יום ראשון, 18 באוגוסט 2024

ציפס של מילוטל תטעם תבין

 אם תפתחו אצלי את המקפיא

תמיד תמצאו ציפס קפוא.

הצ'יפס מככב אצלינו כתוספת לפלאפל שמשה מכין

לשניצלים שאני מטגנת בשישי

ולשווארמה..

תראו לי ילד שלא אוהב ציפס.


השבוע קיבלתי להתנסות במארז החדש שחב' מילוטל משווקת 

ציפס אמריקאי 1.5 ק"ג 


ברוב הפעמים אני אופה בתנור

לעיתים רחוקות אני מטגנת בשמן.

בתנור יוצא נהדר 

הצ'יפס בדיוק באותו טעם כמו ברשתות המזון המהיר


עוד תמצאו בימים אלו במקפיאי רשתות השיווק ציפס בצורת זיג זג


וזו ארוחת הערב

השווארמה זה רק תירוץ










יום חמישי, 8 באוגוסט 2024

ערוק אורגינלי

 שבוע שעבר העלתי את המתכון של הערוק שלמדתי מתקווה העירקית ואז קיבלתי הודעה מאישה מבוגרת שטענתה הערוק שלך לא אורגינל.

בערוק עירקי לא שמים קישוא ולא גזר

שמים רק בצל ירוק ועגבניות חתוכות דק

ואני שאוהבת ללמוד עוד,גרסאות

ביקשתי מתכון


3 תפוחי אדמה גדולים לגרד בפומפייה דקה 

לשים את התפוחי אדמה המגורדים  בקערה למלא מים שיכסה  כדי שיצא העמילן כ4 דקות

לשפוך במסננת את המים

ולסחוט את תפוחי האדמה היטב

שלא ישאר מים


להוסיף בצל 1,קצוץ דק

3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

רבע צרור פטרוזיליה קצוץ דק

עגבנייה קצוצה לקוביות קטנות

2 ביצים לארג

3 כפות גדושות קמח

חצי כפית אבקת אפייה


לתבל

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית בהרט

2 כפות אבקת מרק עוף ( מי שלא משתמש שיוסיף כף מלח בלבד)


לערבב הכל היטב


לחמם מחבת עם שמן לטיגון

לשים כף גדושה לא להזיז ולא לגעת

כשהצד התחתון משחים להפוך

לספוג בנייר אפייה

ולזלול בפיתה עם טחינה חריף  וסלט


לחמם מחבת עם שמן 2 ס"מ

כשרותח לעשות בידיים לביבות ולשים בשמן הרותח

כשצד אחד מזהיב להפוך לצד השני

וככה לעשות עם כולם 

לספוג בנייר סופג




יום שני, 5 באוגוסט 2024

פשטידת קישואים ועשבי תיבול


את המתכון קיבלתי מחברתי גלית

אני הוספתי עשבי תיבול


3 קישואים בינוניים מגורדים גס יחסית

2 בצלים חתוכים גם הם גס יחסית

3 ביצים

חצי כוס שמן

חצי כוס מיים

כוס ו 3/4 קמח רגיל

שקית אבקת אפייה

כפית מלח

ומעט פלפל שחור

שמיר קצוץ לפי הטעם

מעט פטרוזיליה קצוצה


לערבב הכל יחד

לשמן תבנית ולאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה...