יום חמישי, 23 בנובמבר 2017

מרק עדשים ירוקות עם ירקות כתומים

רק מתחיל החורף אני מכינה למשפחתי מרק עדשים עשיר מלא בירקות כתומים
המרק הזה מחמם את הגוף והנשמה
והוא סופר בריא
הבעיה בילדיי שהם סרבני ירקות ולא מוכנים לאכול בטטה, גזר או דלעת
ומשום מה כשאני מכינה את המרק הזה , אני טוחנת להם את כל הירקות
הם  מבקשים עוד צלחת...כן כן..
המרק כל כך טעים שאני חייבת לשתף אתכם



החומרים
--------
2 כוסות עדשים ירוקות שטופות היטב ומסוננות
שמן-2 כפות 
בצל חתוך לעיגולים
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
כפית שום כתוש
בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות 
דלעת-חצי כוס קוביות קטנות
פטרוזיליה-4 גבעולים
מלח-כפית
כף אבקת אבקת מרק
פלפל שחור 1/2 כפית
כמון-חצי כפית
כורכום-חצי כפית


ההכנה
-------
לחמם בסיר שמן
להוסיף את הבצל עד שנהיה שקוף
להוסיף את השום ולערבב מעט
לשים  את כל הירקות ולהמשיך לטגן כמה דקות
לשפוך 4 כוסות מים ולבשל 1/2 שעה
להוסיף את העדשים, לצקת  עוד מים בערך 3/4 מגובה הסיר
להרתיח
כשרתח להוסיף תבלינים ואת גבעולי הפטרוזיליה
לבשל עד שהעדשים מתרככות בערך 40 דקות

כמה הערות
-------------
*ניתן להוסיף גם תפוחי אדמה חתוך לקוביות
*אפשר לתבל  בחצי כפית חוואייג' שמוסיף טעם מיוחד למרק
*אפשר לטחון חצי מהמרק ולהשאיר חלק מהירקות
*ניתן להוסיף גם איטריות דקות
*למי שלא משתמש באבקת מרק ניתן לוותר, אבל לבדוק טעם אם חסר מלח
*מי שכן משתמש באבקת מרק, ממליצה על האבקה החדשה של אסם "מרק עדשים", שמתאימה מאוד למרק הזה