יום רביעי, 13 בספטמבר 2017

רולדת קצפת תפוחים ורימון לראש השנה פרווה


אז גם את המנה הזו למדתי בסדנת השף שהייתי לכבוד ראש השנה
והקינוח הזה הפתיע אותי..
למה אתם שואלים
כי בחיים לא הכנתי עוגה מקצפת צימחית
לא תמצאו אצלי קצפת פרווה או שמנת צמחית
לא אוהבת תחליפים
כמו שלא אוהבת גלידה פרווה או מעדנים שהם לא על טהרת שמנת מתוקה
אבל הופתעתי...הופתעתי בגדול
הקצפת היתה כל כך טעימה
והעוגה מושלמת לחג
אז חפרתי מספיק עכשיו המתכון
אז את המתכון לרולדה לא לקחתי מהשף..אני רגילה למתכון המדהים שלי
לרולדה 4444 שלי תמיד מצליח(כי הכל 4 וקל לזכור)
רק הציפוי והמילוי זה מהמתכון המקורי




החומרים לטורט
---------------
4 ביצים גדולות
4 כפות סוכר גדושות
4 כפות קמח תופח גדושות
4 כפות שמן גדושות

החומרים למלית
---------------
4 תפוחים חתוכים לקוביות
3 כפות סוכר חום
1/2 כפית קינמון

החומרים לקצפת
----------------
1 חבילה שמנת מתוקה צימחית
1 חבילה איסטנט פודינג וניל


ההכנה
-------
להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה
לערבב את החלבונים עם השמן
למזג בעדינות בתנועות עטיפה את החלבונים לקצף
לאט לאט להוסיף את הקמח לערבב בתנועות עטיפה
לשים נייר אפיה בתבנית מרובעת (התבנית של התנור)
לשטח את תערובת. התערובת צריכה להיות אחידה
לא חייב לפרוס על כל נייר האפיה
לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות רבע שעה בערך
לבדוק שמוכן



במחבת על אש בינונית שמים סוכר עם תפוחים מוסיפים קינמון ומערבבים ומבשלים למשך כ5 דקות

מכינים את הקצפת
-----------------
מקציפים שמנת מתוקה צמחית עם חב' איסטנט פודינג 


הרכבת הרולדה
----------------
מורחים 3/4 קצפת על שכבת הרולדה ומעל מפזרים את התפוחים המבושלים
מגלגלים ומורחים את 1/3  הקצפת שמעל הרולדה
מפזרים מעל לקישוט את יתרת תפוחי העץ, עם הרוטב  ומפזרים מעליהם  רימון וגם  בוטנים מלוחים קצוצים או קינמון
מכניסים למקרר