יום שני, 27 באפריל 2015

צ'יה


                                             צ'יה

לפני חצי שנה הלכתי ללוינסקי..שם אני קונה תבלינים
והמוכרת המליצה לי על זרעי צ'יה
במבט ראשון זה היה נראה לי כמו אוכל לציפורים...
אבל אחרי ששמעתי את הסגולות ..קניתי
המינון: למבוגרים-2 כפיות ליום
לילדים-כפית
צ'יה למי שלא מכיר זה עירוב של גרעינים וזרעים שטובים למאכל..
אני משתמשת כתוספת לדגני בוקר
אפשר לשים ביוגורט, אפשר לשים ברוטב לסלט, בגלידה ובכל דבר
אפשר לאפות איתו, והם לא מאבדים מתכונתם בבישול
מומלץ לילדים, לקשישים
לתינוקות לא הייתי נותנת מהר, כי הספיגה שלהם איטית ויש חשש לכאבי בטן...
מצויין לילדים לפני תחילת יום הלימודים
מצויין למי שסובל מדיכאון
מלחץ דם נמוך
מומלץ כבריאות לסרטן השד
ותופעות גיל המעבר
אז מה יש בצ'יה שהפוך אותו לאנטיביוטיקה של הטבע?
אחוז גבוה של אומגה 3
חלבונים-מצויין לספורטאים
סיבים תזונתיים
נוגדי חימצון
בצ'יה יש פי 3 כמות ברזל מתרד
בצ'יה יש פי 15 כמות מגנזיום מברו'ולי
הצ'יה מעולה לדיאטה-מאחר והוא גורם לשובע
הצ'יה משפר את חילוף החומרים בגוף
הצ'יה גורמת לפעילות מעיים תקינה והסדרת יציאות
בקיצור אין על הצ'יה אספקת אנרגיה חשובה לגוף

פלאפל מצרי

פלאפל
=========

-



מי לא אוהב פלאפל???-שיקום
אצלנו בעדה המצרית , זה משהו מתבקש כל שבוע..ועל זה אחראי בעלי.
במצרים קוראים לזה טעמיה ושם הם מכינים מפול
אבל הכי טעים זה עם חומוס..
קבלו מתכון של בעלי, שלמד מאימא שלו..
הכדורים מעט שטוחים-ככה פיזור החום בטיגון עושה אותם קריספי מבחוץ
ורך בפנים-ככה צריך להיות..

חצי קילו גרגירי חומוס-ממליצה על המותג שופרסל 
בצל קטן
1 חבילה אבקת אפיה
הרבה שום-(אבל מי שלא ממש אוהב אפשר לשים3-4 שיני שום
פלפל חריף-חתיכה(אפשר לותר
רבע חבילה כוסברה, רק העלים 
2 גבעולים של פטרוזיליה
2 פרוסות לחם שהורטבו במים ונסחטו טוב טוב
כמון- לפי הטעם 
מלח-לפי הטעם
ההכנה
-----------
משרים את החומוס כל הלילה.
למחרת במטחנת בשר טוחנים הכל ביחד (חוץ מהתבלינים)
להוסיף תבלינים לערבב טוב טוב
לשים במקרר לפחות לשעתיים
ליצור קציצות עגולות ולטגן בשמן חם ועמוק
בתאבון

שקשוקה-קצת אחרת


שקשוקה קצת אחרת...


אכלתי המון שקשוקות בחיי,אבל בשקשוקה הזו התאהבתי
לראשונה גיליתי אותה במסעדת שיר העמק(שבצומת תענכים)לפני 20 שנה..
השקשוקה הזו שונה משקשוקות שאתם מכירים כי מכינים את הרוטב מראש...
מה שטוב בה היא לא שוחה בשמן' ,אין בה רסק עגבניות, ..הכל מוצרים טריים..והיא אפויה בתנור והכי חשוב... היא טעימה להפליא
(כמובן שנכנסתי למטבח ולקחתי מהטבח את המתכון)


ביצים כמס' המנות
רבע כוס שמן זית
3-4 בצלים קצוצים גס
ק,ג גמבות אדומות חתוכות לקוביות גדולות
1-2 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנות
2 קילו עגבניות בשלות מקולפות מהקליפה ומרוסקות
חצי ליטר מים
מעט כמון
כפית אבקת מרק עוף
מלח
כוסברה קצוצה
פפריקה חריפה או מתוקה

בסיר עמוק או מחבת עמוקה מטגנים את הבצל בשמן זית
מוסיפים את הגמבה והפלפל החריף. ממשיככים לטגן מעט
מוסיפים את העגבניות ומבשלים חצי שעה
מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה...או אםילו יותר, אם יש זמן, עד שנהיה רוטב..
את הרוטב אני שומרת במקרר.
כשאני רוצה לעשות שקשוקה אני שופכת מהרוטב לתוך מחבת , חסינת אש
ומכניסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, עד שהרוטב מבעבע
מוסיפה ביצים כמספר המנות ואופה כן כן לא על הגז..ממש בתנור עם כיסוי של נייר כסף, עד שהביצים מוכנות

מנאייש-פיתות זעתר

פיתות זעתר- או בשמם בערבית -מנאייש
--------------------------------------------------



אני באה מהעדה המצרית..וגם נשואה למצרי
ואצלהם חגיגה בבית
פיתות זעתר טעימות טעימות כמו באבולאפיה..
לזעתר יש המון סגולות-ועל זה אדבר בפוסט אחר



במתכון הזה יש להשתמש בתבלין הזעתר, ולא העלים..
ממליצה לקנות מחנות התבלינים ולא בסופרמרקט,כי בשקיות שיש בסופרמרקט יש המון מלח..


לבצק:
-------
3 וחצי כוסות קמח+כף(חצי קילו)
כף שמרים יבשים או חצי שקית שימרית,
כפית גדושה מלח,
כפית וחצי סוכר,
3כפות שמן -עדיף זית
ככוס ורבע מים פושרים..


ההכנה:
שמים בקערה קמח עושים בור ושמים בבור את השמרים, את הסוכר ומעט מים פושרים.ומתסיסים 5 דקות


אחרי 5 דקות יוצקים את השמן מסביב ואת המלח בסוף.
מוסיפים את המים בהדרגה במיקסר, עד לקבלת בצק אחיד.
אם קצת דביק-להוסיף מעט קמח העיקר שיוצא בצק רך ונוח למגע

מכסים בקערה משומנת עם ניילון נצמד ומתפיחים שעה

לרוטב
--------
תבלין זעתר

חופן שומשום-לא קלוי
מעט מיץ לימון
ושמן זית -להוסיף שמן זית לאט לאט עד שנוצרת משחה..
המרקם צריך להיות משחתי ולא דליל...



אחרי שהבצק תפח..לחלק לכדורים
אני משתמשת בסיר לאפיית פיתות,הסיר הוא חשמלי, אפשר לקנות אותו בכל שוק רמלה-לוד
שם הכי זול 60 ש"ח
אבל כל תנור יעשה את העבודה
.לרדד לצורת עיגול, לדקור עם מזלג שלא יתנפח..
מניחים על המכסה של הסיר לאפיית פיתות מורחים את הרוטב 
ותוך דקה או שניים מתחיל להזהיב
מוציאים ומכניסים לתוך הסיר ממש לשניה עד שמזהיב
אפשר בתנור רגיל-לאפות בתנור 180 מעלות עד שמשחים
זהירות הריח משגע

פשתן מזון על

פשתן טחון-מזון על

בזמן האחרון כולם מדברים על פשתן , והסיבה לכך היא שכולם מדברים על אומגה 3 ופשתן הוא המקור הצמחוני הטוב ביותר לאומגה 3.
הפשתן גם עשיר בסיבים תזונתיים, והוא מכיל גם ויטמין B ומגנזיום
זרעי פשתן מסייעים להורדת רמת הכולסטרול, לייצוב רמת הסוכר בדם, 
להגברת חלב אם והשבחתו.
וגם...הפחתת הסיכון ללקות בסרטן השד, הערמונית והמעי הגס.
את זרעי הפשתן הטחונים יש לשמור בקירור על מנת שישמרו על ערכיהם התזונתיים. עד חצי שנה במקרר. לאחר מכן לזרוק.
את הפשתן הטחון אפשר להוסיף כמעט להכל, לסלטים, למרקים, לדגנים וכד’.
כמות: כף למבוגרים
לתינוקות: כפית בתוך התמ"ל/הדייסה-מעולה לייבוש ליחות..הליחות יצאו בצורה צמיגית בקקי.

אני מפזרת זרעים טחונים על קערת דגנים, סלט או יוגורט, אפשר להכניס זרעים לקציצות בשר, להוסיף זרעים טחונים לבלילה של פנקייק, עוגיות או כל מאפה אחר, לצפות נתחוני עוף, שניצלים או דגים.