יום רביעי, 24 באוקטובר 2018

תבשיל קורקובנים ברוטב


שנים שלא הכנתי את המתכון הזה, שרשמתי לפני 25 שנה, שאכלתי אצל מרים חמותה של אחותי והתענגתי
השבוע החלטתי להכין ואז בעודי בוחשת חזרתי חזרה בזמן..
בדמיון ראיתי את עצמי בחתונות של פעם..שהיה למנה ראשונה מאפה או בורקס בשר עם צנוברים ומעליו רוטב קורקובנים טעים
אוי כמה שאהבתי  והתבאסתי  שאין הרבה מהרוטב
ברור לי וידוע לי שלא הרבה אוהבים חלקים פנימיים
אבל מי שכן תכינו את המתכון הזה ותגרפו מחמאות
תוכלו להכין קונכיות מבצק עלים ולהכניס לשם את הקורקובנים





1/2 קילו  קורקובנים-להרתיח מים להכניס את הקורקובנים ללא כיסוי, לבשל שעה 
לקרר לשטוף ולחתוך לחתיכות קטנות בגודל פטריות

בנתיים
-------
להכניס לסיר אחר, 3 שיני שום,
 כף כמון,
 2 כפות פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
כף רסק עגבניות
1עגבניה חתוכה לקוביות
כף תבלין של קציצות
כוסברה קצוצה 
רבע כוס שמן
 מלח
לערבב את כלח המצרכים להוסיף את הקורקובנים, להוסיף מים שיכסה קצת מעל את התבשיל
לבשל  על אש נמוכה עד שהתבשיל רך ומוכן