יום ראשון, 8 באוקטובר 2017

עוגת תפוחים, אגוזים וריבה


תמיד אחרי ראש השנה נשאר לי המון  תפוחים שקניתי
ואף אחד לא רוצה לגעת
טוב נו אפשר להבין אחרי כל הטבילות בדבש
אז לפני שהם ילכו לפח אני מכינה את העוגה המשגעת הזו
עוגתכל כך טעימה ועשירה
ונראת כמו ציור יפה
את המתכון תלשתי מעיתון לאישה בשנת 2001, והוא קיים אצלי כבר שנים
ממדור האוכל שהיה "עוגת השבוע"
אבל עשיתי בו שינויים לפי הטעם שלי, הוספתי דבש ותפוחים כי במתכון יש פחות 
אם אין ריבה בבית אפשר לוותר או להחליף בממרח תמרים


 

המתכון
-------
תבנית 35*25
או תבנית אינגליש קייק גדולה

כוס מידה 250 מ"ל

1 כוס שמן קנולה (אפשר תירס או חמניות)
חצי כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום
3 ביצים גדולות
3 כפות יין אדום מתוק /מים/מיץ
2 ורבע כוסות קמח רגיל- (אני השתמשתי בקמח של אסם תופח עם 30% קמח מלא ולכן לא שמתי אבקת אפיה)
2 כפיות אבקת אפייה
3 תפוחי עץ (רצוי מהסוג החמוץ גרנד סמיט אבל כל תפוח אחר יעשה יופי של עבודה, עדיף קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות)
2 כפות גדושות דבש
1 וחצי כפיות קינמון(אפשר להפחית)
50 גרם צימוקים -אני ויתרתי
50 גרם אגוזי מלך חתוכים גס

ריבה-(עדיף משמש אבל שמתי תות וזה השתלב נהדר)

ההכנה
-----
מחממים תנור לחום 165 מעלות(בינוני נמוך) לשמן את התבנית-לא טורבו

שמים את השמן ושני סוגי הסוכר בקערית המערבל ומערבלים עד שמתקבל נוזל צמיגי אחיד
מוסיפים את הביצים , היין, הקמח, ואבקת האפיה וממשיכים לערבל עד שנוצרת עיסה חלקה וסמיכה
מערבבים את התפוחים  עם הדבש והקינמון 
מוסיפים לעיסת הבצק ומערבבים רק עד שהתפוחים נבלעים בבצק
יוצקים לתבנית
מפזרים למעלה את הצימוקים והאגוזים ומבליעים קלות לתוך הבצק
מטפטפים למעלה נקודות של ריבה בעזרת כפית
זורים שוב אגוזים לקישוט שיבלטו
מכניסים לתנור
אופים כ35 עד 40 דקות עד שמזהיב
לא לאפות יותר מדי, אנחנו רוצים שהעוגה תשאר עסיסית
העוגה נשמרת במקרר שבוע עטופה בניילון נצמד