יום שבת, 27 ביולי 2019

עוגת שמרים במילוי ממרח טחינה עם סילאן


כמעט כל שישי אני מכינה עוגות שמרים
אני כל כך אוהבת עוגות שמרים אין דבר יותר מושלם מעוגת שמרים חמה שיצאה מהתנור, אי אפשר לעמוד בפני הריח
הילדים דורשים עם מילוי ממרח נוטלה
הבעל אוהב עם המלית הנוסטלגית שהאמהות הכינו פעם ממרח שמורכב משמן, קקאו וסוכר
הפעם החלטתי שאני מכינה עם ממרח בטעם חלבה..ויצאה עוגה ממכרת טעימה שנהנים מכל ביס




החומרים
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים או חצי שימרית
חצי כפית מלח
1 כפית סילאן (כן כן מוסיף לבצק)
70 גרם חמאה או 100 גרם מרגרינה רכה(לא מצב נוזלי אלא מרקם רך)
1 ביצה גודל לארג' או 2 גודל מדיום
1/3 כוס סוכר חום (סוכר חום עושה נפלאות לבצק)
ככוס חלב פושר אפשר גם מים 

למלית-ממרח טחינה עם סילאן 

ההכנה

לשים את כל החומרים , 
לשפוך בהדרגה את החלב ללוש כ5 דקות
להוסיף מלח, אפשר גם גרידת לימון מוסיף ארומה
ללוש עוד 5 דקות
לכסות ולהתפיח שעה
לאחר שעה לפזר על משטח העבודה מעט קמח\להוריד אוויר
לחתוך ל2 חלקים
לרדד לעלה דק כל כדור
למרוח מלית ממרח טחינה עם סילאן
לפזר אגוזי מלך
לגלגל לרולדות
לחתוך באמצע את הרולדה ל2 חצאים
ללפף את שניהם לצורת רולדה ואז לסגור לעיגול כמו 
להתפיח שוב חצי שעה

להניח אותם על נייר אפייה
למרוח ביצה
להבריש את הרולדות
אפשר לפזר שומשום אני פיזרתי שבבי שקדים מולבנים
לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות עד שמזהיב


בנתיים להכין סירופ
 כמות מים שווה לכמות הסוכר עד שרותח
להבריש בסירופ את העוגות שיצאו מהתנור בעודן חמות




ממרח טחינה עם סילאן מסדרת המתוקים של "אחוה" 
הממרח עשוי מטחינה משומשום מלא מכיל 67% טחינה משומשום מלא דלת נתרן מכיל סילאן וסוכר קנה חום
ללא כולסטרול, דל מאוד בנתרן ללא משמרים ללא צבעי מאכל וללא שומן טרנס
מתאים לטבעוניים
מעולה כממרח מתוק ובריא לכריך לילדים