יום שני, 1 באוגוסט 2016

בלו(נ)ז לחונקי הכמרים


שלא תבינו לא נכון..אני לא הולכת לכתוב שיר על אף כומר ובטח שלא לחנוק אותם..
זה השם של הפסטה החדשה הטריה והמצוננת, ששופרסל מייבאת מאיטליה.
חונקי הכמרים למי שלא יודע, זה סוג של פסטה מאורכת שצורתם לא אחידה
ולמה הם נקראים ככה?
יש איזה אגדה שמספרת שהכמרים היו כל כך חמדנים שראו פסטה..והיו פשוט נחנקים תוך כדי אכילה.

הכנתי לילדים בלונז..המתכון המוכר והידוע שלי ,לילדי הסרבנים שלא מוכנים שיהיה גזר או פלפל אדום או אפילו יין אדום..כמו שבלונז צריך להיות.
אבל כשהמנה הגיעה לשולחן עם חונקי הכמרים...לא נשאר פירור





ההכנה
-----
חבילת חונקי הכמרים של שופרסל- ניתן למצוא במקררים -לבשל את הפסטה לפי ההוראות על גב האריזה






החומרים לרוטב
---------------
3-4 כפות שמן
חצי קילו בשר טחון טרי
3 שיני שום גדולות כתושות
3 כפות רסק עגבניות
חצי עד כוס מים רותחים
כפית אורגנו
מלח
פלפל
אבקת מרק של ויטה ללא מונסודיום 

ההכנה
-----
לצקת שמן בסיר
לטגן את הבשר הטחון עד שמשנה את צבעו ונהיה פירורים
להוסיף את השום שכתשנו ולערבב עם כף עץ
להוסיף את האורגנו ולהמשיך לערבב
לאחר שהוספנו את האורגנו להוסיף 3 כפות רסק עגבניות והמים הרותחים
תתחילו עם חצי כוס ותראו אם חסר להוסיף עוד חצי כוס
לתבל במלח, פלפל ואבקת מרק
לבשל על אש נמוכה כ10 דקות

להוסיף את חונקי  הכמרים ולערבב.

בתאבון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה