יום ראשון, 29 בדצמבר 2019

סלט אבוקטונה



כמעט ולא מכירה מי שלא אוהב לאכול אבוקדו, חוץ מילדיי
אני גדלתי על אבוקדו, שהוא בעצם הפרי הכי בריא שיש 
.אמי היתה מכינה לנו סלט אבוקדו עם ביצה קשה , ממרח כל כך טעים שהכי כיף היה למרוח על טוסט ולאכול
כשהכרתי את בעלי הוא הביא לי לטעום סלט אבוקדו מעורבב עם טונה
מעולם לא טעמתי שילוב כזה 
אבל יש לציין שהשילוב מתאים ומיוחד ובאמת טעים 
וההכנה פשוטה מאוד




למעוך אבוקדו להוסיף טונה לערבב היטב
לתבל במלח פלפל ולימון
בתיאבון



לאחרונה התוודתי לזן מסוג אטינגר הנחשב לאבוקדו המשובח והטעים ביותר של חקלאי גרנות "אבוקדו גרנות"
האבוקדו של גרנות מגודל ע"י חקלאים ישראלים החברים בגרנות ומגיע מהמטעים הפרוסים לכל אורך השפלה התיכונה
מקיבוץ נחשונים ועד קיבוץ נחשולים
אבוקדו גרנות ישווק באריזת רשת של 2 קילו עם חבק ממותג עם תמונות מתחלפות של החלקאים המגדלים

.

הסגולות של האבוקדו
אבוקדו מכיל בעיקר שומן רווי וכמות גבוהה של ויטמין C' E A B ויטמין K וחומצה פולית
כמו כן הוא מכיל מינרליים חשובים כגון מגנזיום אבץ ברזל ואשלגן 
הוא הפרי היחיד המכיל שמן חוץ מזיתים ואגוזים 
מחיר מומלץ לצרכן לאבוקדו באריזת רשת: 9.90 - 12.90 לק"ג 


 

יום שישי, 27 בדצמבר 2019

סחלב חם ליום קר




כבר שלושה ימים אני מפנטזת על סחלב טעים עם ניחוח מי ורדים הרבה קוקוס ,קינמון ואגוזים
הקור..הגשם..הסופה גרמו לך שאכין לכל בני הבית
אין יותר כיף לאכול סחלב חם ביום קר
קבלו מתכון טעים, הכנה מהירה רבע שעה

(היחס על כל כוס חלב כף קורנפלר)

ליטר חלב
4 כפות אבקת  קורנפלור
4 כפות סוכר
מי ורדים


להגשה
קינמון-אני השמשתי בקינמון של תבליני "נפטון"

ההכנה
לשים בסיר חלב, קורנפלור, סוכר ולערבב על להבה נמוכה עד שמסמיך
להוסיף מי ורדים ממש כמה טיפות
לערבב ולכבות את האש









"נפטון" מתמחים בפיתוח ייצור ושיווק תבלינים ממרחים רטבים תערובות תיבול מיוחדות
התבלינים איכותיים ללא תוספות של חומרים משמרים, ללא מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלכותיים
מצוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית
מחיר 9.90 - 12.90 ש"ח (משקל 150 גרם)



יום רביעי, 25 בדצמבר 2019

סליידר המשחק שמפתח את הזכרון החזותי



לא האמנתי למראה עיניי כשהבאתי את המשחק  הביתה
הייתי בטוחה שהילדים יהיו אדישים אליו ולא יעזבו את הסמרטפון אבל טעיתי
הילדים כל כך התלהבו מהמשחק שהוא אינטראקטיבי מאוד מאתגר, שכל הזמן רצו רק לשפר את התוצאה שלהם
ואף הגדולים שלי עשו תחרות מי משיג תוצאה הכי טובה מביניהם
מה שמפליא במשחק הזה שהוא משמיע בקול בשפה העברית את אופן המשחק והמהלכים שיש לבצע

על המשתתף להזיז את הקוביות הצידיות שבמשחק תוך זמן קצוב כך שיהיו תואמות בצבעיהן לקוביות המרכזיות המהבהבות

המשחק כולל 4 אפשרויות למשחק מהנה- מהירות, שלבים, זכרון ומשחק רב משתתפים
המשחק תורם לחידוד הזכרון החזותי ושיפור מיומנויות מוטוריות

המשחק מתאים מגיל 6 שנים ומעלה

אין תיאור זמין לתמונה.



אין תיאור זמין לתמונה.

יום שבת, 7 בדצמבר 2019

3 רעיונות טעימים מהבצקים המצוננים של שמרית

איזה כיף ש"שמרית" יצרנית מוצרי האפיה הותיקה יצאה עם סדרת בצקים מצוננים מוכנים לאפייה
לא צריך יותר להקפיא ולחכות שיפשיר. את הבצקים האלה שמים במקרר והם תמיד זמינים, במיוחד, שאורחים ספונטנים מגיעים לבקר או שהילדים רוצים וזה קורה המון משהו טעים לאכול
כיף שיש בצקים קלים להכנה וחוסכים בזמן ואפילו הילדים יכולים להכין בקלות רק למרוח מלית ולתנור 


הבצקים יכולים להשמר טריים במקרר 
סדרת הבצקים כוללת בצק עלים, דפי בצק פילו, בצק פיצה(כבסיס לפיצה), בצק פריך




1. עם הבצק הפריך הכנתי עוגיות ריבה
הבצק כל כך טעים עשיר בטעם מעודן
לא הייתי צריכרה לרדד הוא היה מרודד בדיוק בעובי הנכון
אז עם קורצן גדול וקורצן עיגול קטן קרצתי עיגולים 
לתנור עד שמזהיב. זהירות לא לשרוף
שצונן למרוח ריבה להדביק את העיגול עם החור לפזר אבקת סוכר







2. עם בצק הפילו היה מאוד קל לעבוד הם לא נקרעו
יש 14 דפים מוכנים לשימוש טריים לאורך זמן
באותו יום השתמשתי בחצי מהדפים ולמחרת הם עדיין היו טריים במקרר 

הכנתי -פילוקולד
פילו שמתפוצץ בפה במילוי שוקולד הרבה שוקולד
3 דקות הכנה

אצבעות פילו במילוי נוטלה ופירורי ביסקויט שוקולד במילוי
---------------------------------------------------------------
צריך רק בצק פילו החדש של שמרית
ממרח נוטלה
ופירורי ביסקויט שוקולד
זהו
את הרעיון לקחתי מאלונה זוהר
אבל אני שמתי פירורי ביסקויטים במתכון שלה שוקולד השחר ופירורי עוגיות
יצא כל כך טעים והריח הטריף את הבית
לקחתי דף בצק חילקתי ל2
ריססתי בשמן את הדף חובה
ושוב שמתי עוד חצי דף פילו על הדף המשומש
ריססתי שוב
צרחתי נוטלה מעל פיזרתי פירורי ביסקוויט שוקולד
גילגלתי לרולדה
חתכתי לחתיכות לא צריך להזיז
הכנתי לתנור עד שמזהיב







3. מהבצק העלים הכנתי משה בתיבה
יש לציין שהבצק מדהים מכל הבצקים שקניתי הקפואים וגם למחרת הוא נשמר קריספי
הבצק הזה היחיד ביחשראל ללא מרגרינה ללא חומרים משמרים וללא שומן מוקשה מגולגל בנייר אפיה להכנה קלה ומהירה
אז הוצאתי מהמקרר חתכתי לריבועים מרחתי מעט חרדל ורבע נקניקיה וגילגלתי
מעל ביצה טרופה ושומשום
180 מעלות עד שמזהיב 
קלי קלות




מחיר מומלץ 15-17 ש"ח
להשיג ברשתות השיווק ברחבי הארץ נמצא ליד הפסטות המצוננים  ולא במקפיא 

יום שבת, 30 בנובמבר 2019

כנפי עוף בתנור עם רןטב צאטני



מודה קצת קשה לי עם רטבים חדשים שיוצאים לשוק . לא תמיד אני יודעת איך זה יתקבל בתבשיל או האם בני הבית יאהבו אותו
ככה היה לי עם הרוטב החדש של נפטון רוטב צ'אטני מנגו מתוק
לא ידעתי ממש איפה לשלב אותו..
ובסוף החלטתי לשים אותו בכנפים
ויצא כנפים טעימות מאוד




החומרים
16 כנפים עוף אפשר לחצות

למרינדה
-------
2 כפות שמן זית
1 כף דבש
2כפות רוטב צ'אטני מנגו מתוק
2 כפות רוטב צילי
2 כפות קטשופ
2 כפות רוטב סויה
חצי כפית פפריקה מתוקה
אפשר להוסיף רבע כפית פפריקה חריפה
2 שיני שום טריות
כפית מחוקה מלח

אני שמה גם שומשום מוסיף המון


שמים בקערה את כל מרכיבי המירנדה בלי המלח
מערבבים היטב
מכניסים את הכנפים  לקערה ומערבבים כך שכולם יכוסו ברוטב
מכנסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות שעתיים ועד לילה
במהלך הקירור מערבבים את הכנפיים ברוטב
מחממים את התנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה

מוציאים מהמקרר ומסירים את הניילון מפזרים בקערה את המלח ומערבבים היטב
מעבירים את הכנפיים עם הרוטב לתבנית ומסדרים בשכבה אחת
מכסים ברדיד אלומיניום שהתבנית תהיה סגורה לגמרי
אופים כ45 דקות
מסירים בזהירות את הרדיד האלומיניום מחזירים לתנור ואופים עוד 15 דקות עד שהכנפיים מקבלות גוון זהוב
מוציאים הופכים את הכנפיים לצד השני ואופים עוד 10 דקות עד שהכל צלוי באופן אחיד
  


על המוצר

צ'אטני הוא שמו של רוטב מתובל ופיקנטי שמקורו בהודו, המכיל פירות ותבלינים ומיועד לתיבול, הגשה, הכנה והעשרה של מגוון מנות: בשר, עופות, דגים, תפוחי אדמה, אורז, קינואה, כמטבל ללחמים ולפיתות ועוד. 

סדרת הצ'אטני של "נפטון" נטולת תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטמט. 
החברה עברה מיתוג מחדש ולוגו החברה מוצג מעתה בצבע כחול רויאל. 

צ'אטני מנגו מתוקמתאים לתיבול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב:  מנגו (21%), שמן, מלח, מים ותבלינים.




עוד  בסידרה
------------
צ'אטני מנגו חריף – מתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב: מנגו (21%), שמן, מלח, מים ותבלינים.
צ'אטני שזיף פיקנטי – מתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב: שזיף, משמש, מנגו, שמן, מלח, מים ותבלינים.

המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.
מחירים: 10.90 – 12.90 ש"ח (לבקבוק במשקל 370 גרם).
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.

יום חמישי, 21 בנובמבר 2019

אצבעות קטנות וטעימות-מרס משיקה מארזי סטיקס של Snickers ו-Twix.

איזה התלהבות היתה ,שפתחתי את המארזים החדשים של חטיפי השוקלד טוויקס וסניקס, זה החזיר אותי לחנויות  הממתקים באירופה ששם  גילינו את אריזות הסטיקס(האצבעות).



הילדים כל כך התלהבו מהגודל החדש של  הטוויקס שעבר מגרסת הזוגות ,לאצבע ביסקויט קרמל ושוקולד ועכשיו הוא גם עטוף כל אחד בנפרד, שלא הסתפקו באחד ורצו לזלול את כל החבילה 
ואני שמכורה לחטיף השוקולד סניקרס, החטיף האהוב עם שילוב של נוגט בוטנים וקרמל בציפוי שוקולד, שמחתי שעכשיו הסניקרס בצורת סטיקס מכיל רק 107 קלוריות ליחידה






 אז למי שבא  לנשנש בין הארוחות בלי רגשות אשם וחשוב לו הקלוריות , חטיף השוקולד הזה בדיוק בשבילו
רק 113 קלוריות בלבד ליחידה של חטיף טוויקס
ואיך הילדים אמרו הכי כיף לטבול אותם בשוקו..תנסו זה טעים


והמחיר? אריזת סטיקס מוצעת במחיר של 16.9 שקלים(מחיר מומלץ לצרכן)













יום שני, 18 בנובמבר 2019

ARNICARE ICE GEL - עזרה ראשונה להקלה על הכאב


אתמול, תוך כדי שאני מתזזת בין השיעורים של הילד בכיתה א, להכנת ארוחת ערב ולהוריד כביסה 
חטפתי מכה חזקה בברך מהשולחן המסיבי מעץ המלא ..מכה שגרמה לי לראות כוכבים...או או איזה כוכבים...
עוצמת המכה היתה כל כך כואבת שלא יכולתי אפילו להמשיך במטלות וכבר התחיל להתנפח לי האיזור
חיפשתי עזרה ראשונה בבית, לקרר את האיזור ואז נזכרתי שקיבלתי מוצר לסקר בשם    ARNICARE ICE GEL
ששוכב לו בארון.



ארניקר אייס ג'ל , גל מקרר משמש כעזרה ראשונה להקלה על הכאב ועל הדלקת ולשחרור במקרים של
טראומה-חבורות קטנות ומכות יבשות , ללא פצע פתוח

כאבים- כאבים ראומטיים או שנגרמים משרירים תפוסים מפרקים נקעים , גם בעקבות פעילות גופנית נמרצת

מיד  שלפתי את האריזה , הוצאתי מעט חומר על היד ומרחתי בשכבה דקה על החבורה שכבר הכחילה והתנפחה
עיסיתי בעדינות את המקום
בזכות פעולות הקירור המידית, למחרת כבר לא כאב לי. המוצר פעל כמאלחש וקירר לי את המקום מייד






ארניקה אייס ג'ל מסייע באמצעות פעולה משולשת

הקלה על הכאב הראשוני-בזכות פעולת הקירור המידית  הנמשכת לאורך זמן הנוצרת משילוב תרכובות צמחיות של צמח המנטול

זירוז תהליך ריפוי והקלה על סימני הדלקת בזכות מיצוי של צמח הארניקה מונטנה הידוע כבעל השפעה אנטי דלקתית

שחרור והרגעת שרירים תפוסים בעת עיסוי מקומי של הג'ל המכיל בנוסף גם מיצוי של צמח הציפורן ותמצית קמפור הידוע ביכולת האלחוש הטבעית שלו

ארניקר אייס ג'ל רשום כאביזר רפואי ניתן לרכישה ברשתות הפארם ובתי המרקחת הפרטייפ
מחיר מומלץ 69.90 ל75 גרםץ



  

יום ראשון, 10 בנובמבר 2019

בשורות טובות-סקירת הסרט



בשישי האחרון, עזבתי את הנקיונות, הקניות והבישולים ונסעתי עם בעלי לצפות בפרימיירה של הסרט "בשורות טובות" בסינימה סיטי גלילות.
הסרט היה כל כך עוצמתי ומרגש שמצאתי את עצמי דומעת לא מעט.היו המון  רגעים שהתפקעתי מצחוק
ולא רק אני.ראיתי מסביבי נשים דומעות שהזדהו עם העלילה
מצאתי את עצמי כואבת את סבלן של מי שמנסה להביא ילדים ולא הולך להם  בקלות
בסיום הסרט בעלי אמר לי, תודה לאל שלא עברנו את מסכת הייסורים שעוברים הזוגות כי היינו מאבדים את השפיות.




הסרט מספר על לירן(רועי אסף)  וטלי(נלי תגר)  ,זוג בשנות השלושים לחייהם חולמים להביא יחד ילד לעולם.
הרופא מבשר להם שיש ללירן בעיה, ספירת הזרע שלו נמוכה עד  מאוד והם מתבשרים שהם יצטרכו לשם כך לעבור טיפולי פוריות.
מה שנראה בתחילה פשוט הופך למורכב מאוד והם מגלים שהדרך לא קלה, במיוחד לטלי שהיא זאת שצריכה לעבור את הטיפולים.
המסע הוא  ארוך ,מלווה בתלאות, עם כל הקשיים הפיזיים והנפשיים הנלווים לכך.
מסע שבו יש גם לחצים משפחתיים לא מעט. וברקע נפילות טילים ואזעקות בשדרות ותל אביב שלא מוסיפות רוגע

האם טלי ולירן יפרדו או שהאהבה שלהם תעמוד במבחן בסוף המסע?   והשאלה הנשאלת האם הם בסוף התהליך יהפכו להורים?
 את זה תצטרכו לגלות בעצמכם
הסרט יוצא לאקרנים ב14/11 רוצו אל תפספסו


הסרט מבוסס על חוויתו של הבמאי ארז תדמור בחייו האישיים
עוד משתתפים בסרט שמיל בן ארי, אוולין הגואל, אלי גורשטיין, רמי הויברגר, ערן פסח, אייל רוזלס, רבקה בכר, תום אנטופולסקי.


הצצה לטריילר
טריילר












יום שבת, 2 בנובמבר 2019

על קלחים מבוכים ועגבניות שרי בצבעים-האטרקציה שמלהיבה את הילדים


לא מכירה ילד או ילדה שלא מתלהב ללכת עם הוריו לקטיף וכל מה שמשתמע בזה.
להכנס למרחבים העצומים ולקטוף את הפרי או הירק, לשים בסלסלה או קופסא ולצאת בהרגשה של סיפוק שהסלסלה מלאה בירקות/פירות שאתה קטפת בעצמך.
כך יצא ,שבשישי האחרון בשעה 15:00 הגעתי עם אופיר למושב גני עם בתוך העיר הוד השרון למקום מרהיב
יש לציין שיש שטח חניה ענקית
איך שירדנו מהרכב, אופיר רץ למרחבים כיף היה לראותו בלי הסמרטפון  ומתחבר לטבע

תחילה נכנסנו למבוך התירס
המבוך משתרע על פני 3 דונמים שלמים כאשר ניתן לבחור במסלול ארוך שמתאים לילדים בוגרים ומבוגרים
או מסלול קצר לילדים צעירים




אופיר התעקש על המבוך הארוך, המטרה למצוא את הדרך החוצה אבל תוך כדי גם לחפש דמויות שמסתתרות בסבך הגדול









לאחר שיצאנו מהמבוך הלכנו לטעום תירס מתוק במיוחד מזן סנטינל של חברת "הזרע"
מדובר בתירס מתוק במיוחד וטעים מאוד וקריספי




בעוד אני מנשנשת קלח תירס על הגריל עם חמאה וצ'ילי
אופיר הלך לחפש גרגירי תירס שנצבעו בזהב בין כל הגרגירים בקופסא
משימה לא פשוטה
במתחם יש גם שלל פעילויות ומשחקי תירס
יצירת מבוך באופן עצמאי
ועמדת זריעת תירס בעציץ שניתן לקחת הביתה
במקום מבוך חבלים משוכלל ומבוך טפטפות מעגלי







שלב הקטיף הגיע , הכניסה כוללת קטיף עצמי של תירס מזן מתוק ביותר וקטיף עגבניות שרי
העגבניות אדומות מזן אורנלה וצהובות מזן פלמנטינו
העגבניות בדיוק כמו התירס גם הן פיתוח של חברת "הזרע" וניתנות לאכילה ישירה מהשדה במהלך הקטיף




קרדיט לתמונה- יח"צ








וגם צהובות טעימות 

מה עוד צריך לדעת:

במתחם קיימים: שירותים, ברזי מים, פינות ישיבה מוצלות ומשחקי פנאי מקוריים לילדים.
המתחם והמבוך מגודרים בהיקפם לטובת בטיחות המבקרים.  המבוך תוכנן כך שיהיה מותאם במיוחד למשפחות, אטרקציה מדהימה לכל המשפחה.
 
 מחיר:
40 ש"ח לילד מגיל 3
20 ש"ח למבוגר
*המחיר כולל כניסה למבוך, סלסלת עגבניות שרי וקלח תירס בקטיף עצמי ואכילה חופשית בשדה.
 
 פתוח בשבתות בין השעות 09:00-14:00, בימי חג וחול המועד בהתאם לפרסומים בדף הפייסבוק של "קלחים ומבוכים".
  
