יום שבת, 30 בינואר 2016

מרק שוגרי-מרק עוף בגירסה התימנית


אצלנו במשפחה קוראים למרק הזה ,המרק המרפא ממחלות חורף.
כל פעם שמישהו מצונן, מקורר עם שפעת אני מכינה אותו
וזה ממש ככה אתה טועם כף מרק כזה ואתה מרגיש איך זה מחמם את כל הגוף
משהו בטעם בחוואייג', בכוסברה נותן לך זריקת בריאות לגוף

הכל התחיל שגרתי בשכירות...ובמדרגות פגשתי את השכנה התימניה המבוגרת.. חנה קהלני,שהתעניינה לאן אני הולכת..
לרופא עניתי אני מקוררת
עזבי אותך מרופא קערה של מרק שוגרי  תהפוך אותך לנמרה
שוגרי? מה זה שוגרי? שוגרי זה תרנגול בתימנית ענתה..
כמובן שביקשתי  ממנה מתכון ..




החומרים
4 כרעי עוף
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
4 עגבניות בשלות מרוסקות בבלנדר או מגורדות בפומפיה
1 בצל גדול חצוי ל4
חצי צרור כוסברה מרוסק במעבד מזון/בלנדר
כף וחצי חוואייג' תבלין למרק
חצי כפית פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף
1 כף שטוחה מלח

ההכנה
------
ממלאים סיר גדול במים עד מחציתו ומביאים לרתיחה
מוסיפים את העוף ומביאים לרתיחה שנייה
מסירים את הקצף שהצטבר
מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה(מידי פעם להסיר את הקצף שהצטבר
מוסיפים את כל המרכיבים.



מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה בערך או קצת יותר, עד שתפוחי האדמה מתרככים 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה