יום חמישי, 13 באוגוסט 2015

לחמניות במילוי בשר

תתארו לכם..צלחת עם לחמניות טריות, אווריריות
שבתוכם יש מילוי טעים של בשר בקר עם נגיעות שומן כבש
צנוברים
ואפשר גם פטריות







דמיינתם?

מעולה..עכשיו קבלו מתכון מדהים וקל להכנה

מצויין לילדים שעכשיו בחופש הגדול..שילוב של פחמימה וחלבון


לבצק
-----
חצי קילו קמח מנופה-שזה 3 וחצי כוסות+כף...)
1 כף שמרים יבשים או חצי חבילת שימרית
2 כפות סוכר
חצי כף מלח
חצי כוס שמן
מים פושרים -ככוס(200 מ"ל)..אם חסר ניתן להוסיף עוד רבע
(אפשר להוסיף גם ביצה אחת משדרג את הבצק )

ללוש את הבצק טוב טוב עד שהוא נוח וגמיש למגע

לתת לו לתפוח עד שיכפיל את נפחו
ללוש שוב להוצאת האוויר

המילוי

------

2 בצלים קצוצים
חצי קילו בשר טחון
שומן כבש חתיכות(ניתן לוותר)
פטריות טריות חתוכות-אפשרות
תבלינים- פלפל
מלח
מעט קינמון(ניתן לוותר למי שלא אוהב את הטעם
כמון -מעט
פפריקה מתוקה-מעט
אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה 





ההכנה:
--------

 לטגן את הבצלים עם מעט שמן וחתיכות שומן כבש-אפשר לוותר אבל זה נותן טעם אדיר, עד שמזהיב
להוסיף חצי קילו בשר טחון להמשיך לטגן עד שמשנה את צבעו
להוסיף תבלינים פלפל, מלח, מעט פפריקה אדומה מעט קינמון, כמון, שמתי גם מעט תבלין לקציצות
אפשר להוסיף צנוברים 

לקרר-חשוב לקרר את התערובת.

לקחת חתיכת בצק למתוח אותו ביד לשים כף וחצי מילוי גדושות , לקחת את הקצוות ולהתחיל לסגור לצבוט להידוק, לשים בתבנית משומנת על נייר אפיה שהצד של הצביטות הפוך...

לתת שוב לתפוח 20 דקות
למרוח, ביצה ושומשום/קצח





לשים בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שמזהיב

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה