יום חמישי, 18 ביוני 2020

סלט חצילים מטוגנים כמו באולמות



הרבה זמן שאני מחפשת את המתכון של סלט חצילים מטוגנים כמו באולמות. סלט שאי אפשר להפסיק לנשנש
סלט ממכר
תוך כדי שיטוט באינטרנט נתקלתי בסלט של סוניה סאני בן הרוש וסיוון אוחיון אברג'יל
הכנתי  עם מעט שינויים שלי(הוספתי אריסה והפחתתי את הפפריקה החריפה והוספתי סלרי)
ויצא מדהיםםםם.בדיוק כמו באולמות 


חפשו עוד מתכוני נוסטלגיה בפייסבוק
מתכונים ועצות שצברתי בדרך







המצרכים

2 חצילים לא מקולפים
מלח גס- אני השתמשתי במלח החדש של מלח הארץ מלח אטלנטי
גמבה שקלינו בגז

חופן פטרוזיה/כוסברה
עלי סלרי קצוץ מעט



נחתוך 2 חצילים בגודל בינוני לעיגולים  ונשרה עם מלח גס למשך שעתיים עד שהחצילים מגירים נוזלים(אנחנו מוציאים את המרירות של החציל
נעביר לנייר סופג וננגב אותם
נטגן את החצילים במחבת עם שמן עמוק
נספוג עודפי שמן ונשים בקופסא

בנתיים נצלה גמבה אחת על הגז בכל הצדדים
נחתוך  אותה לרצועות ונוסיף לחצילים
נוסיף גם חופן כוסברה קצוצה או פטרוזיליה ומעט סלרי (לא חייב)

בנתיים נכין את הרוטב
-----------------------
נשים מעט שמן בסיר קטן
נוסיף שיני שום כתושות  אני מוסיפה כ5 שיניים 
נוסיף כפית  פפריקה חריפה, ואריסה מעט , כפית סוכר,  מלח שמתי מלח אטלנטי ממש מעט , פלפל שחור,  כמון לפי הטעם(במתכון שלהם הן שמות כפית
נערבב
נוסיף 1/3 כוס חומץ ולימון סחוט לפי הטעם
נוסיף שמן זית כ2 כפות
נערבב הכל
נוריד מהגז ונשפוך על החצילים
נטעם טעמים אם צריך נתקן עם מלח 
נערבב קלות ונתענג 



על מלח הארץ האטלנטי
-----------------------
מלח הארץ מרחיבה את סדרת המלחים בצנצנת ומציעה מלח אטלנטי בצנצנת של 800 גרם
המלח האטלנטי נאסף בשיטות מסורתיות ישירות מהקרקית הים זהו מלח טבעי ולח אשר אינו מכיל תוספים וללא כל תהליכי עיבוד
לאחר שנאסף מהקרקעית הים הוא עובר ייבוש בשמש לצורך אידוי יתרת המים ובשל כך הוא מכיל בתוכו את כל המינרלים של מי הים כמויות יוד ומגנזיום מקסימליות

זהו מלח שמעודף על שפים וטבחים בכל העולם מלח פרימיום כטוב ביותר לתיבול
מעכשיו ניתן להשיג את המלח אטלנטי של מלח הארץ גם בצנצנת של 800 גרם
נוחה לשימוש ולאיחסון ומתאימה לכל צורך 
את המלח ניתן להשיג בכך רשתות השיווק והמרכולים 
מחירו נ16.90-18.90 
המוצר כשר בהשגחת הבד"ץ ירושלים של העדה החרדית