יום רביעי, 9 במרץ 2016

הבמיה של אלגרה


את המתכון הזה למדתי מחמותי אלגרה אימא של בעלי
אלגרה היא מהעדה שלי...מצרית והיא מבשלת נהדר את מטעמי העדה
אצלה תמצאו את הסופריטו הכי טעים..את מרק המלוכיה...וגם את הבמיה
היא מגישה לי קערת אורז לבן ומעליו יוצקת הרבה במיה..במיה חמצמצה
ואני מתענגת על הצלחת ונזכרת...נזכרת איך הייתי אוכלת את זה לפני 30 שנה..בבית סבתי
יש אנשים שנגעלים מבמיה..מהריריות שבה
אבל מבטיחה לכם שברגע שתבשלו לפי ההוראות תבינו שזה מעדן




החומרים
---------
שקית במיה קפואה ממליצה על סנפרוסט
כף שמן
3-4 שיני שום חתוכות לפרוסות
עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
רסק עגבניות קטן(100 גרם)
לימון שסחטנו למיץ
תבלינים: מלח, פלפל, אבקת מרק עוף

ההכנה
------
לשים את שקית הבמיה הקפואה במסננת לחתוך את השום לעיגולים  ולפזר על הבמיה...להשאיר כל הלילה..אנחנו רוצים לייבש אותה שלא ישארו נוזלים..

למחרת...
לחמם את השמן בסיר  , להוסיף את הבמיה היבשה ואת השום ולטגן כמה דקות
להוסיף את הרסק, העגבניה החתוכה  והתבלינים
למלא את הסיר במים עד לגובה הבמיה לא יותר
להוסיף את מיץ הלימון
לתת לזה להתבשל על אש נמוכה עד שהבמיה רכה 


לבדוק טעמים אם חסר להוסיף תבלינים ומיץ לימון

ולהתענג על מצע של אורז



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה