יום שישי, 8 במרץ 2019

קובה אדומה-קובה סלק

לפני 20 שנה נתקלתי במתכון של קובה סלק של "מסעדת סביח"
אין לי מושג אם הם קיימים היום
ושם למדו להכין  קובה אדומה, טעימה ומיוחדת
במרק הזה לא היה שום ירק נוסף מלבד הסלק..ובאמת שלא צריך
היא היתה כל כך טעימה ומיוחדת והבנתי שזה בגלל מלח לימון
מעטפת דקה עם בשר מתובל בבהרט 
והצבע אדום עז 
אנחנו לא רוצים ממש מרק אלא תבשיל עם רוטב סלק סמיך וטעים

למי שנמנע ממלח לימון שימו מיץ לימון 









החומרים:
--------
2 כוסות מידה סולת 
כוס מי ברז
כפית מלח
כף שמן 



2 בצלים

3 סלק אדום

חצי ק"ג בשר טחון

כפית תבלין בהרט
חצי לימון סחוט או מלח לימון בערך חצי כפית 
כף סוכר
פלפל שחור ומלח


מערבבים את הסולת עם השמן, מלח מוסיפים את המים ומערבבים היטב  עד שהעיסה הופכת אחידה

לשים במקרר ל20 דקות
לוקחים מהתערובת כף וחצי  ועושים ממנה כדור, כך עד שגומרים את כל התערובת
מידי פעם להרטיב את הידיים


מכינים מלית:

קוצצים בצל אחד , מפזרים חצי כפית מלח ומערבבים באצבעות, כך שהמלח מפוזר בכל הבצל
לאחר כמה דקות סוחטים את הבצל בידיים ומוציאים את המים
מוסיפים לבצל בהרת, פלפל ומלח ומערבבים עם הבשר הטחון, עד  לתערובת אחידה
לוקחים כל כדור בצק ומשטחים אותו ביד ממש שיהיה דק 
מכניסים כדור בשר   וסוגרים את הקצוות מכדררים מעט עד שהיה  כדור, אפשר להרטיב מעט את הידיים


מכינים רוטב:

בסיר רחב 
קוצצים בצל ומטגנים בסיר גדול עם שתי כפות שמן עד שהבצל שקוף
מוסיפים כפית פלפל שחור. (אני מפחיתה לא ממש אוהבת חריף שמה חצי כפית)

סלק אחד-מגרדים בפומפיה גסה 

2 סלקים הנותרים פורסים  לפרוסות דקות ומוסיפים לבצל
מטגנים כ5 דקות ומוסיפים 3  כוסות מים
לאחר שהרוטב רותח מנמיכים להבה ומבשלים רבע שעה
לאחר מכן מוסיפים את  הקובות ומבשלים בחום בינוני כ20 דקות
אחרי 20 דקות מוסיפים את הלימון והסוכר
לטעום ולראות אם לא חסר מלח או לימון..
ממשיכים לבשל עד שהסלק רך


סלק שגיררנו גס -זה מה שעושה את הצבע האדום עז











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה