יום רביעי, 2 בספטמבר 2020

עוגיות לחג "פטיסרי"


את המתכון לבצק המדהים מצאתי בעיתון לאישה" לפני יותר מ15 שנה
היה להם מדור שבו הקוראים מבקשים מתכון טעים  ממסעדה או קונדיטוריה
והמדור מאתר ורושם
ואני גזרתי והדבקתי במחברת שכבר ידעה ימים טובים
המתכון מ"פטיסרי -מסעדה קפה בתל אביב 
את הבצק מומלץ להכין יום לפני 
הפעם החלפתי את המילוי הקלאסי של תמרים ואגוזים בממרח שומשום עם דבש נסיון לעשות עוגיות לחג
ויצא מושלם





לבצק הפריך
-----------
500 גרם קמח(חצי קילו-3 וחצי כוסות+כף
100 גרם אבקת סוכר
1 שקית אבקת אפיה
350 גרם חמאה(3 1/2 חבילות )
2 ביצים

המלית

------
ממרח  שומשום עם דבש


ניתן למלא בשוקולד

או בממרח תמרים- ממרח תמרים+אגוזים קצוצים


ללוש את כל מרכיבי הבצק בידיים או במיקסר עד שנוצר כדור בצק

לאחסן במקפיא לשעתיים

לקמח משטח עבודה 

לרדד את הבצק רצוי לרדד אותו כשהוא קפוא למחצה לשני עלים
למרוח כל עלה בממרח
לשושנים -למרוח ממרח טחינה עם שומשום +אגוזים קצוצים
לגלגל לרולדה  לחתוך לעיגולים ולהניח כשהצד הפרח כלפי מעלה
לאחסן שוב במקפיא-לשעתיים שלוש, עדיף כל הלילה
הבצק הזה אוהב קור

לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
להניח את הרולדות או השושנים כלפי מעלה בתבנית אפיה מרופדת עם נייר אפיה
לאפות 20 דקות או עד שמזהיב
לצנן לטמפרטורת החדר
לפרוס לעוגיות ולזרות למעלה אבקת סוכר











אחוה מציעה לראש השנה ממירח שומשום עם דבש שהינו חלק מסדרת הממרחים של אחוה מבוססי טחינה גולמית
ממרח שומשום עם דבש עשוי מטחינה משומשום מלא, דבש, אינו מכחל שומן טרנס , ללא כולסטרול, עשיר בסידן דל מאוד בנתרן ואינו מכיל צבעי מאכל
השילוב עם הדבש מקנה לטחינה המלאה שדרוג תזונתי מבחינת הטעם והערכים התזונתיים

מחיר-8-11 שקלים לממרח שומשום עם דבש 400 גרם