יום שני, 27 באפריל 2015

פלאפל מצרי

פלאפל
=========

-



מי לא אוהב פלאפל???-שיקום
אצלנו בעדה המצרית , זה משהו מתבקש כל שבוע..ועל זה אחראי בעלי.
במצרים קוראים לזה טעמיה ושם הם מכינים מפול
אבל הכי טעים זה עם חומוס..
קבלו מתכון של בעלי, שלמד מאימא שלו..
הכדורים מעט שטוחים-ככה פיזור החום בטיגון עושה אותם קריספי מבחוץ
ורך בפנים-ככה צריך להיות..

חצי קילו גרגירי חומוס-ממליצה על המותג שופרסל 
בצל קטן
1 חבילה אבקת אפיה
הרבה שום-(אבל מי שלא ממש אוהב אפשר לשים3-4 שיני שום
פלפל חריף-חתיכה(אפשר לותר
רבע חבילה כוסברה, רק העלים 
2 גבעולים של פטרוזיליה
2 פרוסות לחם שהורטבו במים ונסחטו טוב טוב
כמון- לפי הטעם 
מלח-לפי הטעם
ההכנה
-----------
משרים את החומוס כל הלילה.
למחרת במטחנת בשר טוחנים הכל ביחד (חוץ מהתבלינים)
להוסיף תבלינים לערבב טוב טוב
לשים במקרר לפחות לשעתיים
ליצור קציצות עגולות ולטגן בשמן חם ועמוק
בתאבון

2 תגובות: