יום חמישי, 30 באפריל 2015

פאטייר-מאפה דרוזי/ערבי במילוי עלי סלק

פאטייר-מאפה ערבי ממולא בעלי סלק חמצמץ

מתכון של חמותי המצרית 
את עלי הסלק ניתן להשיג בשווקים או אצל הירקן




לבצק:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים או 2 כפות שמרים יבשים..אני משתמשת בשמרית+משפר אפיה שנותן טריות

גם אחרי יום
1 כפית מלח
חצי כפית סוכר
1/2 כוס שמן
3 כוסות מים פושרים

מלית
1 ק"ג עלי סלק בר מנוקים וקצוצים דק
1 בצל קצוץ דק
שמן
מיץ מ-1 לימון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
פפריקה חריפה לפי הטעם


הכנת הבצק:
1. לשים את הקמח בקערה, לעשות גומה, לשים בתוך הגומה את השמרים, את הסוכר ומעט מהמים   החמימים..לחכות 5 דקות לתסיסה ואז להוסיף מסביב את השמן..
.להפעיל מיקסר להוסיף בסירוגין את  המים ובסוף את המלח. 
 ללוש לבצק אחיד וגמיש

2. מניחים לבצק לתפוח במשך כשעה, לאחר מכן לשים
    אותו שוב ומניחים לתפוח שוב למשך כחצי שעה.
הכנת המלית
1. שוטפים היטב את עלי הסלק במים פושרים עד שיהיו נקיים.
קוצצים את העלים דק ככל האפשר.
2. מטגנים את הבצל עד שיזהיב,מוסיפים את עלי הסלק הקצוצים
ומאדים.
3. מוסיפים את מיץ הלימון,המלח,הפלפל השחור והפפריקה ומערבבים.
ההכנה
---------
1. יוצרים כדורי בצק קטנים ומשטחים אותם בידיים משומנות.
2. מניחים כף מהמלית על הבצק וסוגרים למשולש בצורת מעטפת.
3. מניחים על תבנית אפייה משומנת ואופים בתנור שחומם מראש
לחום גבוה של 175 מעלות כ-20 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

תגובה 1: