יום שישי, 13 באפריל 2018

מתכון לחלות/לחמניות מושלמות או איך שיניתי את המתכון שלי בזכות יוכבד



שנים שאני עושה את המתכון לבצק שלי ללחמניות ולחלות...
ויוצא לי נהדר, רכות, עסיסיות וטעימות..תשאלו את בני משפחתי
ואם החלפתי מתכון ישר בני ביתי הרגישו אימא זה לא המתכון הרגיל אמרו
אז כמו שאומרים סוס מנצח לא מחליפים
אבל....החלפתי...לא את המתכון שלי אבל שיפרתי אותו בעזרת מרכיב אחד בבצק שגרם לפלא


הכל התחיל שבמקרה נתקלתי בפוסט של אישה מדהימה ששמה יוכבד אלקסלסי, ממליצה לכם לבקש ממנה חברות 
אישה שכל הקיר שלה מטעמים , וטיפים 
אבל מה שמשך את עיניי זה הלחמניות והחלות שהכינה לגדוד
טוב נו משפחה דתית
הסתכלתי במרכיבים וראיתי שהמתכון  ממש דומה לשלי
גם הדרך שהיא מכינה ממש דומה לשלי 
.אצלה כמו אצלי בלי ביצים, ומעט סוכר משלי אבל עיניי נתקעו על התוספת שהיא מכניסה- חוץ מהשמרים גם אבקת אפיה
אבקת אפיה? מה קשור אבקת אפיה שאלתי הרי זה בצק שיש בו שמרים
ואז בסבלנותה האופיינית לה הסבירה לי שזה נותן ללחמניות אווריריות וגם רכות כמו צמר גפן 
החלטתי לנסות..מה יקרה אמרתי, מקסימום  לפח
מה להגיד לכם.... התאהבתי בטיפ שלה
 אין סיכוי שאחזור לעשות בלי אבקת אפיה...
קבלו מתכון אליפות

החומרים

קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים או שקית שימרית
אבקת אפיה אחד
3/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר( יוכבד שמה במתכון שלה רק כף סוכר)
1 כף מלח
3 כוסות מים פושרים (בכוס חד פעמי קר(  

לשים את השמרים בקערה, את האבקת האפיה והמים הפושרים ולתת לזה לתסוס 5 דקות..אני השארתי כמעט 10 דקות
לשים את הסוכר,את כל הקמח ולהפעיל את המיקסר
לשים את השמן ולבסוף את המלח
ולתת ללוש עד שהבצק רך ונעים מעט דביק
להוציא וללוש בידיים עוד 7 דקות 
לשים מעט שמן בידיים וללטף את הבצק
לתת להתפחה לשעה מכוסה בניילון נצמד 
לאחר שעה לעשות חלות או לחמניות, במגש ששמנו נייר אפייה
לתת התפחה שניה כחצי שעה
למרוח בביצה שטרפנו אותה עם מעט סילאן/דבש
לפזר שומשום
לאפות 180 מעלות תנור שחומם מראש עד שמזהיב יפה