יום שלישי, 30 באפריל 2024

זלביה

תמיד רציתי ללמוד להכין זלביה
אצלנו בעדה המצרית זה סופגניות קטנות
בעדה התימנית הסופגניות הרבה יותר עגולות ותפוחות

למזלי היתה לי שכנה בשנקר בחולון תימניה בשם בתיה  שלימדה אותי  להכין את הזלביות הכי טעימות  שיש


המתכון

5 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כפית מלח
2 וחצי כוסות מים פושרים

תחילה נשים את השמרים והסוכר  עם כוס אחת מים פושרים 
ניתן 5 דקות לתסוס.

עכשיו נוסיף את הקמח  והמלח ואת שאר המים ונלוש לבצק דביק אך לא דליל מדי
לתת להתפחה 40 דקות
הבצק תופח 
לאחר 40 דקות נרטיב ידיים ונתחיל לקרצף את הבצק כמו שחופפים..
כל פעם לסובב את הקערה ושוב לקרצף ממש  להכניס אויר

לתת התפחה שניה רבע שעה

בנתיים לחמם כוס שמן במחבת

להרטיב ידיים לקחת חתיכה ולזרוק לתבנית
להפוך צד שזה משחים
אני אוהבת לעשות גם חור באמצע
אצלנו אוהבים לפזר סוכר גס 
התימנים אוהבים לאכול עם עגבניה מגורדת וסחוג





ספגטי בסיר אחד

 פעם בשבוע אני עובדת מהבית

ובחצי שעה שיש לי הפסקה אני מכינה לי מאכל מהיר לילדים שחוזרים מהבית ספר 

הפעם הכנתי להם ספגטי "לעצלנים"

ספגטי בסיר אחד

ולרוטב הוספתי פלפל קאיין 

מדובר בתבלין חריף

שנתן לספגטי פיקנטיות מדהימה


למתכון


חצי חבילת ספגטי


בסיר לשים שמן כמות של  רבע כוס

להוסיף 4 שיני שום כתושות

להוסיף פפריקה מתוקה

הוספתי גם חצי כפית פלפל קאיין 

2 קופסאות קטנות של רסק

פלפל שחור

מלח

וכף אבקת מרק

לערבב הכל

להוסיף מים רגילים עד 1/3 סיר

להרתיח

כשרתח

להוסיף חצי חבילת ספגטי לא מבושל

להרתיח שוב

להנמיך אש

לכסות מכסה

ולתת בישול של רבע שעה בערב עד שהרוטב מצטמצם


קל נכון?

וכל כך טעים