יום רביעי, 6 בינואר 2016

מרק אפונה יבשה מנחם

המרק האפונה הזו כל כך מנחם אותי
שבזכותו הבן שלי ששונא גזר, וסלרי, ואפונה הסכים לאכול, ואף דורש מנה כפולה
קבלו מתכון למרק משגע ליום חורפי






כוס וחצי אפונה יבשה
1גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
1 בצל גדול קצוץ
שום-כפית שום כתוש
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה גס
1 גבעול סלרי קצוץ גס

לשטוף את האפונה היטב, אם יש קליפות להסיר
לשים בסיר עם מים ולהרתיח רבע שעה

בסיר אחר לטגן בצל ב3 כפות שמן שהבצל מזהיב להוסיף את הגזר ותפוחי האדמה 
לערבב היטב שיצופו בשמן
להוסיף את השום הכתוש, את האפונה שסיננו, את הסלרי והפטרוזילה
להמשיך לטגן בערך 10 דקות
לכסות מים שיעבור את גובה האפונה והירקות 
להרתיח
כשרתח , להנמיך להבה ולתבל במלח,פלפל שחור, רבע כפית כמון, חצי כפית כורכום וכף אבקת מרק עוף
לבשל עד שהירקות והאפונה רכים
להוציא חלק מהירקות ולהשאיר בצד
לטחון את כל המרק
בהגשה לשים חלק מהירקות במרק ולערבב היטב 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה