יום ראשון, 29 בדצמבר 2019

סלט אבוקטונה



כמעט ולא מכירה מי שלא אוהב לאכול אבוקדו, חוץ מילדיי
אני גדלתי על אבוקדו, שהוא בעצם הפרי הכי בריא שיש 
.אמי היתה מכינה לנו סלט אבוקדו עם ביצה קשה , ממרח כל כך טעים שהכי כיף היה למרוח על טוסט ולאכול
כשהכרתי את בעלי הוא הביא לי לטעום סלט אבוקדו מעורבב עם טונה
מעולם לא טעמתי שילוב כזה 
אבל יש לציין שהשילוב מתאים ומיוחד ובאמת טעים 
וההכנה פשוטה מאוד




למעוך אבוקדו להוסיף טונה לערבב היטב
לתבל במלח פלפל ולימון
בתיאבון



לאחרונה התוודתי לזן מסוג אטינגר הנחשב לאבוקדו המשובח והטעים ביותר של חקלאי גרנות "אבוקדו גרנות"
האבוקדו של גרנות מגודל ע"י חקלאים ישראלים החברים בגרנות ומגיע מהמטעים הפרוסים לכל אורך השפלה התיכונה
מקיבוץ נחשונים ועד קיבוץ נחשולים
אבוקדו גרנות ישווק באריזת רשת של 2 קילו עם חבק ממותג עם תמונות מתחלפות של החלקאים המגדלים

.

הסגולות של האבוקדו
אבוקדו מכיל בעיקר שומן רווי וכמות גבוהה של ויטמין C' E A B ויטמין K וחומצה פולית
כמו כן הוא מכיל מינרליים חשובים כגון מגנזיום אבץ ברזל ואשלגן 
הוא הפרי היחיד המכיל שמן חוץ מזיתים ואגוזים 
מחיר מומלץ לצרכן לאבוקדו באריזת רשת: 9.90 - 12.90 לק"ג 


 

יום שישי, 27 בדצמבר 2019

סחלב חם ליום קר




כבר שלושה ימים אני מפנטזת על סחלב טעים עם ניחוח מי ורדים הרבה קוקוס ,קינמון ואגוזים
הקור..הגשם..הסופה גרמו לך שאכין לכל בני הבית
אין יותר כיף לאכול סחלב חם ביום קר
קבלו מתכון טעים, הכנה מהירה רבע שעה

(היחס על כל כוס חלב כף קורנפלר)

ליטר חלב
4 כפות אבקת  קורנפלור
4 כפות סוכר
מי ורדים


להגשה
קינמון-אני השמשתי בקינמון של תבליני "נפטון"

ההכנה
לשים בסיר חלב, קורנפלור, סוכר ולערבב על להבה נמוכה עד שמסמיך
להוסיף מי ורדים ממש כמה טיפות
לערבב ולכבות את האש









"נפטון" מתמחים בפיתוח ייצור ושיווק תבלינים ממרחים רטבים תערובות תיבול מיוחדות
התבלינים איכותיים ללא תוספות של חומרים משמרים, ללא מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלכותיים
מצוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית
מחיר 9.90 - 12.90 ש"ח (משקל 150 גרם)



יום רביעי, 25 בדצמבר 2019

סליידר המשחק שמפתח את הזכרון החזותי



לא האמנתי למראה עיניי כשהבאתי את המשחק  הביתה
הייתי בטוחה שהילדים יהיו אדישים אליו ולא יעזבו את הסמרטפון אבל טעיתי
הילדים כל כך התלהבו מהמשחק שהוא אינטראקטיבי מאוד מאתגר, שכל הזמן רצו רק לשפר את התוצאה שלהם
ואף הגדולים שלי עשו תחרות מי משיג תוצאה הכי טובה מביניהם
מה שמפליא במשחק הזה שהוא משמיע בקול בשפה העברית את אופן המשחק והמהלכים שיש לבצע

על המשתתף להזיז את הקוביות הצידיות שבמשחק תוך זמן קצוב כך שיהיו תואמות בצבעיהן לקוביות המרכזיות המהבהבות

המשחק כולל 4 אפשרויות למשחק מהנה- מהירות, שלבים, זכרון ומשחק רב משתתפים
המשחק תורם לחידוד הזכרון החזותי ושיפור מיומנויות מוטוריות

המשחק מתאים מגיל 6 שנים ומעלה

אין תיאור זמין לתמונה.



אין תיאור זמין לתמונה.

יום שבת, 7 בדצמבר 2019

3 רעיונות טעימים מהבצקים המצוננים של שמרית

איזה כיף ש"שמרית" יצרנית מוצרי האפיה הותיקה יצאה עם סדרת בצקים מצוננים מוכנים לאפייה
לא צריך יותר להקפיא ולחכות שיפשיר. את הבצקים האלה שמים במקרר והם תמיד זמינים, במיוחד, שאורחים ספונטנים מגיעים לבקר או שהילדים רוצים וזה קורה המון משהו טעים לאכול
כיף שיש בצקים קלים להכנה וחוסכים בזמן ואפילו הילדים יכולים להכין בקלות רק למרוח מלית ולתנור 


הבצקים יכולים להשמר טריים במקרר 
סדרת הבצקים כוללת בצק עלים, דפי בצק פילו, בצק פיצה(כבסיס לפיצה), בצק פריך




1. עם הבצק הפריך הכנתי עוגיות ריבה
הבצק כל כך טעים עשיר בטעם מעודן
לא הייתי צריכרה לרדד הוא היה מרודד בדיוק בעובי הנכון
אז עם קורצן גדול וקורצן עיגול קטן קרצתי עיגולים 
לתנור עד שמזהיב. זהירות לא לשרוף
שצונן למרוח ריבה להדביק את העיגול עם החור לפזר אבקת סוכר







2. עם בצק הפילו היה מאוד קל לעבוד הם לא נקרעו
יש 14 דפים מוכנים לשימוש טריים לאורך זמן
באותו יום השתמשתי בחצי מהדפים ולמחרת הם עדיין היו טריים במקרר 

הכנתי -פילוקולד
פילו שמתפוצץ בפה במילוי שוקולד הרבה שוקולד
3 דקות הכנה

אצבעות פילו במילוי נוטלה ופירורי ביסקויט שוקולד במילוי
---------------------------------------------------------------
צריך רק בצק פילו החדש של שמרית
ממרח נוטלה
ופירורי ביסקויט שוקולד
זהו
את הרעיון לקחתי מאלונה זוהר
אבל אני שמתי פירורי ביסקויטים במתכון שלה שוקולד השחר ופירורי עוגיות
יצא כל כך טעים והריח הטריף את הבית
לקחתי דף בצק חילקתי ל2
ריססתי בשמן את הדף חובה
ושוב שמתי עוד חצי דף פילו על הדף המשומש
ריססתי שוב
צרחתי נוטלה מעל פיזרתי פירורי ביסקוויט שוקולד
גילגלתי לרולדה
חתכתי לחתיכות לא צריך להזיז
הכנתי לתנור עד שמזהיב







3. מהבצק העלים הכנתי משה בתיבה
יש לציין שהבצק מדהים מכל הבצקים שקניתי הקפואים וגם למחרת הוא נשמר קריספי
הבצק הזה היחיד ביחשראל ללא מרגרינה ללא חומרים משמרים וללא שומן מוקשה מגולגל בנייר אפיה להכנה קלה ומהירה
אז הוצאתי מהמקרר חתכתי לריבועים מרחתי מעט חרדל ורבע נקניקיה וגילגלתי
מעל ביצה טרופה ושומשום
180 מעלות עד שמזהיב 
קלי קלות




מחיר מומלץ 15-17 ש"ח
להשיג ברשתות השיווק ברחבי הארץ נמצא ליד הפסטות המצוננים  ולא במקפיא