יום חמישי, 7 באפריל 2016

שרופה בלנקו--זכרון ילדות מהריבה הלבנה של פסח






הייתי בת 12,לפני המון שנים
פסח
הלכתי לבקר את סבתי ז"ל ,אסתריה, התורכיה
היא הלכה בשקט למטבח, וחזרה עם קופסא קטנה עם ממרח לבן...
ריבה לבנה ומתוקה
לקחה כפית ונתנה לי לאכול...ואמרה רק כפית אחת בלבד
הטעם..או הטעם עד היום אני זוכרת אותו..
כל כך רציתי עוד כפית, אבל סבתי לקחה את הקופסא והחזירה אותו למקרר
ואז...חיכיתי לרגע שתעלם מהסלון 
סבתי הלכה לשירותים התגנבתי למטבח,בשקט בשקט שלא תשמע את צעדיי
פתחתי את המקרר וגנבתי עוד כפית..ועוד כפית...זוכרת שאכלתי איזה 5 כפיות גדושות...

32 שנה לא אכלתי את זה.. תמיד ניסיתי להיזכר איך קראו לזה,ולא ידעתי
עד שביקשתי  מאימא שלי ..אימא תשיגי לי את הממרח הלבן הטעים הזה
ואימא שלי לא איכזבה...נסעה לשוק לויסקי בת"א ושם יש הכל
קנתה לי מחנות תורכית בלוינסקי,את הריבה הטעימה..
ועכשיו אני ואתם יודעים שקוראים לה שרופה בלנקו 
יש כאלה שקוראים לזה  גם דולסה בלנקו
מבטיחה לכם שזה טעם גן עדן

היום  אני מבינה שאחרי כפית אחת , חייבים לשתות מים כי זה כל כך מתוק

10 תגובות:

  1. זה בהחלט הדברים הכי טעימים שיש..

    השבמחק
    תשובות
    1. נכון דולסה בלאנקה.אני מחפשת לקנות אצל מי בלוינסקי.(שם החנות) בבקשה.
      גדלצי בשכונה טורקית כמו בבוסטן ספרדי למדתי את השפה המאכלים כולל הריבה בעלי יליד הארת הורין ז"ל היו טורקים ואני מנסה להשיג לו את טעם הילדות.מבשלת מאכלים טורקים .....אשמח לתגובה/ תשובה.

      מחק
  2. קוראים לזה דולסה בלנקו!!!

    השבמחק
  3. תשובות
    1. זה סירופ שעשוי רק ממים וסוכר וצריך לערבב אותו עם כף המון זמן בערך 30 דקות אחרי שמתחילה לכאוב היד :)

      מחק
  4. כמויות של סוכר מים ולימון

    השבמחק
  5. זוכרת מבית אימי ז"ל, דולסה בלנקו, היינו מגישים לאורח לחלוחית מיוחדת עם כפית וכוס מים קרים ליד זה, איזה טעם נפלא

    השבמחק
  6. לחלוחית מיוחדת, לאימי היתה מקריסטל

    השבמחק