יום שלישי, 10 באוקטובר 2017

צלי חגיגי


בכל חג אני מכינה את הצלי הזה 
זה לא צלי רגיל
זה צלי שמבשלים בהתחלה ואז אופים בתנור
ואני מקבלת ים מחמאות מהאורחים
צלי עם ירקות שורש שמאוד מתאים לחג



החומרים
-------
1.5 ק"ג בשר בקר טרי (אני משתמשת בפילה מדומה  נתח מס' 6 או נתח מס' 14-אגוז)
2 בצלים גדולים
2 גזרים גדולים
ראש סלרי
שורש פטרוזיליה 
עלי דפנה
מלח ופלפל שחור
5 עצמות מח
כוס יין אדום
3 כפות רסק עגבניות
3 כוסות מרק בשר
1 כפית פפריקה חריפה(ניתן לוותר, ולשים פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון

ההכנה
------
מחממים  מחבת כבדה וטובה מניחים את הבשר וסוגרים אותו מכל הכיוונים, על אש גבוהה 
מטגנים עד למצב של השחימה מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.
לאותו מחבת מוסיפים את הירקות והתבלינים ומאדים עד שכל הירקות רכים
לאחר מכן מוסיפים את היין ומבשלים עד שחצי מכמות היין מתאדה
מוסיפים את הרסק והמרק ומביאים לרתיחה
מנמיכים ומבשלים שעה 
מניחים את הבשר בתבנית יחד עם עצמות המח 
יוצקים את הירקות 
סוגרים היטב בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום שך 180 מעלות למשך כשעתיים וחצי
מוציאים את הבשר, פורסים לחתיכות שוות ושופכים את הרוטב שנשאר בתבנית על הבשר

בתאבון