יום שישי, 15 בינואר 2016

עוגת התפוזים המושלמת

יש לי במחברת המון מתכונים של עוגות תפוזים
עם להפריד ביצים
עם להקציף הכל ביחד
אבל תמיד תמיד אני בסוף חוזרת למתכון הזה
כי סוס מנצח לא מחליפים
בעיקרון את הרעיון לקחתי "ממיקי  שמו" אבל שיניתי לסגנון שלי..
יש בעוגות הבחושות שלי סדר מסויים קודם ביצים אחר כך נוזלים ולבסוף קמח ואבקת האפיה כך יוצאות לי עוגות רכות, וגבוהות ועסיסיות
העוגה הזו יוצאת רכה בטירוף...נמסה בפה ומתחסלת במהירות
ושלא נדבר על הגובה.
וכמו שאמרתי עוגת תפוזים מושלמת.




אז קדימה למתכון
לחמם תנור ל170 מעלות
כוס מידה=240 מ"ל




4 ביצים
1 כוס סוכר-כוס מידה של 240 מל
כוס וחצי מיץ תפוזים טרי וסחוט
קליפה מגורדת מתפוז שלם
2וחצי כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס שמן קנולה


ההכנה
--------
להקציף ביצים וסוכר 10 דקות עד שהתערובת תפוחה ונראת מוסית,במהירות גבוהה 
להוריד מהירות לאיטית  ולשפוך בזרם דק לאט לאט את השמן
להוסיף  את מיץ התפוזים לאט לאט עד שהתערובת נבלעת
עכשיו בא תור הקמח...לנפות את הקמח  ולהוסיף לאט לאט בהדרגה.
להוסיף את קליפת התפוז ובסוף את אבקת  האפיה.
אם משתמשים בתבנית של פעם סיר פלא או התבנית עם הרגלים לא לשמן את התבנית, ככה היא תתרומם עד לגובה רב
לאפות בחום  170 מעלות כ50 דקות או עד שיוצא קיסם יבש
העוגה יוצאת מאוד גבוהה בסיר פלא..
כשהיא מתקררת מעט,לפזר אבקת סוכר



אהבתם ? מחפשים מתכונים מצליחים וטובים
הצטרפו לקבוצה שלי
המון מתכונים, טיפים, עצות סבתא

https://www.facebook.com/groups/538468113026467/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה