יום חמישי, 11 בינואר 2018

קישוא ממולא אורז ובשר ברוטב עגבניות



גם אתם אוהבים ממולאים כמוני?
יש משהו טעים ומנחם במנת ממולאים, מנה שמזכירה את הבית
ואם כבר ממולאים אז הפעם קישוא ממולא אורז ובשר ברוטב עגבניות 
ממליצה לכם להכין אותו בסופ"ש הקרוב, ואין מנה מושלמת מזה



החומרים
--------

6-8 קישואים ארוכים שחתכנו כל קישוא ל2 חצאים   וכל קישוא רוקנו בעדינות את הליבה שלו, עד שנהיה גליל 

כוס אורז שטוף לא מבושל
300 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ  ומטוגן עם מעט שמן
עשבי תיבול-בערך קיבולת של כוס שיש בו פטרוזיליה, כוסברה ונענע
חצי כוס מים

תבלינים
------
כף מלח
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית גדושה בהרט

לרוטב
-------
2 כפות שמן
בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
קופסא קטנה של רסק עגבניות
4 עגבניות מגורדות
2 כוסות מים
מלח
חצי כפית תבלין שום גבישי
קורט סוכר
כפית אבקת מרק בטעם עוף 
ניתן להוסיף מעט מיץ לימון לטעם חמצמץ.

עלי נענע 

ההכנה
------
לערבב את חומרי המילוי כולל חצי כוס המים לעיסה
להכניס למקרר לחצי שעה, לספיגת הטעמים
למלא את הקישואים במלית , לא עד הסוף מאחר ואנחנו לא רוצים שיצא החוצה
לסדר את הקישואים בסיר רחב, שהם שוכבים


בסיר נפרד להרתיח את כל חומרי הרוטב, להסיר מהאש ולצקת על הקישואים
שבסיר השני, לפזר את עלי הנענע
לתת לרתיחה, כשרתח להנמיך ללהבה נמוכה ולבשל כשעה וחצי
.