יום רביעי, 13 בינואר 2016

עוגת שיש עסיסית ורכה מאוד



העוגה כל כך רכה ועסיסית שהיא פשוט מתחסלת
בכדי שהעוגה תצליח ותקבל מרקם עסיסי חייבים להקציף את הביצים 8 דקות 





החומרים
--------
*כוס מידה של 250 מ"ל)

4 ביצים L
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים סחוט
כוס מים רגילים
כפית תמצית וניל
2 וחצי כוסות קמח תופח
1 שקית אבקת אפיה(לא טעות)

כף גדושה קקאו
2 כפות סוכר

70 גרם שוקולד מריר מגורד גס


להקציף 8 דקות במיקסר במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד שהתערובת הופכת לבהירה מאוד וסמיכה
ככה הקצף צריך להיות אחרי 8 דקות




להנמיך מהירות במיקסר
להוסיף מעט שמן, מעט קמח , מעט נוזלים
ככה לסירוגין 3-4 פעמים והכל במהירות איטית
להוסיף תמצית וניל ולהמשיך לערבל..
בסוף להוסיף את אבקת האפיה
להמשיך לערבב לאט לאט בתנועות עטיפה

להפריש כוס מהתערובת לשים בקערה ולערבב היטב עם הקקאו והסוכר
אפשר שוקולית ואז לא צריך סוכר נוסף

לצקת את כל הבלילה הלבנה
ולאט לאט לפזר את תערובת השוקולד
להוסיף את השוקולד המגורד
לקחת מזלג ולעשות ציורים/קישוטים בעוגה..מלמטה למעלה,



לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ50 דקות או עד שיוצא בקיסם פירורים לחים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה