יום שני, 28 בינואר 2019

עוגת פרי הדר עם נגיעות קוקוס ושוקולד



את העוגה הזו אני מאוד אוהבת להכין בחורף
השילוב של פרי הדר קוקוס ושוקולד נותן את הטאץ, והיא מתחסלת ..כל הזמן רוצים ליישר אותה
לפעמים אני משתמשת במיץ תפוזים, לפעמים במיץ קלמנטינות והעוגה יוצאת טעימה מאוד
הפעם הכנתי עם קלמנטינות 





אז קדימה למתכון
כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל 

3 ביצים 
3/4 כוס סוכר
כוס מיץ קלמנטינות או מיץ תפוזים סחוט 
3/4 כוס שמן
3 כפות  קוקוס
2 כוסות קמח רגיל
2 אבקת אפיה( זה לא טעות הכנתי עם 2 לא הרגשתי מרירות אבל ניתן לשים 1)

חפיסת שוקולד מריר

לה קציף ביצים שלמות עם הסוכר כ7 דקות עד למרקם מוס, במקצף של המיקסר, מהירות גבוהה
להחליף לגיטרה להנמיך מהירות ולהוסיף את השמן ואת המיץ הקלמנטינות בהדרגה, לא בבת אחת, כמה פעמים לסירוגין
להוסיף קוקוס
לנפות קמח ולהוסיף את הקמח והאבקות האפיה

לשפוך את התערובת לתבנית משומנת קלות

בנתיים להמיס את השוקולד מריר עד שיהיה נוזלי

לשפוך את השוקולד המריר בכל התבנית ועם כפית לעשות מעט קישקושים , חלק מהשוקולד כבר ישקע למטה


להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש 175 מעלות כ40 דקות או עד שקיסם ננעץ ויוצא יבש