יום שלישי, 13 בדצמבר 2016

סמבוסק גבינת שמנת בטעם בצל ועירית

 קר בחוץ...
אבל בבית יש ריח נפלא  של מאפה עירקי סמבוסק בגבן..
את המתכון קיבלתי מחברתי העירקית אבל הפעם את הגבינה הלבנה החלפתי 
בגבינה החדשה של תנובה, גבינה נהדרת עם טעם של בצל ועירית ששידרג
את המאפה





המתכון לבצק
------------
חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות+ כף)
כפית שטוחה מלח
כף שמרים יבשים או חצי שקית שימרית
כף שמן
כוס ורבע מים פושרים

החומרים למלית:
----------------
1 קופסא גבינה לבנה -אני השתמשתי בגבינת שמנת 5% עם עירית ובצל
1 תפוח אדמה שבישלנו , קילפנו ומעכנו לפירה

מעט מלח
2 ביצים

אפשרות להוסיף : גבינה בלוגרית (אם מוסיפים אז לוותר על המלח)
                           גבינה  צהובה


להכנת הבצק
------------
לשים את הקמח בקערה
 לעשות בור באמצע לשים את השמרים ומעט מים ולתת לתסוס כ5 דקות
לאחר מכן לפזר בצדדים את המלח והשמן, שלא יגע בשמרים
להפעיל מיקסר , לשפוך את המים בהדרגה וללוש עד שנהיה בצק רך ונעים למגע 
להתפיח שעה

הכנת המלית
-------------
לערבב את כל חומרי המלית




מחלקים את הבצק לכמה כדורים בינוניים
לרדד כל כדור למשטח בעובי של 1 סנטימטר
בעזרת כוס רחבה לקרוץ עגולים
למלא כל עיגול באמצע במלית ככפית ולקפל לשניים
להדק את הקצוות עם מזלג ליצירת צורה



להניח נייר אפיה בתבנית
להניח את הסמבוסקים 
למרוח ביצה טרופה ולפזר שומשום
לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות עד שמזהיב 









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה