יום שבת, 25 באוגוסט 2018

חם חם..או איך זאב רווח לימד אותי להכין סופגניה עם חור



בפוסטים הקודמים סיפרתי לכם שבילדותי אספתי 400 גזרי מתכונים מ"לאישה"..מחצית מהם הלכו לפח לצערי (הכל בגלל הבעל)
אבל גם הייתי כותבת במחברת ,מתכונים טובים מהטלויזיה
והיום במסגרת סידור המגירה, נתקלתי במחבת הדהויה, הקרועה והעין שלי נמשכה לדף הספינג של זאב רווח
והחלטתי לעשות לילדים
אמממ בזמנו בשנת 96 השתמשו הרבה במרגרינה.... ולי יש בבית רק נטורינה  תחליף למרגרינה על בסיס שמן קוקוס

והכנתי... והפלגתי בדמיון..חזרתי לגיל 6
ילדה קטנה מחכה כל שישי לאיש עם העגלה, בשכונת תל כביר
שהיה מגיע וצועק ברמקול..חם..חם..ככה קראו לזה בילדותינו חם חם
אז לא היו מעליות..הייתי מקפצת ומדלגת במדרגות רק להגיע אליו ולקנות סופגניה עם חור והרבה סוכר
וזה בול אותו הטעם.....
אז אחרי כל החלומות קבלו מתכון מנצח
בצק מדהים, לא דביק קל לעשות עיגול עם חור
אני הכנתי רק חצי קילו, המתכון לקילו למטה בדיוק כמו שזאב רווח לימד אותי




המתכון

חצי קילו קמח(3 וחצי כוסות מידה+כף)
רבע חבילה מרגרינה-25 גרם (אני השתמשתי בתחליף הבריא נטורינה
1/8 כוס שמן (מדדתי בכוס מידה)
2 ביצים
2 וחצי כפיות שמרים יבשים או שימרית
חצי כפית מלח
1/2 כף סוכר
1 ורבע כוסות מים חמימים


לשים את כל החומרים בקערת המיקסר וללוש , המלח הוא בסוף
הבצק יוצא נוח כייפי ולא דביק
לכסות  בניילון נצמד ולתת לתפוח חצי שעה

להכין סירופ: 
חצי כוס סוכר,1/4 כוס מים, רבע כוס לימון
לבשל על אש קטנה עד שנהיה סירופ צלול לערבב ולהניח בצד

לאחר שהבצק תופח לקחת עיגול בגודל פינג פונג גדול וליצור עיגול שיש בו חור
ככה לעשות עם כולם ולהניח במגש כי זה עוד תופח מעט
לטגן בשמן עמוק וחם את הסופגניות שנעשות חומות משני הצדדים
להוציא ולטבול בסירופ מתוק


לילדים טבלתי בסוכר