יום שלישי, 5 במאי 2015

עוגת "גבינה" ללא גבינה- עוגה מפתיעה

עוגת "גבינה" מפתיעה
===========
אחת העוגות המבוקשות מאוד אצלי לא רק בשבועות...
העוגה היא עוגת "גבינה" אפויה, שטעמתי אותה בקיבוץ לפני 20 שנה..והתאהבתי
וההפתעה היא שאין בה בכלל גבינה..
טוב נו....רק שמנת חמוצה






המרכבים לתבנית בקוטר 24
==================
שרוול  ביסקוויטים פתי בר(250 גרם)
50 גרם חמאה מומסת
5  גביעים של שמנת חמוצה(תקנו את השמנת שרשום עליה שמנת של פעם , אני קונה עם אחוז שומן גבוה
1 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
קליפה מגורדת מ1/2 לימון
6 ביצים גודל L  או 7 גודל m

ההכנה
-----
לרסק את הביסקויטים לפירורים דקים, אפשר במעבד מזון
להעביר לקערה 
להוסיף את החמאה המומסת  לערבב היטב.
לשטח את פירורי הביסקויטים על התבנית

להקציף במהירות גבוהה את השמנת עם הסוכר, הסוכר הוניל וקליפת הלימון
להוסיף ביצים בזו אחר זו, תוך כדי הקצפה
לצקת על הביסקויטים ולהחליק עם מרית שהתערובת תהיה אחידה וישרה

לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170 מעלות, כ40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
לצנן


2 הצעות לציפוי
===========
1. חצי מיכל ממרח לוטוס לצפות את העוגה (כמו בתמונה שלי)
מחממים את הממרח במיקרוגל, כמה שניות עד שהוא נוזלי
מצפים את העוגה שהיא כבר קרה.


2. קרם שמנת-2 גביעים שמנת חמוצה
   3/4 כוס סוכר
לערבב את השמנת החמוצה עם הסוכר עד שהסוכר נמס לצקת על העוגה שהצטננה ולקרר במשך הלילה.
העוגה טעימה כעבור יום 


10 תגובות:

  1. וואו עוגה מעניינת...תיכנס לרשימת ה"חייבת לנסות"

    השבמחק
  2. נראה מעניין מושווה לנסות. נשמע מאוד טעים . תודה

    השבמחק
  3. יש אפדרות להשתמש עם השמנת הכחולה פחות שומן

    השבמחק
  4. יש אפדרות להשתמש עם השמנת הכחולה פחות שומן

    השבמחק
  5. מאד טעים אני מאד אוהבת עוגות גבינה

    השבמחק
  6. הכנתי את העוגה והוספתי אינסטנט פודינג וניל. יצא מהמם וטעים. את הקרם הכנתי משמנת חמוצה. עוגה סוףףףףף.

    השבמחק
  7. העוגה סוף הדרך. את בטוחה שזה תבנית קפיצית 24? לפי התמונה זה קוטר 26 לפחות

    השבמחק