שנים אני מחפשת את הבצק הטעים שאכלתי לפני 25 שנה אצל אמא של חברה
בצק נמס בפה..הצבע שלו היה מושלם לבן זהוב ולא מתפורר
עד שגיליתי את המתכון של מלי מאירוב וזה בול הבצק שנשאר לי בזכרון
בעיניי זה הבצק הכי מתאים והכי טעים למגולגלות /מעמול
החומרים
כוס מידה 240 מ"ל
3 וחצי כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות(אפשר להשתמש במחמאה)
2 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
במיקסר או ביד לערבב הכל לתערובת פירורית
ואז להוסיף רבע כוס שמן וחצי כוס חלב או מים
ללוש טוב טוב עד שהכל נהיה בצק אחיד
לאחסן במקרר לשעה מאוד חשוב
לחלק ל3 או 4 כדורים
לקמח שולחן בקמח
לרדד כל כדור לעיגול
למרוח ממרח(נוטלה, שחר, ממרח תמרים)
לגלגל לרולדה
לקרוץ עם סכין לא עד הסוף חריצים בבצק מרווח 2 ס"מ או מעט יותר לפי הועם
לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות עד שמזהיב
אני השתמשתי בממרח חדש של קליית גת
יש להם 2 טעמים חדשים ממרח תמרים טבעי וממרח תמרים בטעם שוקולד
פיזרתי גם מעל אגוזי מלך קצוצים
הממרחים עשויים מרכיבים טבעיים בלבד ללא חומרים משמרים ללא צבעי מאכל וללא תוספת סוכר
הממרחים עשויים מתמרים טבעיים מזן מג'הול הנחשב לאחד מסוגי התמרים המעולים והאוהבים ביותר.
אין חומרים משמרים וללא צבעי מאכל ולכן הארומה וטעם הפרי הטבח נשמר באופן מקסימלי
את הממרחים החדשים של קליית גת ניתן להשיג בשופרסל ובחנויות המובחרות הם מגיעים בצנצנת המכילה 440 גרם
ומחירם 14.90 - 15.90
כשר בהשגחת הבד"צ חוג חת"מ סופר בני ברק
ללא חשש ערלה ושביעית