לאתר פייסבוק
קלחים ומבוכים

כתובת: מושב גני עם - רחוב יפה נוף (בתוך העיר הוד השרון) "קלחים ומבוכים" בוויז
 טלפון: 072-3306885

יום שבת, 28 בספטמבר 2019

תבשיל שעועית ירוקה עם בשר


את התבשיל הזה אני מכינה בראש השנה  ובחורף עם שינויים בגלל הילדים
המתכון של חיים כהן. בהתחלה שראיתי את המתכון נבהלתי קינמון באוכל? כפית? אבל החלטתי להעז, להפחית משמעותית את כמות הקינמון ועדיין יצא תבשיל מעניין, עשיר בתבלינים .  אבל אם תלכו לפי המתכון יצא לכם תבשיל טעים ומיוחד  לפי הביקורות שיש 
 התבשיל הזה הוא מהמטבח האורפאלי , בסיפרו חיים כהן מבשל הוא מתרפק ומספר שאימו בסוף ימיה אכלה את התבשיל ,במסעדה של פיני בירושלים, איש הקהילה האורפלית הירושלמית והתרגשה מהטעם המוכר

עוד מתכונים שאספתי מהסבתות, ומכל מי שפגשתי, מתכונים קלים טעימים ובעיקר נוסטלגיים
 תמצאו בקבוצה בפייס
מתכונים ועצות שצברתי בדרך 





המתכון כפי שרשום בספר

1 1/2 קילו צוואר כבש או אונטריב(חלק שומני שמזכיר את בשר האנטריקוט, אבל אפשר כל חלק בשר  לבישול ארוך
1/3 כוס שמן
2 בצלים חצויים ופרוסים
2 עגבניות מגורדות
1 כפית פלפל אנגלי טחון(אני שמתי חצי כפית)
1 כפית פלפל שחור 
מלח
1 ק"ג שעועית ירוקה טריה מנוקה מקצוות
1 כפית קינמון טחון(אני הפחתתי לרבע כפית בגלל הילדים  )
חצי כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה(אני השתמשתי בפפריקה מעושנת  של תבליני נפטון)

שוטפים את נתחי הבשר ומייבשים
מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף
מגבירים להבה, מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים
מוסיפים את העגבניות מערבבים קצת ומוסיפים מים רותחים בכמות שתכסה את הבשר
מתבלים בפלפל אנגלי, פלפל שחור ומלח
מביאים לרתיחה מסירים את הקצף שצף על פני הנוזל 
מנמיכים להבה מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי עד שעתיים
שמים את השעועית בקערה מפזרים עליה את הקינמון הכורכום הפפריקה ומעט מלח
מערבבים בידיים
מוסיפים את השעועית לסיר הבשר
יוצקים קצת מנוזלי הבישול של הבשר לקערת השעועית הריקה ומערבבים את הנוזל עם התבלינים שנותרו בתחתית
יוצקים את הנוזל הזה לסיר 
מכסים את הסיר ומבשלים כ1/2 שעה עד שהשעועית מתרככת  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
על תבליני נפטון שמעתם?
אני במטבחי התחלתי להשתמש  בתבליני נפטון שמעשירים את התבשילים שלי בטעם וארומה משגעים
במתכון זה השתמשתי בפפריקה בעל ארומה מעושן וייחודי . הפפריקה המעושנת נהדרת לתיבול והכנה של מנות מגוונות בהן בשרים מרקים שקשוקה תפוחי אדמה בתנור מרינדות ועוד
חברת נפטון משנת 1980 המתמחה בפיתוח ייצור ושיווק תבלינים תערובות תיבול ממרחים רטבים
מציעה לכבוד ראש השנה תערובות תיבול ותבלינים שיסייעו בהכנת מנות חגיגיות ומשובחות 
לרחל השנה החדשה התחדשו בנפטון במיתוג חדש לוגו ומכסים בצבע כחול רויאל מלכותי
שהצבע הכחול מהדהד את שם החברה -נפטון-אל הים האגדי במטרה לשקף את השאיפה להביא תבלינים איכותיים מארבעת קצוות תבל
התבלינים ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטמט
עוד תבלין שהשתמשתי להכנת תפוחי אדמה בתנור הוא תבלין טוסקנה (תערובת כוללת שמן, שום גבישי, פפריקה מתוקה רוזמרין מלח ים ועוד