יום ראשון, 16 באוקטובר 2016

עוגת הבית-עוגת שיש קצת אחרת


כשבא לי עוגה בחושה עסיסית וטעימה
אני מכינה את העוגה הזו שאצלנו נקראת עוגת הבית
במראה היא אמורה להראות כמו עוגת שיש 
אבל הבן הקטן והמתוק שלי אחרי שכבר עיצבתי את צורת השיש
החליט לערבב עם מזלג עוד קצת..
אז מראה של שיש אין ממש..אבל יצאה עוגה טעימה
ומאז רק אותה מבקשים...
העוגה גבוהה, עסיסית רכה בטירוף ופשוט לא מפסיקים ליישר אותה 
המתכון של קרין גורן , שהפכה להיות מיוחדת בזכות העירבוב







החומרים
-------
100 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן

4 ביצים

1 וחצי כוסות סוכר- (אפשר להפחית למי שרוצה פחות מתוק)
2שקיות סוכר וניל
כוס שמן
1 כוס מים
חצי כוס מיץ תפוזים-(אם אין אז להחליף במיץ ממותק)
2 וחצי כוסות קמח
שקית אבקת אפיה

לחמם תנור ל175 מעלות


ממיסים שוקולד במיקרו עד להמסה מלאה

מוסיפים כף שמן ומערבבים

במיקסר מקציפים 10 דקות את הביצים השלמות, במהירות גבוהה

מוסיפים סוכר ואת הסוכר הוניל
ומקציפים עד שהתערובת הופכת להיות מוסית בהירה ותפוחה

לאחר 10 דקות להנמיך את המיקסר למהירות איטית (להחליף  במיקסר למערבל בצורת גיטרה)

ולהוסיף שמן בזרם דק
אחרי השמן את הנוזלים
ולבסוף את הקמח ואבקת האפיה
הכל במהירות איטית

לשמן תבנית מרובעת או עגולה

לשטח 3/4 מהתערובת
ואז ל1/4 שנותר להוסיף את השוקולד המומס ומערבבים

להניח כפות מהתערובת השוקולד מעל התערובת הבהירה

ולצייר עם מזלג דוגמת שיש

אם אתם ממש רוצים עוגה כהה כמו שלי אז לערבב מלמטה למעלה 


לאפות כ45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש


ככה היא נראת בגירסת השיש











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה