יום רביעי, 29 ביוני 2016

רביולי אחד איכותי ושני רטבים טעימים




קבלו שני רטבים מעולים 
להכין את הרביולי לפי ההוראות שבשקית לסנן


לרביולי ברוטב 4 גבינות
------------------------------


50 גרם מוצרלה
50 גרם פרמזן
50 גרם גבינת קשקבל
50 גרם גבינת טל העמק
25 גרם חמאה
מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול
קמצוץ מלח
קמצוץ פלפל לבן
להמיס חמאה בסיר
להוסיף את כל הגבינות ומעט חלב
לבשל על אש קטנה עד שכל הגבינות ימסו
לבחוש
להוסיף את השמנת לבישול לתבל לערבב מס' דקות
להכין את הרביולי כמו שכתוב בשקית
לסנן
בהגשה- לשים בצלחת לפזר רוטב עליהם
לגרד מעט גבינה צהובה
ולהתענג


לרוטב עגבניות ובזיליקום
-----------------------------


חצי פחית שימורים של רוטב עגבניות מרוסקות (400 גרם)
2-3 כפות שמן זית איכותי
מלח
פלפל
עלי בזיליקום
שיני שום כתושות לפי הטעם

לשים במחבת שמן זית
להוסיף את העגבניות המרוסקות
להוסיף שום 
לתבל במלח ופלפל
לבשל על אש גבוהה כ5 דקות
להוסיף את הבזיליקום
להמשיך לבשל עד שהרוטב אחיד

בהגשה: לשים את הרביולי המסונן
לצקת מהרוטב
ניתן ורצוי לגרד פרמזן













יום שבת, 25 ביוני 2016

על מזון העל "אגוז המאקה- שמעתם????


מזונות על הם חלק בלתי נפרד מהתפריט שלי.
תמצאו אצלי זרעי פשתן, צ'יה ואפילו גוגי ברי
וכתבתי על חלקם פוסט


הם עתירים במינרלים, בוויטמינים ויש להם אחוז גבוה של ברזל ואפילו אומגה 3.

לפני חודשיים  נחשפתי למזון על שלא שמעתי עליו ..אגוז המאקה
כאחת שסובלת שנים מהפרעות הורמונליות, וכל ההורמונים שהלעיטו עליי, לא עזרו בכלל
החלטתי למצוא את הישועה האחרונה במזונות העל..חייב להיות משהו שיעזור לי
הגעתי לשוק לוינסקי וגיליתי עולם ומלאו
תנסי את אבקת המאקה או כמוסות המאקה ותראי שיפור עז..יעבור לך



מאקה? מה זה מאקה?
החלטתי שאין לי מה להפסיד 
וקניתי מחנות טבע קופסא וניסיתי חודשיים
מה אגיד לכם....איך לא ידעתי על זה קודם..כל הבריאות שלי השתפרה
אחרי ניסוי של חודשיים החלטתי שגם אתם צריכים לדעת

קצת הסבר על אגוז המאקה
--------------------------
צמח המאקה הגיע מדרום אמריקה ובעיקר מפרו
יש בו כמות מינרלים וויטמינים גדולה
מעולה לאיזון הורמונלי ולא רק,
לאבקה יש טעם של אגוז מעושן

אז במה מועיל המאקה?
-----------------------
1. מעולה לתסמונת גיל המעבר
2. מעולה למי שיש בעיות בהפריה
3. מעולה לתסמונת טרום וויסתי או המחזור החודשי
4. מגביר את האון הגברי, ולנשים את האנרגיה המינית


המאקה עשיר בחלבונים, ופחממות ריכוז גבוה של מינרלים וויטמינים
סידן, זרחן, מגנזיום, אבץ , ברזל וכל סוגי הויטמינים 

1. מרפא דיכאון- ע"י שהוא מחזק את בלוטת אנדרלנ ובכך משפר מצב רוח
2. מרגיע לחצים ומתחים
3. משפר עייפות כרונית
4. משפר את השינה
5. מטפל בשיפור הזכרון והמיקוד
6. מעולה לספורטאים
7. מעולה לנשירת שיער, חיזוק ציפורניים
8 מעולה לאנמיה בגלל אחוז גבוה של ברזל

איך לוקחים אותו
----------------
אם קניתם אבקה-המינון כפית עד 2 כפיות ליום
אם קניתם כמוסות- לבלוע  5 ביום

ניתן למצוא בכל חנות טבע., בחנויות שמוכרות מזונות על(לוינסקי)
ניתן לקנות אפילו באינטרנט ויש מבצעים

באישור  משרד הבריאות 
כשרות: בד"צ בית יוסף

למי לא מומלץ להשתמש
-------------------------
לנשים בהריון
לנשים מניקות
למי שסובל מלחץ דם


יום רביעי, 22 ביוני 2016

העוגיות של פאניה

את פאניה הכרתי שגרתי בקיבוץ תל יצחק שבשרון
אני בת 24 הייתי ..היא ניצולת שואה בת 80 היתה
היא סיפרה לי על מחנות ההשמדה ,אבל סירבה לספר על משפחתה שניספתה.
אבל אהבה יותר מכל לדחוף לי עוגיות...
תאכלי את רזה מאוד אמרה
היו לה בקופסא עוגיות של פעם...הם היו עשויות ממרגרינה אבל היו טעימות מאוד.
לפעמים המילוי היה שוקולד..לפעמים תמרים...
והמתכון שלה רשום לי במחבת שכבר הצהיבה והתלכלכה עם השנים
אני שידרגתי אותם עם חמאה ועם ממרח טחינה בטעם שוקולד.
לקחתי הימור אבל יצאו נהדרות
אז לזכרה של פאניה 
המתכון רשום בדיוק כמו שהקריאה לי






1 מרגרינה (ניתן להחליף ב200 גרם חמאה)
1 שמנת חמוצה
רבע כוס סוכר
2 וחצי כוסות קמח תופח

למלית
------
שוקולד למריחה
או ריבה וקוקוס
או תמרים ואגוזים
אני השתמשתי בממרח החדש של אחווה -ממרח טחינה בטעם שוקולד

ההכנה
-------
מערבבים את כל חומרי הבצק עד שהבצק יאסף לכדור
אין צורך לשים בקירור..אבל אני כן שמה לחצי שעה
מחלקים את הבצק ל3 חלקים שווים ,על משטח מקומח היטב
כל חלק מרדדים ומורחים מילוי
מגלגלים לגלילה
חורצים חריצים ברולדות לעוגיות בגודל אחיד
חותכים עם הסכין את הרולדות 
שמים  אותם הפוכים על נייר אפיה בתבנית , מסדרים שיראו כמו פרח
אופים בחום 180 מעלות עד שיזהיבו
לאחר האפיה לצנן
לפזר אבקת סוכר













יום שני, 20 ביוני 2016

מי שתה את ה"שוקו שלי"

הכל התחיל שקיבלתי מיטבתה להתנסות בשוקו החדש שלהם "השוקו שלי"
3 בקבוקי שוקו, של ליטר 
כל כך זממתי לשתות וחיכיתי לרגע המתאים ...מה גם שהוא דל לקטוז בדיוק
בשבילי
אבל.....הכל נגמר 
תוך יום וחצי 3 בקבוקי שוקו החדש נעלמו...בקבוקים של ליטר כל אחד
ולמה אני מופתעת??!!
כי בדרך כלל קופסת קרטון של ליטר שוקו נשאר לי במקרר כ3 ימים..
אז הלכתי לבדוק הכצעקתה...
איך יתכן ששוקו ללא סוכר...שוקו שהוא לא מתוק נגמר ככה פתאום.




חשודה ראשונה-הנסיכה שלי בת 8 וחצי...שבדרך כלל תמיד מבקשת שאמתיק לה את הכל , שתמיד מבקשת 2 כפיות סוכר בתה...
שתמיד מתלוננת שהשוקולית לא טעימה ומתוקה"אימאאאא זה ממש לא מתוק
 הודתה באשמה..אימא השוקו כל כך טעים ששתיתי ביום 4 כוסות





חשוד מס' 2- בני יקירי בן ה10...הוא שלא אוהב מתוק בכללל, שלא אוכל ממתקים ומעדיף רק חטיפים
הודה בפה אחד אמא השוקו הזה לא מתוק אז מזגתי לי והוספתי סוכר..
כמה סוכר שאלתי?-2 כפיות
הרי אמרת לי שאני מחליט על השוקו שלי.
לך תבין...

והבונבון האחרון בן 3 וחצי -זרם עם אחותו ושתה ושתה...4 כוסות 





אז מה מיוחד בשוקו החדש "שוקו שלי" 
"השוקו שלי" הוא שוקו ללא תוספת סוכר וללא  תחליפי סוכר
הסוכרים היחידים שיש בשוקו מקורם מהחלב
אתה מחליט כמה להמתיק
ואם חסר לך מתיקות , תמיד תוכל להוסיף סוכר...
יש פה מן אמירה של לקחת אחריות הורית לחנך את ילדינו לצריכה מופחתת של סוכר וממתיקים.
כל אחד יכול עם הזמן להוריד בהדרגה עד לרמת המתקה מינימלית
מה גם שהשוקו דל לקטוז.

ומה איתי אתם שואלים? אני הוספתי לי כפית סוכר....

מחיר השוקו זהה בדיוק למחיר שוקו רגיל
ניתן להשיג ברשתות השיווק



יום ראשון, 19 ביוני 2016

קינוחי כוסות-מוס שוקולד וריבת חלב


גם אני בשבועות הכנתי קינוחי כוסות
איך לא...נהיה טרנד כבר 
אבל לא היה אף גבינה לבנה שם..
כי לילדים התחשק שוקולד..מוס שוקולד מוקצף עם ריבת חלב
אז קבלו קינוח מושחת וחגיגי במיוחד
הפעם לא השתמשתי בפתי בר הקלאסי אלא בעוגיות של מן " לשימוש כתחתית
קצת עבודה אבל לא לוותר..





את המתכון מצאתי לפני 15 שנה בעיתון לאישה "עוגת השבוע"


למוס

50 גרם שוקולד מריר קצוץ
25 גרם חמאה
1 וחצי כוסות שמנת מתוקה
1 ביצה
2 חלמונים
3 כפות סוכר
מעט מלח
200 גרם ריבת חלב בטמפרטורת החדר
4 כפות חלב
1 כף ברנדי
2 כפיות ג'לטין

לתחתית
------------
250 גרם  עוגיות מן מפוררות  או ביסקוויט
25 גרם חמאה מומסת

לציפוי

---------
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כפות סוכר


ההכנה
-----
שמים את השוקולד החמאה והשמנת בסיר, על סיר עם מים רותחים, ומביאים לרתיחה עדינה
תוך כדי בחישה, עד שהשוקולד נמס לגמרי.
מצננים 
מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים
מקפידים לבחוש כל 20 דקות כדי למנוע היווצרות קרום

שמים את הביצה והחלמונים בקערה חסינת אש או בסיר קטן

שמים את הקערה על סיר עם מים ומביאים לרתיחה עדינה
ומקציפים 5 דקות  עד שמתקבל קצף גמיש
מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף כ3 דקות נוספות
מוסיפים מלח ואת ריבת החלב וממשיכים להקציף עד שהריבה נבלעת
מסירים מהאש

בסיר אחר  שמים את החלב והברנדי מוסיפים את הג'לטין מלמעלה ומחממים על להבה נמוכה

עד שגושי הג'לטין נמסים לגמרי
מוסיפים את תערובת הג'לטין לקצף הביצים ומקציפים מעט עד שהוא נטמע

מקציפים את תערובת השוקולד במערבל עד שמתקבל קרם רך


מאחדים את השוקולד המוקצף וקצף הביצים בתנועת קיפול 




בקערה מערבבים את כל חומרי התחתית ומהדקים בכלים אישיים
יוצקים את המוס על התחתית 
מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעתיים לפחות

לפני ההגשה-מקציפים שמנת מתוקה עם מעט סוכר ומזליפים מעט על כל מנה





יום שישי, 17 ביוני 2016

הסידרה החדשה של לחמית-זה לא סתם קרקר


משהו טוב קורה באוויר...
חברות מזון עוברות לייצר דברים בריאים
בשוקו-כבר כמעט ואין סוכר
הבייגלה הופך להיות אפוי ולא מטוגן
בחלב מוציאים את הלקטוז..
ואפילו ממתקים ללא גלוטן ניתן למצוא כל ימות השנה ולא רק בפסח


גם אסם  הבינו את המגמה הברורה של הצרכנים,שחוץ מחטיף משמין מחפשים מוצרים בריאים..
ולכן  השיקה סידרה חדשה ובריאה וכמובן טעימה
סידרה בעל ערך תזונתי ויתרונות בריאותיים ולא סתם חטיף




גם אני כמו 81% מהאנשים (לפי סקר שנערך) מנשנשים בין הארוחות
ובדרך כלל אני מנשנשת מול הטלויזיה
אבל אם כבר לנשנש אז רצוי שיהיה עשוי מדגנים מלאים, עם סיבים תזונתיים ובלי הרבה קלוריות מיותרות


אז מה יש בסידרה החדשה

לחמית עם ירקות קלויים המכילה 22% ירקות
לחמית כפרית עם דגנים מלאים המהווה מקור מושלם לסיבים תזונתיים
לחמית אגוזים-מקמח מלא עם אגוזי לוז טעימים

והפתעה שמצאתי ואני כל כך שמחה
קרקר עדשים כתומות, בתוספת זרעי צ'יה 
שמלבד שהוא טעים וממכר ואי אפשר להפסיק לאכול אותו-הוא בריא .

כאחת שצורכת מזונות על ובעיקר כל יום כף זרעי צ'יה 
שמחתי לגלות ששמו את זה בקרקר 
צ'יה למי שלא יודע  יש בו אחוז גבוה של אומגה 3
חלבונים...סיבים תזונתיים
בצ'יה יש כמות אדירה של ברזל ומגנזיום פי 2 מתרד
והוא מעולה לדיאטה כי הוא גורם לשובע 
בקיצור אסם השכילו לשלב את זה בקרקר וכך תרמו לאספקת אנרגיה חשובה לגוף 





אז אם שיגרת החיים שלכם די עמוסה..בית ילדים עבודה
אם אתם בלחץ ודאגה אין סופית
ואתם מוצאים נחמה בנשנושים 
עזבו אתכם מ"שטויות" ,שאין להם תרומה תזונתית
החזיקו בתיק שקית אישית או אריזה ויש לכם נשנוש בריא


   

מסעדת כיתאבון-כשמטבח ערבי מסורתי ותרבות נפגשים


הרחוב ההומה והצפוף בנצרת, רחוב הבשורה  לא הסגיר את הפנינה החבויה במרכזו
יודעי דבר ורבים אחרים  ששמעו, מפה לאוזן , מגיעים לנצרת רק לראות את המסעדה המיוחדת,שנבדלת מהנוף הנצרתי, לא עוד מסעדה ערבית אותנטית, אלא חוויה קולינרית תרבותית



מי שאחראי על השינוי המבורך , הוא מוחמד עטייה, יליד העיר נצרת

מוחמד עטייה ,איש הייטק ובוגר הפקולטה  למחשבים  בטכניון, שחי שנים רבות בתל אביב והושפע מהעיר האורבנית..מהעיר ללא הפסקה ומהאוירה החופשית,הקים לפני שנה את מסעדת כיתאבון-מסעדה ביאסטרו ערבית.





תחילה  החלה המסעדה את דרכה כבית קפה תרבות בלבד.
ולאט לאט כיתאבון הפכה למסעדה שבו יש שילוב בין הרוח התרבות והאומנות ,לבין אוכל ערבי אותנטי מוקפד וחדשני, בדגש על מנות דגל מהמטבח הערבי המסורתי רב השנים

אז מה מיוחד במסעדה:
במקום מוצגות גלריית אומנות של יוצרים מקומיים וישנה גם חנות ספרים
כיתאבון , גם מקום לקרוא ולשתות  קפה
אתה יכול לתפוס פינה בגלריה ולהתבודד
במסעדה אתה גם פוגש את העיצוב המהמם שמשלב בין חדש וישן






 אני הוזמנתי למסעדה עם עוד מס' בלוגרי אוכל
כשהגענו חיכה לנו שולחן עמוס בכל טוב ..כמו שהערבים יודעים לארח מכל הלב

בשולחן היה 

טאבולה של כיתאבון- 45 ש"ח

מנה מדהימה ומומלצת, גדולה מאוד
החמיצות של היוגורט והשילוב של הטאבולה
אי אפשר היה להפסיק לנשנש





לבאנה עם מלפפון ירוק,שום ונענע 
המנה גדולה וטעימה מאוד, 
מומלצת





המנות שלא אכלתי אבל  לפי התגובות היו מדהימות

כרובית וחציל מטוגנים עם זילופי טחינה ושום
סלט פריקה- סלט קצוץ עם תערובת פריקי מתובלת עם שמן זית ולימון 

כמובן שהיתה קערה גדולה של סלט ערבי קצוץ ופיתות ומטבלים 








והיה גם חציל עם גבינת חלומי מטוגן



כל המנות הראשונות והסלטים היו טעימים מאוד ובשפע




מנות עקריות-
לשולחן הוגשו מס' מנות עיקריות , וביניהם ערייס כיתאבון
אי אפשר להפסיק לאכול את זה 

ערייס כיתאבון- 59 ש"ח
מנת בשר טחון בתוך שתי חתיכות פיתה
הבשר היה קצוץ ומתובל בדיוק כמו שצריך, בנדיבות רבה
והפיתה היתה פיתה מהטאבון שספגה את המיצים 









סיניית כופתה- 68 ש"ח
---------------------
שכבת בשר כבש ועגל טרי טחון ואפוי בתנור
על מצע  תפו"א עגבניה בצל ושמן זית מכוסה בטחינה
כל מילה נוספת מיותרת...פשוט מעדן 







אם אתם מחפשים אווירה נעימה ומסבירת פנים, של בית אימא בלבוש מודרני,
אם אתם מחפשים מסעדה ערבית עם קונספט שונה, אוכל מיוחד וטעים ,שעשוי מחומרי גלם טריים ומחירים סבירים .
אם אתם מחפשים להנות מהתרבות המקומית מספרים ואומנות
לכו למסעדת כיתאבון


מסעדת כיתאבון, רח' אלבישארה 50 נצרת
שעות פתיחה: א-ה מ9 בבוקר עד 20:00
ו-שבת - מ9 בבוקר עד 23:00
ניתן להחנות בחניון הסמוך לה בהנחה








שניצל ממולא פטריות ובצל



את המתכון הזה פירסמה לפני 20 שנה פנינה רוזנבלום, 
.ועד היום שמור לי הגזיר עיתון , שכבר הצהיב ...אני עושה אותו  הרבה למשפחתי









4 שניצלים פרוסים ודפוקים דק דק

חצי כוס פטרוזיליה
3 שיני שום כתושות
1 בצל
סלסלת פטריות טריות(השתדלו לא לעשות עם שימורים )
4 עלי אורגנו
פפריקה מתוקה
מלח, פלפל
1/2 כפית אבקת מרק עוף
קמח 
ביצים טרופות שתיבלתם במלח פלפל  או איך שאתם רגילים
פירורי לחם מוזהבים

שומשום-לא חייב


בגירסה לפסח
----------------
ביצים טרופות
קמח מצה





ההכנה
--------
קוצצים את הבצל, את הפיטרוזיליה ואת הפיטריות דק דק.
מחממים שמן זית במחבת לטגן בצל עד שמתחיל להזהיב ואז מוסיפים
שןם, פטריות, פטרוזיליה, עלי אורגנו, מתבלים במלח, פלפל חצי כפית מרק עוף, ופפריקה לפי הטעם.
מקפיצים עד שמשחים
מניחים כמות נדיבה על השניצל ומקפלים לשניים..
לא לגלגל רק לקפל לשניים אפשר להעזר בקיסם
טובלים בקמח , בביצה ובפירורי הלחם


ומטגנים עד שמשחים...להפוך צד

לבדוק שהחזה עוף מוכן מבפנים ולא נשאר נא











יום חמישי, 16 ביוני 2016

פאדג' שוקולד של קפה גרג


אין  ביקור במסעדה/בית קפה שהילדים שלי לא יזמינו סופלה או פאדג' שוקולד..וכמה שהנוזל השוקולדי ישפך מתוכו הרי זה מבורך 
קבלו מתכון של קפה גרג לפאדג' שוקולד מושלם
את המתכון מצאתי במגזין השקמה בשנת 2014 ומאז אימצתי אותו במטבחי







החומרים
-------
160 גרם שוקולד מריר איכותי
150 גרם חמאה- 
100 גרם סוכר- (חצי כוס)
60 גרם קמח- (בערך חצי כוס)
ארבע ביצים



ההכנה
------
להמיס את השוקולד והחמאה יחד
אפשר לעשות זאת במיקרו, או על גבי סיר עם מים חמים
בקערה אחרת לערבב ביצים וסוכר בעזרת מטרפה ולאט לאט להוסיף את השוקולד והחמאה הנמסים.
להוסיף את הקמח ולערבב לאט עד קבלת מסה אחידה
למלא קוקוטים אישיים לאפייה עד 3/4 גובה (בגלל שהם יתפחו)
ולאפות בטמפרטורה 180 מעלות 12 דקות לא יותר
אם תאפו יותר זה יהיה עוגת שוקולד, אנחנו רוצים שהנוזל ישפך
לאחר הוצאתם מהתנור יש לצנן

להגיש עם אבקת סוכר, כדור גלידה וקצפת
לפני ההגשה לחמם במיקרו









"הסוד" שלי בטיפוח הבגדים


מכירים את זה שאתם קונים חולצה שחורה, ואחרי כמה כביסות..השחור כבר לא שחור..אולי ניתן להגדירו אפור
הצבע כבר דהוי ונראה שכבר עשה את שלו
ואתם מתבאסים כי לבשתם אותו רק 5 פעמים
אז מה הסוד לשמירת צבע הבגד
מה הסוד לטיפוח הבגדים?



אז כמו שאתם רואים בטיקט הסוד שלי הוא שאני תולה הפוך...
ככה השמש לא גורמת לדהיית הבגדים
כי השמש היא הגורם שהורס את הצבע ומביא לדהייתו
ואם תהפכו את החולצה..הצבע ישמר לכם לעוד כמה שנים....





סוד הוציאו לאחרונה מרכך כביסה מרוכז 750 מ"ל
soft&oils
בריח בישום יוקרתי
והרכות ממש מפנקת
יש 3 סוגי ריחות אני עפתי על הזהב






אז אם אתם רוצים גם ריח מדהים וגם רכות...ממליצה על המוצר החדש
מספיק  פקק למכונה של 5 קילו...והריח ילווה אתכם לאורך כל היום








יום שני, 13 ביוני 2016

הפתעה מתגלגלת-ספר חדש עם יצירה-ואיך להתמודד עם פחדים



עם יד על הלב...מתי ראיתם את ילדיכם עושה עבודת יצירה  ועוזב את הסמרטפון לרגע, שהוא בבית?
מתי ישבתם עם ילדיכם ויצרתם זמן איכות של הורים ילדים ,כולל יצירה משותפת?
סביר להניח שתענו ..מזמן

לצערנו היום בעידן הטכנולוגי..רוב הילדים מעדיפים את הסמרטפונים, הטאבלטים והמסכים , מאשר ליצור עם הידיים.
ואם כבר הם מפעילים את האצבע זה להעביר את המסך בסמרטפונים
וזה עצוב כי כולנו יודעים איזו חשיפה יש על בני הנוער וההשפעה השלילית..
וכאן באה הסופרת דליה נירנפלד, מורה לאומנות ויצירה, כי זכרה את הניצוץ והאור בעיניים שנתנה לתלמידיה דאז ליצור ואת ההנאה מהעשיה, והוציאה לאור ספר מיוחד שנקרא "הפתעה מתגלגלת"




ועל ידי  שילוב של סיפור מקסים ויצירה, רצתה לגרום לילדים לצאת מהמסך. ולדעתי היא הצליחה בגדול ,כי כשקראתי לבן שלי בן ה3 ולבת ,שהיתה עסוקה בלשחק במחשב...שניהם התלהבו לעשות מהערכה המצורפת, מפלצת חמודה

(חומרי הגלם...והמפלצת מתחילה לצוץ..)


קצת על הספר
---------------------



.

הסיפור מספר על חתולה מקסימה בשם שוני
חתולה סקרנית  ואמיצה
שוני החתולה אוזרת אומץ וכך מתמודדת עם הפחד מהלא נודע
ולבסוף מבינה כמו כולנו שלא כל מה שנראה באמת מפחיד-הוא מפחיד.


המפלצת הופכת להיות הפתעה מתגלגלת

הספר מאפשר נגיעה בנושא שכולנו עוברים אותו בתור הורים-פחדים של ילדים
לפעמים הילדים לא יודעים להתמודד עם פחדים ותפקידנו ההורים ,להוביל אותם ולסייע להם , ולהראות להם שהפחד הוא לא נורא  


הספר מיועד לילדים בגילאי 3-7 שנים

ניתן לרכוש אותן ישירות מהסופרת דליה נירנפלד 
בטלפון 052-2798030
בדוא"ל dalian11@waala.com 
או בקישור  https://www.etsy.com/listing/385646724/the-rolling-surprise-
ביריד "שבוע הספר"-ניתן לרכוש עם הערכה, בדוכן הוצאת אוריון
ניתן להשיג גם ברשתות הספרים סטימצקי וצומת ספרים 

ממליצה בחום, סיפור מקסים, נותן  הרבה הנאה וזמן איכות עם הילדים.
הספר מאויר ע"י יונת קציר, יש לציין שהאיורים מקסימים צבועים בצבעי מים רכים.








יום שני, 6 ביוני 2016

משקאות RICE DREAM - התחליף שלי לחלב ומתכון לסחלב ממשקה שקדים





יש אנשים שנמנעים מחלב מסיבות בריאותיות ואחת מהם היא אני
ההמנעות שנכפתה עליי מגיל קטן ואני מתגעגעת לשוקו בשקית..ולכוס החלב
כי אני כמו 50 אחוז מהאנשים סובלת ממחסור באנזים הלקטאז,



לקטוז זה סוכר החלב.. סוכר החלב מורכב מגלוקוז ולקטאז
שתפקידם להיספג בתאים...
 אחרי בדיקות מקיפות-התגלה שאני סובלת מאי ספיגת הלקטאז
כלומר במקום שיספג הסוכר בתאים, אצלי הוא ממשיך למעי הגס,
והוא מתפרק שם בעזרת החיידקים שנמצאים שם, ומה שקורה אני סובלת.

עם הזמן..גדלתי עשו לי ים בדיקות..חלו שינויים הורמונליים בגוף..והאיסור הפך לרצוי שלא...אבל הרצוי שלא משפיע עליי בריאותית ..
התגובות לאי סבילות ללקטוז נעות מתחושת נפיחות וגזים וזה המקרה הקל
ואצלי זה הקאות..שעות של הקאות עד ללכת למיון
אז היום משתדלת לא לשתות חלב .בכלל ואם אני חורגת כי "בא לי"..אפילו טיפה ישר מרגישה לא טוב..הקאות בחילות...וגירוי בגרון..אז עברתי לחליטות תה..שאני מאוד אוהבת .


ושאני מחפשת תחליפים , אני מוצאת משקאות מפולי סויה, אורז ושקדים
אז קיבלתי מ"rice dream מותג תחליפי חלב "ששמעה שאני רגישה ללקטוז , מארז של כל מיני טעמים....לנסות ולחוות(יש בטעמים אורז, סויה, שיבולת שועל אגוזים או שקדים)
המוצרים דלי שומן ואינם מכילים לקטוז ) מעולה לטבעוניים ללא צבעי מאכל, וממרכיבים טבעיים בתוספת סידן 
אז סוף סוף אני יכולה לשתות את הנס שלי בבטחה מבלי להקיא.





