יום שלישי, 23 באפריל 2019

בורמליקוס -לביבות לפסח

גדלתי במשפחה תורכית שבפסח לצד קציצות הפרסה, הקובבס , פשטידת המינה היה גם ערימה של בורמליקוס
זה היה מעין תחליף ללחם משביע וטעים 
יש כאלה שיגידו שזה בכלל מאכל בולגרי בשם בורמאלוס אבל למי אכפת
הבורמליקוס מגיע בשתי גרסאות מתוק או מלוח
בגירסה המתוקה לא שמים גבינות, הבסיס הוא רק מצות סוכר וביצים
לאחר הטיגון טובלים בסוכר או בדבש

החומרים
-------
5-6 מצות מפוררות לקוביות קטנות, לשים בקערה לכסות במים ולהשרות כ10 דקות
לאחר מכן לסחוט היטב היטב ולשים בקערה אחרת
להוסיף לתערובת 2 כפות סוכר-יש כאלה שלא שמים בכלל 
 2 ביצים טרופות 
אצלנו גם שמו קינמון בתערובת , מאוד משדרג 
לערבב היטב ולטגן לקציצות עבות במחבת עם מעט שמן 
לאחר הטיגון טובלים בסוכר או בדבש
הכי טעים לגלגל בסוכר ולזלול 



רוצים גירסה מלוחה?

להוסיף למצות שסחטנו
100 גרם גבינה מלוחה בולגרית או צפתית
פלפל שחור
2 ביצים טרופות
חצי כפית מלח(אפשר לוותר אם הגבינה הבלוגרית ממש מלוחה)

לערבב היטב  ולטגן  לביבות עבות במחבת עם מעט שמן 




מוצ'י הגלידה היפנית שמשגעת את ישראל


כשפתחנו את האריזה הילדים היו קצת בהלם, הם ציפו לגלידה רגילה  ובמקום זה נתגלה להם כדורים מקומחים מעט, עטופים בדפי אורז דקיקים ומתוקים , הילדים טענו  שהמעטפת מזכירה  מרקם של מרשמלו  והטעם מושלם.

מוצ'י נעים להכיר, גלידה יפנית-אמריקאית שהגיעה לישראל  
אנחנו טעמנו בטעם וניל ובטעם שרבט מנגו (כרגע בסידרה  8 טעמים נהדרים-קוקוס, שוקולד, תות, מנגו, תה ירוק, ליצ'י ופסיפלורה)



לאחר שהילדים יצאו קצת מההלם הם חיסלו את כל האריזה, וזה היה ממש מוצ'י, שכבר ביקשו שאקנה להם עוד.
יש לציין שכדורי  הגלידה הם  פרווה, טבעוניים וללא גלוטן והמוצר כשר לפסח
בגירסה הישראלית של מוצ'י הופחתה כמות הסוכר ל60 קלוריות ליחידה
מה שבטוח שגלידת מוצ'י תהיה הצלחה מסחררת, מאחר והישראלים אוהבים חדשנות בטעמים וכמובן להתנסות במוצרים מהעולם.
מוצ'י  מצויינת   לקהילות כמו הטבעוניים, חולי הציליאק ושומרי הכשרות מאחר והם גם פרווה








מי שמייבא את הגלידה לארץ הם  יצרנית המזון "וילי פוד", וניתן למצוא אותם ברשתות השיווק 
ולא רק .הגלידה תכנס למוסדות אסייתיות, מלונות ואפילו בחברות קייטרינג יציעו את מוצ'י 

אריזת 6 יחידות ברשתות השיווק תעלה 19.90 מחיר הכרות