יום שבת, 17 באוקטובר 2020

עוף וירקות בקוקי ברוטב שום ודבש

 

הכל התחיל שהילדים החליטו שבא להם עוף עם תפוחי אדמה. ולי זה לא היה בתכנון. סיימתי את בישולי השבת. 

השעה היתה כבר מאוחרת, בכל זאת הסופרים סוגרים מוקדם יותר  בשישי מיום חול.  וחסרים לי מצרכים     ואז  קרץ לי נפטון...טוב נו לא הכוכב שמסתובב במערכת השמש, אלא בקבוק של רוטב שום ודבש  של חברת "neptun שהיה מונח במדף .

במטבחי יש מס' רב של  תבלינים מהמותג הזה והם מדהימים אבל את הרוטב הזה לא הכרתי

לקחתי שקית קוקי הכנסתי את המרכיבים ויצא עוף טעים ועסיסי  בלי להוסיף תבלינים ,בלי ללכלך כלים. עוף שמלקקים את האצבעות בזכות הרוטב הטעים הזה

העוף יוצא עסיסי מאוד והתפוחי אדמה והירקות נימוחים 


החומרים

------

שקית קוקי גדולה

6 שוקיים/כרעיים/יריכיים

2 בצלים חתוכים גס

תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים

פלפל אדום חתוך לרצועות

גזר חתוך לרצועות

אפשר גם בטטה 

בקבוק רוטב שום ודבש של נפטון

 

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות

מערבבים בקערה את תפוחי האדמה והעוף עם המלח והרוטב

מכניסים את העוף והרוטב לתוך שקית קוקי. אני הוספתי גם בצל פרוס, פלפל אדום, גזר חתוך לרצועות

לקשור היטב.

לא לחורר

מכניסים לתנור בחום נמוך בחום של 160  מעלות לשעתיים 

לאחר מכן חתכתי את השקית מעט באמצע ונתתי השחמה מעט 

וזו התמונה היחידה שהצלחתי לצלם 


על המוצר

רוטב שום ודבש  מכיל מלח, מלח לימון, שום, דבש, רוטב עגבניות ועוד. מתאים לבישול, תיבול ולמרינדות. 

מחירו 10.90-13.90 ש"ח ל-360 גרם

החברה מציעה מגוון רחב של תבלינים ותערובות תיבול מעולים, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטומט. 

כשר: בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"ץ בית יוסף.

תוכלו למצוא בבלוג שלי מבחר רב של מתכונים עם התבלינים הנהדרים והמיוחדים של נפטון







עם הרוטב שום ודבש של נפטון   ניתן לעשות גם דג סלמון 

המתכון מבית נפטון 

פילה סלמון עסיסי בשמן זיצ ורוטב שום ודבש

מצרכים: 
1.5 ק"ג נתחי פילה סלמון 
2 כפות שמן זית כתית 
1 כפית שמן זית 
1 רוטב שום ודבש של נפטון 
1 כף רוטב סויה של נפטון 
1 כף חמאה (לארוחה בשרית, להחליף במחמאה) רכה 

אופן ההכנה: 
לערבב את כל החומרים (למעט כפית שמן הזית) ולעסות את נתחי הפילה, להניח בקערה ולכסות בניילון נצמד. לשים במקרר ל-20 דקות 
לחמם מחבת נון סטיק כבדה. רק כשהיא חמה – לשים בה כפית שמן זית ולהניח בה את נתחי הפילה – צד העור כלפי מטה (גם אם העור הוסר) 

לטגן 5 דקות מצד אחד, ורק אז להפוך לצד השני. לטגן עוד 3 דקות בדיוק 

 להניח את הנתחים במחבת המכילה אותם בנוחיות. אם אין מקום לכולם בו זמנית, לטגן ב 2-3 סבבים 

אפשר להגיש את הדג בטמפרטורת החדר 

 אם מכינים מראש והכוונה היא לחמם מאוחר יותר את הדג בתנור: לטגן רק 4 דקות מצד אחד ו-2 דקות מהצד השני, כדי שהדג לא יתייבש 

הצעה: להגיש עם שעועית ירוקה עדינה וחלוטה, ולתבל במעט פלפל שחור גרוס של נפטון