יום חמישי, 28 במאי 2020

עוגת קרם-בוואריה של חוה ניר


את חוה ניר אינני מכירה וגם לא מישהו ממשפחתה.

את המתכון שלה גיליתי במוסף לאישה במדור "עוגת השבוע" שנת 91 כן כן שנת 1991
 וגזרתי אותו כמו את כל ה400 מתכונים.





מספרים שחוה ניר מספקת למדור עוגות השבוע כלים יפים לצילומים 
שמרתי בקלסר אולי אעשה אותו בהזדמנות.
והמתי שהוא הגיע היום בערב חג שבועות 2020
המון שנים חלפו ואין לי הסבר למה לא הכנתי אותו
כשהסתכלתי על המתכון הייתי בטוחה שחסר בו רכיבים כי 2 ביצים רק? כל מתכוני הבוואריות זה עם 5 ביצים
אבל הכנתי ויצאה עוגה מדהימה שנטרפה באותו יום ולא נשאר זכר
טעם נוסטלגי ממש טעם של פעם

חוה ניר מעטרת את הבוואריה בפלחים של אפרסקים משומרים באגוזים ובסירופ שוקולד
אני בגלל הילדים הסתפקתי בסירופ שוקולד
העוגה קלילה טעימה ומתחסלת בקלות














החומרים לתבנית קטנה.(30*20 ס"מ) 
 אני השתמשתי בתבנית בינונית ולכן היא יצאה לי לא גבוהה


1 וחצי כפות ג'לטין (בטעות שמתי כפית וחצי ובעיני הילדים המרקם יותר טעים לכן אני שמה רק כפית וחצי)
2 כוסות חלב
2 ביצים מופרדות
6 כפות סוכר
250 גרם שמנת מתוקה
1 שקית סוכר וניל (אני שמתי תמצית וניל אמיתית)
כ12 בישקוטים(לשונות חתול)

לקישוט

חצי כוס אגוזי פקאן
סירופ שוקולד לזילוף
פלחים של אפרסק משומר או כל פרי אחר


1. שמין בסיר קטן את הג'לטין ויוצקים לתוכו את החלב 
מבשלים  על להבה נמוכה תוך בחישה מתמדת עד לרתיחה. מסירים מהלהבה ומצננים

2. מערבבים בצלוחית את החלמונים עם 2 כפות סוכר ועם סוכר וניל מוסיפים לחלב תוך בחישה

3.מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי עם 2 כפות סוכר לקצף יציב ומוצק
מוסיפים את הקצף בשתיים שלוש פעמים לבלילת החלב ממש להבליע אותו 

4. מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ומבליעים בעדינות בקרם

מעברים לתבנית מחצית מהקרם ומחליקים .
טובלים בחלב את הבישקוטים ומסדרים על פני הקרם בשכבה אחידה
מורחים עליהם את הקרם שנותר
מכסים בניילון נצמד או ברדיד אלומיניום ומשהים במקרר

להגשה 
מקשטים בפלחי אפרסקים ובאגוזים כרוסים ומזלפים למעלה את סירופ השוקולד

אפשר לוותר על הבישקוטים ולצקת את הקרם לתוך גביעים