יום שלישי, 16 ביוני 2020

סובייה-געגועים למשקה מלון


צום יום כיפור
משפחה טורקית אבא יליד איזמיר
במקרר מחכה לנו משקה גרעיני מלון
בלאדינו קראנו לזה פפיטאדה
ובטורקית סובייה
זה משקה "חלבי"שהגרעינים הושרו במים
מאוד בריא
ולמה נזכרתי כי אני הולכת לאסוף את הגרעינים שאספתי מהמלונים שקניתי
לשטוף
לייבש
ןלשמור בקופסא
ואז כותשים את זרעי מלון נקיים ויבשים יש כאלה שטוחנים ויש כאלה ששמים בחיתול בד
שמים את הגרעינים בקנקן מים קרים
המשקה מצויין למי שאחרי צום וחייב להתאושש
גם לאחר הזעה
או פעילות גופנית מאומצת
אצלנו ממתיקים במי ורדים
אפשר סוכר
אפשר דבש



1 כוס זרעי מלון
3 כוסות מים צוננים
4 כפות סוכר
מי ורדים-שוטפים את זרעי המלון היטב דרך מסננת. מפזרים בשכבה אחת על תבנית ומניחים לייבוש כיומיים, בסיועה של השמש הקיצית. מאחסנים בכלי סגור.

יום לפני הצום
2
: כותשים את הזרעים במכתש ועלי או במעבד מזון.יש כאלו שטוחנים במטחנת בשר  ושמים בבד גזה או חיתול בד. שורים את הבד בקערה עם מים צוננים במקרר כ-4 שעות.

3
נפטרים ממי השרייה ומשרים שנית ב-3 כוסות מים צוננים טריים. כעבור שעתיים סוחטים היטב את הגרעינים בעודם בבד החיתול לתוך מי השרייה. הנוזל שניגר מהזרעים הוא לבן אטום - חלבי.

בצאת הצום
4
: מוסיפים לנוזל סוכר ומי ורדים או מי פריחת הדרים לפי הטעם ומגישים צונן.

גיוון: מחליפים את מי הורדים במי זַהֵר (מי פריחת הדרים)