את הפנינה החבויה במרכזו
יודעי דבר ורבים אחרים  ששמעו, מפה לאוזן , מגיעים לנצרת רק לראות את המסעדה המיוחדת,שנבדלת מהנוף הנצרתי, לא עוד מסעדה ערבית אותנטית, אלא חוויה קולינרית תרבותית



מי שאחראי על השינוי המבורך , הוא מוחמד עטייה, יליד העיר נצרת

מוחמד עטייה ,איש הייטק ובוגר הפקולטה  למחשבים  בטכניון, שחי שנים רבות בתל אביב והושפע מהעיר האורבנית..מהעיר ללא הפסקה ומהאוירה החופשית,הקים לפני שנה את מסעדת כיתאבון-מסעדה ביאסטרו ערבית.





תחילה  החלה המסעדה את דרכה כבית קפה תרבות בלבד.
ולאט לאט כיתאבון הפכה למסעדה שבו יש שילוב בין הרוח התרבות והאומנות ,לבין אוכל ערבי אותנטי מוקפד וחדשני, בדגש על מנות דגל מהמטבח הערבי המסורתי רב השנים

אז מה מיוחד במסעדה:
במקום מוצגות גלריית אומנות של יוצרים מקומיים וישנה גם חנות ספרים
כיתאבון , גם מקום לקרוא ולשתות  קפה
אתה יכול לתפוס פינה בגלריה ולהתבודד
במסעדה אתה גם פוגש את העיצוב המהמם שמשלב בין חדש וישן






 אני הוזמנתי למסעדה עם עוד מס' בלוגרי אוכל
כשהגענו חיכה לנו שולחן עמוס בכל טוב ..כמו שהערבים יודעים לארח מכל הלב

בשולחן היה 

טאבולה של כיתאבון- 45 ש"ח

מנה מדהימה ומומלצת, גדולה מאוד
החמיצות של היוגורט והשילוב של הטאבולה
אי אפשר היה להפסיק לנשנש





לבאנה עם מלפפון ירוק,שום ונענע 
המנה גדולה וטעימה מאוד, 
מומלצת





המנות שלא אכלתי אבל  לפי התגובות היו מדהימות

כרובית וחציל מטוגנים עם זילופי טחינה ושום
סלט פריקה- סלט קצוץ עם תערובת פריקי מתובלת עם שמן זית ולימון 

כמובן שהיתה קערה גדולה של סלט ערבי קצוץ ופיתות ומטבלים 








והיה גם חציל עם גבינת חלומי מטוגן



כל המנות הראשונות והסלטים היו טעימים מאוד ובשפע




מנות עקריות-
לשולחן הוגשו מס' מנות עיקריות , וביניהם ערייס כיתאבון
אי אפשר להפסיק לאכול את זה 

ערייס כיתאבון- 59 ש"ח
מנת בשר טחון בתוך שתי חתיכות פיתה
הבשר היה קצוץ ומתובל בדיוק כמו שצריך, בנדיבות רבה
והפיתה היתה פיתה מהטאבון שספגה את המיצים 









סיניית כופתה- 68 ש"ח
---------------------
שכבת בשר כבש ועגל טרי טחון ואפוי בתנור
על מצע  תפו"א עגבניה בצל ושמן זית מכוסה בטחינה
כל מילה נוספת מיותרת...פשוט מעדן 







אם אתם מחפשים אווירה נעימה ומסבירת פנים, של בית אימא בלבוש מודרני,
אם אתם מחפשים מסעדה ערבית עם קונספט שונה, אוכל מיוחד וטעים ,שעשוי מחומרי גלם טריים ומחירים סבירים .
אם אתם מחפשים להנות מהתרבות המקומית מספרים ואומנות
לכו למסעדת כיתאבון


מסעדת כיתאבון, רח' אלבישארה 50 נצרת
שעות פתיחה: א-ה מ9 בבוקר עד 20:00
ו-שבת - מ9 בבוקר עד 23:00
ניתן להחנות בחניון הסמוך לה בהנחה








שניצל ממולא פטריות ובצל



את המתכון הזה פירסמה לפני 20 שנה פנינה רוזנבלום, 
.ועד היום שמור לי הגזיר עיתון , שכבר הצהיב ...אני עושה אותו  הרבה למשפחתי









4 שניצלים פרוסים ודפוקים דק דק

חצי כוס פטרוזיליה
3 שיני שום כתושות
1 בצל
סלסלת פטריות טריות(השתדלו לא לעשות עם שימורים )
4 עלי אורגנו
פפריקה מתוקה
מלח, פלפל
1/2 כפית אבקת מרק עוף
קמח 
ביצים טרופות שתיבלתם במלח פלפל  או איך שאתם רגילים
פירורי לחם מוזהבים

שומשום-לא חייב


בגירסה לפסח
----------------
ביצים טרופות
קמח מצה





ההכנה
--------
קוצצים את הבצל, את הפיטרוזיליה ואת הפיטריות דק דק.
מחממים שמן זית במחבת לטגן בצל עד שמתחיל להזהיב ואז מוסיפים
שןם, פטריות, פטרוזיליה, עלי אורגנו, מתבלים במלח, פלפל חצי כפית מרק עוף, ופפריקה לפי הטעם.
מקפיצים עד שמשחים
מניחים כמות נדיבה על השניצל ומקפלים לשניים..
לא לגלגל רק לקפל לשניים אפשר להעזר בקיסם
טובלים בקמח , בביצה ובפירורי הלחם


ומטגנים עד שמשחים...להפוך צד

לבדוק שהחזה עוף מוכן מבפנים ולא נשאר נא