מתכון לסחלב חם ממשקה שקדים-פרווה
------------------------------------------
כף קורנפלור
 2 כוסות משקה RICE DREAM בטעם שקדים
 2 כפות סוכר

קינמון, קוקוס , אגוזים קצוצים
מעט תמצית ורדים-לא חייב



לשים  בסיר את הקורנפלור ואת משקה השקדים
לבשל על להבה נמוכה תוך בחישה מתמדת..כל הזמן לבחוש
להוסיף סוכר, ואת מי הורדים

לבשל עד שמסמיך כ10 דקות או קצת יותר
לבדוק שאין גושים

לצקת

לצלוחית לפזר קוקוס..קינמון ואגוזים



יום שבת, 4 ביוני 2016

פיצה בלקנית

הילדים ביקשו פיצה..אבל פיצה משודרגת
שדרגו את הפיצה הרגילה שאתם רגילים להכין עם זיתים, פטריות, בצל ואפילו תירס-בפיצה בלקנית משגעת
הפיצה מורכבת מרוטב פיצה איכותי
חצילים קלויים שטיגנתי וספגתי עודפי שמן
פלפל אדום ששרפתי על הגז, ולא שטפתי בשביל לשמור על הטעם החרוך
הרבה פתיתי מוצרלה
פיזרתי גם חתיכות בולגרית
ומסביב  שומשום וקצח....
יש לציין שהפיצה נחטפה,איך שהגיעה לשולחן 








החומרים לבצק
---------------
3 וחצי כוסות קמח מנופה+כף( 500 גרם)
1 כף שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
3 כפות שמן זית
מים ככוס ורבע מים פושרים

להכניס את הקמח לקערת המיקסר
לעשות גומה
בתוך הגומה לשים את השמרים והסוכר
לצקת מעט מים פושרים ולחכות לתסיסה...
כעבור 5 דקות לפזר מסביב את המלח, שלא ידע בגומה
לצקת מסביב את השמן
להפעיל מיקסר ולשפוך לאט לאט את המים עד שהבצק נהיה רך ונעים למגע
אני ממשיכה ללוש בידיים כ5 דקות נוספות 
לשמן אותו בשמן זית ולתת לו התפחה של 40 דקות מכוסה בניילון נצמד ומעליו מגבת

החומרים לרוטב
---------------
בצל קצוץ דק
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
חצי כפית אורגנו או בזיליקום יבש
3 וחצי כפות רסק עגבניות אבל עדיף עגבניות כתושות
מלח ופלפל
חצי כוס מים

לטגן בצל בשמן הזית עד  שמזהיב
להוסיף את השום
לטגן מעט 
להוסיף את שאר החומרים לערבב.ללא המים
להוסיף את המים
לבשל עד שהרוטב נהיה סמיך דיו

החומרים לתוספת
-----------------
חציל שחתכנו לעיגולים וטיגנו משני הצדדים בשמן
פלפל אדום שקלינו על הגז עד שנהיה חרוך ברובו -לא לשטוף רק להוציא את הקליפה השחורה

פתיתי גבינת מוצרלה של ה"שף הלבן", תנובה
חתיכות בולגרית 5% מהדורת קיץ של פיראוס,"תנובה"




הרכבת הפיצה
-----------------
לאחר שהבצק תפח לחלק אותו ל2 עיגולים..יוצאות 2 פיצות אישיות

למרוח את הרוטב על הפיצה
לפזר עיגולי חציל שספגו מהשמן...
לחתוך את הפלפל שחרכנו לעיגולים או רצועות ולסדר
לפזר חתיכות גבינה בולגרית פיראוס
לפזר הרבה פתיתי מוצרלה של השף הלבן מסביב לעיגולים 
לקשט בשוליים בשומשום וקצח-אפשר לוותר אבל מאוד מוסיף לטעם




לחמם תנור ל220 מעלות
לאפות עד שהפיצה מזהיבה והגבינה מבעבעת
זהירות לא לשרוף